Programmering

Hvad er Google Cloud Anthos? Kubernetes overalt

Google Cloud lancerede Anthos-platformen i april 2019 og lovede kunderne en måde at køre Kubernetes-arbejdsbelastninger lokalt på i Google Cloud og i afgørende grad i andre større offentlige skyer, herunder Amazon Web Services (AWS) og Microsoft Azure.

Den afgørende sidste del har taget Google Cloud noget tid at opnå. Virksomheden annoncerede endelig Anthos-support til AWS i april 2020, mens Azure-support forbliver i forhåndsvisning med et udvalg af kunder indtil videre.

I Google Cloud Next i San Francisco i 2019 sagde Googles administrerende direktør Sundar Pichai, at ideen bag Anthos er at give udviklere mulighed for at "skrive en gang og køre hvor som helst" - et løfte om at forenkle udviklingen, implementeringen og driften af ​​applikationer på tværs af hybrid og flere offentlige skyer ved at bygge bro over uforenelige skyarkitekturer.

Den tidligere udgivne Google Kubernetes Engine (GKE) og GKE On-Prem tillod hybrid Kubernetes-implementeringer, men kunderne fortsatte med at kræve en platform, der gjorde det nemt at spænde over flere, konkurrerende skyudbydere også.

Ved at tilbyde en enkelt platform til styring af alle Kubernetes-arbejdsbelastninger giver Google Cloud Anthos kunder mulighed for at fokusere deres færdigheder på en enkelt teknologi i stedet for at stole på certificerede eksperter i en lang række proprietære skyteknologier.

Tilsvarende giver Anthos operationel konsistens på tværs af hybrid- og offentlige skyer med muligheden for at anvende almindelige konfigurationer på tværs af infrastrukturer samt tilpassede sikkerhedspolitikker, der er knyttet til bestemte arbejdsbelastninger og navneområder, uanset hvor disse arbejdsbelastninger kører.

Google Cloud Anthos-komponenter

Anthos er den naturlige udvikling af Cloud Services-platformen, som sælgeren byggede før 2019. Anthos kombinerer Google Cloud-administreret tjeneste Google Kubernetes Engine (GKE), GKE On-Prem og Anthos Config Management-konsol til samlet administration, politikker og sikkerhed på tværs af hybrid- og multicloud Kubernetes-implementeringer.

Tilføj Stackdriver for observerbarhed, GCP Cloud Interconnect til højhastighedsforbindelse, Anthos Service Mesh (baseret på Googles open source Istio-projekt) og Cloud Run serverløs implementeringstjeneste (baseret på open source-kniven) i blandingen og Google Cloud søger at give en problemfri one-stop-shop til styring af Kubernetes-arbejdsbelastninger, uanset hvor de bor.

At være baseret på GKE, tager Anthos sig af Kubernetes-opdateringer og sikkerhedsrettelser automatisk, når de frigives.

GKE On-Prem installation kræver i øjeblikket VMware vSphere, selvom Google Cloud har meddelt, at det vil gøre det muligt for GKE On-Prem at køre uden en tredjeparts hypervisor senere på året. Ved lanceringen forpligtede partnerne VMware, Dell EMC, HPE, Intel og Lenovo sig til at levere Anthos på hyperkonvergerede infrastrukturer.

Google Cloud Anthos-konkurrenter

Frygt for låsning af leverandører er meget reel for virksomhedskunder. At tilbyde en fleksibel og åben rute til at flytte til skyen er noget af en hellig gral for skyleverandørerne i dag. Men nogle vil have deres kage og spise den ved at fange disse kunder inden for deres eget økosystem, når kunder beslutter at flytte arbejdsbelastninger til skyen.

Amazon Web Services forlod endelig hybridhybridfronten, da de annoncerede AWS Outposts for at hjælpe kunder med at bygge bro på arbejdspladser på stedet. En udvidelse af AWS-skyen til lokale datacentre, AWS Outposts kombinerer AWS-konfigureret hardware og AWS-administrerede tjenester og API'er.

Oracle Cloud at Customer og Microsoft Azure Stack er lignende hybride cloud-tilbud fra andre større aktører, mens Red Hat OpenShift og VMware Tanzu-platform-as-a-service-tilbud, begge understøttet af Kubernetes, tillader containeriserede arbejdsbelastninger til virksomheder at køre i hybrid og offentligt skyer.

I sit forsøg på at vælte disse store rivaler lægger Google Cloud en stor indsats på, at Kubernetes er fremtiden for virksomhedsinfrastruktur. Naturligvis skubber Googles rivaler også aggressivt ind i den styrede Kubernetes-verden, men som petriskålen, hvor Kubernetes blev dyrket, har Google et stærkt krav om at være den bedste måde at køre denne teknologi på.

Migrer efter Anthos

For at hjælpe kunder med at komme i gang lancerede Google Migrate for Anthos fra bagsiden af ​​2018-erhvervelsen af ​​Velostrata, et israelsk firma, der specialiserer sig i cloudmigration ved smart afkobling af lagring og beregning, hvilket giver virksomhederne mulighed for at efterlade lagerplads og køre beregne skyen. Migrate for Anthos tillader, at arbejdsbelastninger konverteres til containere til Kubernetes direkte fra fysiske servere og virtuelle maskiner.

Hvordan virker det? Migrate for Anthos analyserer filsystemet på en server eller virtuel maskine og konverterer det til en vedvarende volumen af ​​Kubernetes. Applikationscontainere, servicecontainere, netværk og vedvarende diskenheder ender i en Kubernetes-pod, som er en gruppe containere, der indsættes sammen på den samme vært.

For Google Cloud Platform-kunder er det lige så enkelt at komme i gang med Anthos som at oprette en ny GKE-klynge med Istio-servicenet aktiveret i konsollen.

For on-prem kunder indebærer det første skridt til at køre Anthos at oprette en GKE On-Prem-klynge og migrere over en eksisterende applikation. Når denne klynge er registreret hos GCP, kan du installere Istio for at opnå synlighed af arbejdsbelastningen på tværs af alle dine klynger. Derefter kan alle Kubernetes- og Istio-politikker styres ét sted ved at aktivere Anthos Config Management på tværs af dine GKE-klynger.

Hvad er det næste med Google Cloud Anthos?

Config Manager fik et praktisk boost af sig selv i april 2020, da Google Cloud meddelte, at Anthos-brugere nu kunne køre den samme konfigurationsadministration for virtuelle maskiner på Google Cloud, som de brugte til containere.

Google Cloud arbejder også på at bringe support til applikationer, der kører på virtuelle computere, ind i Anthos Service Mesh, hvilket giver mulighed for ensartet sikkerhed og politisk styring på tværs af arbejdsbelastninger i Google Cloud, lokalt og i andre skyer.

Google Cloud Anthos-priser

Anthos sælges via Google Clouds virksomhedssalgsteam som et månedligt tidsbaseret abonnement med mindst et års forpligtelse. Det prissættes derefter på trinvise blokke på 100 vCPU'er, der starter ved $ 10.000 pr. Blok, uanset hvor arbejdsbelastningen kører.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found