Programmering

Hvorfor forsvandt Gentoo Linux til uklarhed?

Hvorfor forsvandt Gentoo Linux til uklarhed?

Gentoo Linux var ret kendt på et tidspunkt, hvor mange teknologisk kyndige Linux-brugere valgte at køre det på deres computere. Men Gentoo Linux mistede langsomt popularitet over tid og er nu en bleg skygge af sit tidligere selv med hensyn til brug og mind-share blandt Linux-brugere (skønt der stadig er nogle døde Gentoo-brugere tilbage på Reddit).

Hvad skete der med Gentoo Linux? En redditor stillede dette spørgsmål i en nylig tråd på Linux subreddit og fik nogle meget interessante svar.

Walfers: "Hvorfor toppede Gentoo i popularitet i 2005 og blev derefter udydelig?"

XANi: "Nå i 2008 døde Gentoo Wiki og tog masser af god dokumentation med sig, og de havde ikke sikkerhedskopier."

Px403: “Enhver distro switch, jeg nogensinde har gjort, handlede primært om sikkerhed. Omkring 2006 begyndte jeg at flytte alt fra Gentoo til Ubuntu, hovedsagelig fordi Gentoo nægtede faktisk at underskrive pakker, og værktøjer som Evilgrade til injektion blev skadelige opdateringer mere og mere almindelige.

Hele X til Xorg-kontakten skete også omkring det tidspunkt, derefter det efterfølgende Compiz / Beryl-drama, der brød helvede ud af grafik på Gentoo i årevis.

Gentoo nægtede også at pakke NetworkManager ordentligt, så at oprette forbindelse til WPA krævede et ... ton manuelt wpa-supplicant.conf-justeringer, der var lette at ... op, mens Ubuntu bare fungerede som forventet ud af kassen. ”

32bithore: ”Det virker ret kontraintuitivt, men jeg tror, ​​du har ret. Jeg elskede bootstrapping af mit eget system og elskede den kontrol og hastighed, som Gentoo tilbød, men til sidst da Ubuntu modnede, skiftede jeg direkte til det, og det var det. Sidste gang jeg forsøgte at installere Gentoo for sjov (2010 eller noget), var der ingen dokumentation for nyere hardware, og jeg opgav og installerede Ubuntu igen. ”

Abalamahalamatandra: ”Jeg vil sige Ubuntu. Jeg løb Gentoo dengang også og kunne hellere lide den kontrol, den gav mig, men at kompilere opdateringer med den tilgængelige hardware på det tidspunkt var snarere en smerte. Jeg skiftede til Ubuntu lige om dem, da det var modnet nok. ”

Mnzi: ”Jeg tror ikke rigtig, at Ubuntu havde meget at gøre med det, deres brugerbaser overlapper ikke rigtig meget. Internt gennemgik Gentoo nogle forstyrrende organisatoriske ændringer, wiki var ødelagt et stykke tid (wiki og fora var meget rige og konstant opdateret af samfundet) og samfundet gled bare fra hinanden. ”

Letmebeme: “Nå, glem ikke, at det var en uofficiel wiki, og de officielle udviklere hadede den fyr, der vedligeholdt det.

Også på det tidspunkt kæmpede Gentoo meget med stabilitet. Mange meget eksperimentelle pakker blev trukket i stabile, og på den anden side blev mange meget gamle stabile pakker hårdt maskerede. Det var et rod. ”

PearlyDewdropsDrops: ”Jeg løb gentoo i et par år og mod slutningen blev jeg bange for at dukke op, fordi jeg vidste, at systemet ville gå i stykker. Jeg kan ikke fortælle dig, hvor mange timer jeg spildte på grund af en 40-kb script-pakke, der mislykkedes, fordi den ønskede python – 2.6.4.2.43.1 og jeg allerede havde “opgraderet” til python – 2.6.4.2.47.9

Jeg indså endelig, at min tid er noget værd, og jeg vil hellere bruge mit operativsystem end ... med det hele tiden, så jeg gik til linux mint. ”

Thepatman: "Et par ting. Som andre har påpeget, hjalp stigningen i Ubuntu og relaterede distroer.

Et andet problem var den relative stigning i kapaciteten til hjemmecomputere. Gentoo er fantastisk, når en smule ydeevne betyder meget, eller når din hardware eller behov kræver specifik og mærkelig konfiguration for at fungere korrekt. Da computere blev hurtigere, Linux blev mere effektive, og mere hardware blev understøttet, var det mindre fornuftigt at bruge timer på at kompilere noget igen for at få et lille ydelsesforøg. "

Cacatl: “Som tidligere Gentoo-bruger kan jeg fortælle dig, at 99% af brugerne er ligeglade med ydelsesfordelen. For mig er Gentoos vigtigste funktion bekvemmelighed. Selvfølgelig er det ikke 'praktisk' i sig selv at oprette dit eget system og kompilere alt, hvad du har brug for, men det har virkelig hjulpet at have visse ting, der er helt automatiserede, som at oprette en krydskompilator eller kompilere og implementere billeder.

For slutbrugeren kan ting som at vælge din egen vinduesadministrator let udføres med Arch. Men for udvikleren er en modulær, let programmerbar pakkehåndtering og værktøjer som crossdev en gave, som meget få almindelige distroer tilbyder. ”

Bnolsen: “Som en tidligere gentoo-bruger var grunden til, at jeg forlod, ulejligheden ved brug af flag-systemet. Der er alt for mange, og de skifter alt for ofte. Der skal virkelig være 2 størrelsesordener færre, brug flag for at dække vigtige funktioner, ikke individuelle. Jeg gik til bue og på grund af systemd fiaskoen er jeg for det meste gået over til ugyldig linux, selvom jeg stadig har mine kerneudviklere på arch. ”

Countzero11: "Mærkelig? Jeg tror.

