Programmering

Sådan administreres og konfigureres applikationspools i IIS

En applikationspulje fungerer som en container til dine applikationer i IIS. Det er en samling af en eller flere URL'er, der kan betjenes af en arbejdsproces, og det giver isolering: applikationer, der kører på en applikationspulje, påvirkes på ingen måde af andre applikationer, der kører på forskellige applikationspuljer. Dette niveau af isolering giver den nødvendige beskyttelsesgrænse og gør din applikation sikker. En god forståelse af, hvad applikationspuljer er, og hvordan de fungerer, er afgørende for at konfigurere din IIS på den rigtige måde.

En arbejdsproces i sammenhæng med IIS er en, der kan udføre webapplikationer og er ansvarlig for at håndtere de specifikke anmodninger til en bestemt applikationspulje. Bemærk, at en applikationspulje, der indeholder flere arbejdsprocesser, er kendt som en Web Garden, og at en applikationspulje kan have en eller flere applikationer, som hver deler arbejdsprocessen.

Microsoft siger: "En Internet Information Services (IIS) applikationspulje er en gruppering af URL'er, der dirigeres til en eller flere arbejdsprocesser. Da applikationspuljer definerer et sæt webapplikationer, der deler en eller flere arbejdsprocesser, giver de en bekvem måde at administrere et sæt websteder og applikationer og deres tilsvarende arbejdsprocesser. "

Du kan have flere applikationer, der er bosiddende i en applikationspulje, hvor hver af dem deler arbejdsprocessen. Du kan få flere applikationer til at dele den samme arbejdsproces eller en arbejdsproces pr. Applikation. At have flere applikationer, der deler den samme arbejdsproces, har det fordele og ulemper. Når hver applikation kører på sin egen arbejdsproces, påvirker den ene applikations fejl ikke den anden. Men hvis dine applikationer deler den samme arbejdsproces, er konfigurationsændringer problemfrie. Den største ulempe ved denne tilgang er, at hvis arbejdsprocessen er nede, ville den gå ned i alle applikationer. Også alle applikationer, der udnytter den samme arbejdsproces, deler den samme sikkerhedsprofil.

Oprettelse og konfiguration af en applikationspulje

For at oprette en applikationspulje i IIS skal du åbne IIS Manager, vælge funktionsruden "Application Pools", højreklikke på den og derefter klikke på "Add Application Pool ...". Alternativt kan du også oprette en applikationspulje ved hjælp af PowerShell. Jeg vil diskutere, hvordan dette kan gøres i et af mine fremtidige indlæg her.

Der er to pipeline-tilstande i IIS 7 og fremover: klassisk tilstand og integreret tilstand. I den klassiske tilstand fungerer IIS direkte med ISAPI-udvidelser og ISAPI-filtre, og IIS- og ASP.Net-anmodningsbehandlingsmodellerne adskilles. Classic Pipeline-tilstand fungerer som IIS 6.0. Tværtimod integreres anmodningsbehandlingsmodellerne fra både IIS og ASP.Net i den integrerede tilstand i en samlet procesmodel. I denne tilstand kan du udnytte anmodningsbehandlingsarkitekturen i IIS og ASP.Net. Denne samlede behandlingsrørledning er udsat for både native og administrerede komponenter. I det væsentlige er IIS og ASP.Net i den integrerede tilstand tæt koblet til hinanden.

Når du udforsker de avancerede indstillinger i en applikationspulje, vil du finde mange muligheder. Du kan angive den version af .Net CLR, du vil bruge. Du kan også aktivere 32 bit applikationer ved hjælp af "Aktiver 32 Bit applikationer". Indstillingen "Managed Pipeline Mode" muliggør bagudkompatibilitet. Du kan indstille køens længde ved hjælp af indstillingen "Kø længde". Valgmulighederne "Limit", "Limit Action" og "Limit Interval" giver dig mulighed for at specificere indstillingen for gasregulering. Indstillingen "Identitet" bruges til at specificere den bruger, som din applikationspulje vil efterligne. Med IIS 7 kan du køre din applikationspulje med en "ApplicationPoolIdentity" -konto. Dette er den anbefalede mulighed, selvom du også også kan køre din applikationspulje under en bestemt brugers konto.