Programmering

25 år efter Lotus Notes forsøger IBM at genopfinde e-mail igen

Vers e-mail fra IBM er den slags service, du normalt forbinder med en skrøbelig opstart. Dens mission: Gør e-mail mindre hovedpine - og, hvis det er muligt, give et slag mod Google og dets næsten totale dominans af det webbaserede e-mailmarked for enkeltpersoner og virksomheder.

Et blogindlæg af Jeff Schick, VP, IBM Social Software, indeholder detaljer om Verse i en demonstrationsvideo. Vers er designet til at gøre e-mail selvorganiserende og opgaver lettere at prioritere, med mennesker snarere end meddelelser som den grundlæggende kommunikationsenhed. Indhold, der deles mellem teammedlemmer, kan vises uden download, hvilket minder om Office 365's håndtering af almindelige dokumenttyper.

Nogle af Verses søgnings- og klassifikationsfunktioner drives af IBMs Watson machine-learning-service. IBM siger, at dette vil "[sætte] brugere i stand til at forespørge Watson om et givet emne og modtage et direkte svar med svar rangordnet efter grad af tillid."

På mange måder er Vers parallelt med Googles indbakke, som forsøger automatisk at kategorisere indgående e-mail baseret på både indholdet af e-mails og brugerens adfærd med meddelelserne. IBM kaster også Verse som stærkere på privatlivets fred end Google; frigivelsen bemærker, at Verse tilbyder funktionalitet, der ligner "frit tilgængelige mailservices, der udvinder en brugers indbakke for at øge annoncering og tjene penge på disse data på andre måder."

Verse blev oprindeligt annonceret tilbage i januar som Mail Next, en revision af IBMs mangeårige Lotus Notes-produkt; Målet med at gøre en brugers indbakke selvorganiserende var også i missionens erklæring dengang. Verse er baseret på IBM Domino-mailserversystemet, og da Lotus Notes fortsætter med at udjævne en eksistens i implementeringer over hele kloden, banker IBM i det mindste delvis for at få eksisterende Notes-brugere til at migrere til Verse.

På spørgsmålet om sondringen mellem Notes og Vers svarede Schick i en e-mail: "Notes er en rig klient, som IBM vil fortsætte med at investere i. Verse er en webbaseret oplevelse, der ændrer paradigmet for, hvordan folk vil arbejde. IBMs mailservice vil understøtte både Notes og Verse, hvilket giver vores kunder og forretningspartnere muligheden for at vælge, hvilken indstilling de foretrækker. Hvis du allerede kører Notes, beskytter vi din investering i IBMs mailservice og giver brugerne problemfri adgang til Verse. "

Bortset fra Notes-brugere kan et andet stort publikum for Verse være brugere, periode, da IBM tilsyneladende forbereder sig på at tilbyde Verse til de fleste, der ønsker det. Dette er et vigtigt omdrejningspunkt fra erhvervslivet - og gentager Apples vej ind i virksomhederne, da det bliver en favorit blandt rank-and-file-brugere (og en af ​​IBMs nye partnere til virksomhedsapplikationer).

IBM har ikke afsløret, hvordan det planlægger at tjene penge på vers. Med annoncer ude af spørgsmålet vil tjenesten sandsynligvis være gratis for enkeltpersoner med den avancerede arbejdsgruppe og Watson-drevne analysefunktioner til rådighed for betalende kunder. Det er også muligt, at IBM muligvis søger at tjene penge på Watson indirekte gennem Vers: undersøge måderne på, hvordan Vers-brugere interagerer med Watson ved hjælp af dataene til yderligere at forfine Watsons egen intelligens og derefter tilføje indtægtsgenerative Watson-funktioner via sit offentlige API-sæt.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found