Jeg kører den stadig på min hovedcomputer og har været det siden 2004. Ting har ændret sig meget - mange ting “fungerer bare” nu, hvor de før krævede meget arbejde for at komme i gang. Den nye Dell-laptop, jeg lige har fået arbejdet ud af kassen.

Det, jeg (stadig) elsker ved Gentoo, er at jeg styrer og tilpasser alle aspekter af min boks - jeg har kun de programmer og dæmoner, jeg har brug for, jeg bygger min egen kerne, jeg vælger mit eget init-system (intet systemd her). Jeg behøver ikke bekymre mig om konfigurationer skjult bag en GUI. Emerge er en fin pakkehåndtering, kompileringstider er nu mindre belastende for min i7, så jeg kan virkelig ikke se en ulempe. Jeg har prøvet et par forskellige distroer gennem årene, men fortsætter med at vende tilbage til Gentoo.

Jeg håber bare, at det stadig smider sammen om yderligere 12 år. "

Mere på Reddit

DistroWatch anmelder Gentoo Linux live DVD “Choice Edition”

Apropos Gentoo Linux, DistroWatch har en fuld gennemgang af Gentoo Linux live DVD "Choice Edition" og fandt ud af, at den stadig har meget at tilbyde brugere, der ønsker kontrol over deres Linux-systemer.

Joshua Allen Holm rapporterer for DistroWatch:

Ved 3 GB indeholder den levende DVD langt mere software end det typiske livebillede. I stedet for at kurere udvælgelsen af ​​software inkluderet til at bruge de “bedste” programmer eller skabe en ensartet brugeroplevelse, inkluderer Gentoo live DVD flere programmer til næsten alt. Til browsing på nettet er der Aurora, Chromium, Links og Otter Browser. For e-mail er indstillingerne Claws Mail, EarlyBird, Evolution og Slypheed. Til redigering af dokumenter og regneark er LibreOffice installeret, men det er også AbiWord og Gnumeric. Anden software findes, og dette er kun en delvis liste: Blender, Bluefish, GIMP, Inkscape og VLC medieafspiller. Hvis du leder efter en live DVD, der har alle de store Linux-applikationer, er Gentoos live DVD det. At have en kopi af denne disk ved hånden er en fantastisk måde at fremvise en bred vifte af open source-applikationer til brugere, der muligvis ikke er fortrolige med det store udvalg af open source-software, der findes derude.

Gentoo er et godt valg for brugere, der ønsker lidt mere personlig kontrol over deres system og en mere praktisk erfaring. Installation af Gentoo er bestemt mere kompleks og mere tidskrævende end for eksempel Debian, Ubuntu eller legionen af ​​Ubuntu-derivater, men det er ikke så svært. Dokumentationen er grundig og velskrevet. Alt, hvad man skal gøre, er at læse og følge instruktionerne. Hvis noget går galt, er der masser af svar i Gentoo-foraene.

Enhver bruger, der ønsker at grave lidt dybere ned i Linux, bør overveje at prøve Gentoo. Det er en fantastisk måde at lære at gennemgå trinene til installation af Gentoo. Mens distributionen muligvis ikke er for alle, har den bestemt et sted i Linux-økosystemet som et læringsværktøj og som en vidunderlig, funktionel distribution, der giver brugerne masser af valg og muligheder. Med hensyn til den levende DVD, som jeg sagde ovenfor, indeholder den et væld af software, der er meget nyttigt at have til rådighed til at bruge til at demonstrere open source-software til mennesker.

Den tid, det tager at indlæse til et funktionelt skrivebord, er dog meget længere end alternativerne, så jeg er ikke sikker på at bruge det regelmæssigt eller lejlighedsvis til ægte arbejde. Live-DVD'en er en fantastisk og positiv introduktion til Gentoo, men Gentoo skinner virkelig, når den først er blevet installeret og finjusteret til et bestemt sæt hardware.

Mere på DistroWatch

Google dræber Chrome-apps til Linux

Google er et firma, der er kendt for at dræbe produkter, det ikke længere tror på, og et af de seneste tab er Chrome-apps til Linux (såvel som macOS og Windows).

Carly Page rapporterer for The Inquirer:

Google har fortsat med at svinge øksen med meddelelsen om, at den planlægger at dumpe Chrome-apps til Linux, OS X og Windows. Googles Chrome Apps blev introduceret i 2013, hvilket giver udviklere en måde at skrive en app, der kører på tværs af Windows, Mac, Linux og Chrome OS.

Apps er tilgængelige i to formater: pakket og hostet. Kun omkring en procent af befolkningen på tværs af alle platforme bruger Chrome-pakkede apps ifølge Google, mens de fleste af de hostede apps fra Chrome allerede er implementeret som webapps.

Axing af Chrome Apps til Linux, OS X og Windows vil dog være et gradvist træk, og firmaet giver udviklere omkring 18 måneder til at migrere apps eller opbygge nye versioner.

Chrome-apps på Windows, Mac og Linux vil ikke være tilgængelige i Chrome Webshop fra anden halvdel af 2017, selvom Store har udvidelser og temaer. Endelig vil det tidligt i 2018 ikke være muligt at indlæse Chrome-apps.

Mere på The Inquirer

Gik du glip af en sammenfatning? Tjek Eye On Open-startsiden for at blive fanget med de seneste nyheder om open source og Linux.