Programmering

Windows 7-patch KB 2952664 mislykkes med fejl 80242016

Microsoft fakturerer sin nyligt udgivne KB 2952664 som en "kompatibilitetsopdatering til opgradering af Windows 7", men giver ingen andre detaljer. Patchen er nu frigivet gennem automatisk opdatering (og Windows Server Update Services) syv gange: den 16. april, 22. april, 13. maj, 10. juni, 8. juli, 12. august og 14. oktober. Microsoft kan stadig ikke få det rigtige.

Jeg talte sidst om KB 2952664, da det på mystisk vis dukkede op den 22. april - en "fjerde tirsdag" -rettelse, der ankom uden nogen form for advarsel og dyrebar lille forklaring. Selv nu siger Knowledge Base-artiklen til programrettelsen:

Denne opdatering hjælper Microsoft med at forbedre det aktuelle operativsystem for at lette opgraderingsoplevelsen til den nyeste version af Windows.

Det er det. Hvis Microsoft har sendt yderligere oplysninger om patch-en-seks-og-der-ud, har jeg ikke set det.

Tilbage i april spekulerede jeg i, at KB 2952664 var en patch til Win7 for at gøre det lettere at udføre opgraderinger på stedet til Windows 8.1. Nu begynder det at se ud som om plasteret muligvis også letter overgangen til Windows 10. Himlen ved kun, din spekulation er lige så god som min.

Denne særlige version af den plettede patch udviser underlig opførsel. Microsofts svarforumplakat DuaneG udtrykker det sådan:

KB2952664 mislykkedes med fejlkode 80242016 (betyder typisk, at en anden installation er i gang - Windows Update var den eneste app, der kørte). Gennemgang af WU-historik og bemærkede, at den samme KB blev opdateret den 15-08-2014. Åbnede WU igen og udførte Check for Updates med intet returneret.

Plakat JeffConklin99 snublede over en løsning, der ser ud til at fungere: Afinstaller patch og installer det igen:

[Gå til] Kontrolpanel \ Programmer & funktioner \ Se installerede opdateringer (valg af venstre kolonne). Højreklik på KB2952664, vælg Afinstaller, Luk kontrolpanel. Gå tilbage til Windows Update og søg efter opdateringer. KB2952664 vises, kør opdateringen i mit tilfælde blev den derefter installeret med succes.

Jeg har ikke set nogen råd fra Microsoft om problemet eller løsningen. Folk, der er bekymrede over sådanne spørgsmål, spekulerer på, om version 2 af programrettelsen er den samme som version 4 eller version 6, om de skal ignorere problemet, fordi det forsvinder, eller om der er en magisk besværgelse, de har brug for at udføre.

Jeg tror, ​​at Microsoft MVP'er TaurArian og dvk01 spikrede det:

Hvis du ikke har til hensigt at opdatere Windows 7-computeren til enten Windows 8 eller Windows10 TP, skal du afinstallere buggy KB2952664-opdateringen. Det er ikke nødvendigt ... Dette er den slags opdatering, der KUN skal tilbydes, når du har til hensigt at opdatere som en del af forhåndskontrollen af ​​Microsoft, når du foretager en kompatibilitetskontrol på et nyt operativsystem for at se, om det vil være passende.

Manglen på information fra Microsoft er foruroligende. Jeg har for det første foretaget en opgradering på plads fra Windows 7 til Windows Technology Preview på en testmaskine med nary en hikke. Ingen tvivl om, at andre ikke var så heldige. Måske er KB 2952664 et igangværende arbejde, der er beregnet til at blive opdateret, da nye problemer siver ud af træværket. Det ville give mening - men hvorfor taler ikke Microsoft om det? Hvorfor ingen versionsnumre? (KB-artiklen sidder utroligt ved version 2.) Hvorfor ingen råd om afinstallation af ældre versioner?

Jeg vil kun tilføje, at hvis du har til hensigt at foretage en opgradering på stedet fra Windows 7 til Windows 10, skal du vente og se, om der er en KB 2952664 version 7 eller 8 eller 9. Du bør ikke installere Windows Technical Preview på en produktionsmaskine alligevel (selvom Microsofts Joe Belfiore siger, at 64 procent af alle Windows Technical Preview-installationer går på bare metal, ikke virtuelle maskiner - en skræmmende statistik). Vent, indtil vi kommer tættere på Win10-generelle tilgængelighed, og når du er klar til at springe, skal du patch Win7 med den daværende version af KB 2952664.

Hvis du overvejer at opgradere på plads fra Windows 7 til Windows 8.1, tro mig, der er lettere måder at give dig selv hovedpine på.

Måske fungerer KB 2952664 version 8 korrekt. Jeg holder ikke vejret.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found