Programmering

Er det sikkert at installere Nordkorea Linux?

Er det sikkert at installere Nordkorea Linux?

Nordkoreas version af Linux (Red Star OS) har fået en hel del mediedækning, og den tiltrak også opmærksomhed fra nogle Linux-brugere. En bruger spekulerede på i en Reddit-tråd, om det var sikkert at installere Red Star OS for at tjekke det ud.

Behemoth9 startede tråden med dette indlæg:

Er det sikkert at installere Red Star OS?

Jeg har set folk installere det og få det til at køre i en VM og lignende, og det ser interessant ud, men rapporterer det hjem? Jeg vil virkelig give det en hvirvel, men jeg vil helst ikke have Kim Jong Un til at se mig.

Jeg ved, at den leveres med masser af indbygget spyware, men fungerer den uden for DPRK?

Mere på Reddit

Hans andre Linux redditors svarede med deres tanker om Nordkorea Linux:

TheMsDosNerd: ”Jeg kender ikke Red Star OS, men Android-knock-off fra DPRK-telefoner kommer meget ofte hjem:

Hver gang du åbner en app, ringer den hjem.

Hvert billede / dokument, du gemmer på enheden, kopieres til regimeserverne.

Men sikkerhed er mere end at ringe hjem. På Red Star OS kan brugeren ikke få rootadgang. Imidlertid lykkedes hackere inden for få dage efter frigivelsen at rodfæste operativsystemet. Det fortæller dig noget om sikkerheden. ”

Dragnod: “Der var en tale om kaos kommunikationskongres i 2015 tror jeg. Ikke i sidste ende opdateret, men ret detaljeret og informativ. ”

Movsbi: ”Der er (NK) servere, der kører det på det offentlige internet, så de har et incitament til ikke at have det bagud. Plus de interessante ting sker sandsynligvis alle i NK-intranettet, som vi ikke har adgang til. ”

Modsareevil: "Brug det i en måned og fortæl os, hvad der sker."

Jonessupa: ”Jeg tror ikke nogen kan fortælle det med sikkerhed. Du kan nærme dig det med en nøje sikkerhedsforskerstrategi. Indkapsl det godt, og gør ikke noget personligt eller på anden måde vigtige ting i det. Lav interessante ting inde i det og udforsk hvordan det er bygget. Opret nogle affaldsdokumenter med den medfølgende software.

Fang den netværkstrafik, den sender. Nordkorea har en kendt blok med 1024 IPv4-adresser: 175.45.176.0 - 175.45.179.255, så adresseområdet muligvis er det mest interessante. ”

Zeroto14: ”Det er et ganske interessant operativsystem, hvis du spørger mig, de længder, de har gennemgået for at få det til at se ud og føles som OSX er ret imponerende, ville ikke installere det på noget uden for en isoleret VM, men det gælder igen ganske et par distroer. ”

Pivotcreature: “Jeg har det installeret. Der er et par versioner, men vores var baseret på centos, hvis jeg ikke husker rigtigt. Vi sniffede trafikken, og den ringer faktisk hjem regelmæssigt. Det er sjovt at lege med, men det er bestemt alt på koreansk, og det er ikke som om du kan sætte en sprogpakke i den. ”

Batmændene: ”Nordkorea er et underligt sted. Ingen ved, hvad der faktisk foregår. Nogle flygtninge har talt op, men mange flygtede, før Kim Jong-Un var ved magten og har kun begrænset erfaring.

Ved at bruge deres operativsystem kan du se på nordkoreanernes liv og vide, hvordan deres liv kan være. Det giver også en chance for at undersøge, hvor god deres sikkerhed, spyware osv. Er. ”

Mere på Reddit

Videoer om Nordkorea Linux

Hvis du ikke er bekendt med Red Star OS, er der nogle meget interessante videoer, der giver dig en idé om, hvad du kan forvente, hvis du installerer det.

Hvis du vil installere det på en virtuel maskine, skal du tage en kopi af VirtualBox. Det er gratis og open source-software. Åbningen af ​​Nordkoreas blog har downloadlink til Nordkoreas Linux.

Videoer om livet inde i Nordkorea

Nordkorea er bestemt et mystisk land for de fleste vesterlændinge. Men nogle mennesker er gået derhen, og det er muligt at se på Nordkorea.

Hvis du vil få et glimt af, hvordan livet er i Nordkorea selv, er det værd at tjekke nogle af nedenstående videoer. Amazon har også masser af bøger om Nordkorea, hvis du vil læse om eremiteriget.

Gik du glip af en sammenfatning? Tjek Eye On Open-startsiden for at blive fanget med de seneste nyheder om open source og Linux.