Programmering

Google køber Facebook

Redaktørens note: Den følgende historie er fra 's April April Fool's spoof-news-funktionspakke. Det er ikke sandt. God fornøjelse!

I et træk, der bedøvede Silicon Valley, meddelte Google, at de vil købe populære sociale netværk Facebook i en kontant- og aktiehandel til en værdi af 25 milliarder dollars.

Googles administrerende direktør Eric Schmidt og Facebook-direktør Mark Zuckerberg afholdt en hastigt arrangeret pressekonference, hvor de skitserede hovedelementerne i aftalen.

Teknisk, forklarede Zuckerberg, Google køber 98,4 procent af Facebook, hvilket efterlader Microsoft med 1,6 procent ejerskab.

"Vi føler, at dette nøjagtigt afspejler Microsofts markedsandel i Web 2.0-økonomien," sagde Schmidt.

Schmidt bemærkede de mange synergier mellem Google og Facebook, der førte til aftalen.

"Med erhvervelsen af ​​Facebook vil brugerne være i stand til at drage fordel af OpenSocial-applikationer på tværs af alle de store sociale netværk på planeten," sagde han. "Vi vil være i stand til at inkorporere Facebook-apps direkte i Android, vores nye mobile operativsystem. Og ærligt talt mistede vi for mange af vores topfolk til Facebook. Så nu er de alle tilbage, hvor de hører til. For evigt."

Schmidt tilføjede, at hvis medarbejderne valgte at flytte til en anden virksomhed, ville Google også købe den. Og den derpå osv.

Nogle analytikere betragter bevægelsen som en del af en mere dybtgående tendens, der driver søgegigantens erhvervelsesstrategi.

"Forladelse kaster en lang skygge hos dem, der er tvunget til at overkompensere for visse mangler," sagde Dr. Edward Strand, analytiker ved den kliniske praksis i Kopff, Weiner & Strand. "På denne måde er Google ikke anderledes end mange af de patienter, vi behandler hver dag."

Zuckerberg blev ansvarlig for den nye GoogleFace-operation og delte et kontor med Chad Hurley og Steve Chen på Googles satellitcampus i Gilroy. Handlen skal godkendes af Justitsministeriet og Federal Trade Commission, men begge administrerende direktører udtrykte tillid til, at fusionen vil komme videre.

På konferencen tilføjede Schmidt, at Google benytter lejligheden til at vedtage et nyt corporate mantra. "'Vær ikke ond' har været en god guide for et ungt, voksende firma," sagde han. "Nu hvor Google har nået et vist modenhedsniveau, er det tid til at gå videre til noget mindre begrænsende. Så i dag er vi stolte over at introducere vores nye motto: 'Google: Bare fordi vi kan.'"

[April Fools! Klik her for mere April Foolery ]