Programmering

IBMs nye administrerende direktør opstiller sin køreplan

Nyudnævnt IBM-administrerende direktør Arvind Krishna styrede sin første IBM Think-konference i denne uge - via streaming video på grund af den igangværende globale pandemi. I sin hovedtale benyttede han lejligheden til at gentage sin tro på, at "hybrid cloud og AI er de to dominerende kræfter, der driver digital transformation i dag."

Ikke overraskende hængte mange af de efterfølgende meddelelser på konferencen på hybridsky, hvilket i vid udstrækning blev aktiveret af IBMs overtagelse af Red Hat på 34 mia.

Tag den tekniske forhåndsvisning af IBM Cloud Satellite. Dette produkt “udvider cloudtjenester til hvor som helst en klient har brug for dem, as-a-service, lokalt eller i udkanten,” sagde Krishna i sin hovedtale. Med andre ord, Cloud Satellite - som er baseret på Kubernetes - gør det muligt for IBM-kunder at køre og administrere cloud-arbejdsbelastninger fra en enkelt rude på IBMs offentlige sky, i deres egne datacentre eller i kantcomputerlokationer.

Den fulde cloud-stack inkluderer Red Hat Enterprise Linux og et fødereret Istio-servicenetværk. Tjenester såsom Red Hat OpenShift, IBM's Cloudant-database og IBM Cloud Continuous Delivery-værktøjskæde kan alle fungere på disse "satellit" -steder, der administreres via et centralt instrumentbræt til politik, konfigurationsstyring og netværkstrafikkontrol.

Som IBM-præsident og tidligere Red Hat-administrerende direktør Jim Whitehurst udtrykte det i sin hovedtale: ”Du har brug for en fælles arkitektur, der kører i alle miljøer, ikke kun et ledelsesplan, der giver dig mulighed for at observere kaoset, men en, der giver dig mulighed for at løbe overalt. ”

Red Hat annoncerede først for nylig den tekniske forhåndsvisning af OpenShift-virtualisering, hvilket giver kunder mulighed for at lette migrationen af ​​VM-baserede arbejdsbelastninger til Kubernetes ved at køre dem sammen med containere, der skal administreres som native Kubernetes-objekter i OpenShift.

Dette minder om den tilgang, der tages af Google Cloud med sin Anthos-platform, som ligeledes bruger et fundament af Kubernetes og containere for at muliggøre større arbejdsbelastningsportabilitet under et enkelt kontrolplan med identitet, adgangsstyring og observerbarhed indbygget.

Ny ledelse, ny vision

IBM rystede sin lederskab tidligere på året efter pensionering af CEO Virginia Rometty ved at udnævne Krishna - tidligere senior vicepræsident for cloud og kognitiv software - til CEO, og Whitehurst som IBM-præsident. Tolvårige Red Hat-veteran Paul Cormier overtog som administrerende direktør for Red Hat som en del af omlægningen.

Krishna opstod oprindeligt sin vision i et LinkedIn-indlæg på sin første dag på jobbet sidste måned. ”Der er et unikt vindue af muligheder for IBM og Red Hat til at etablere Linux, containere og Kubernetes som den nye standard. Vi kan gøre Red Hat OpenShift til standardvalget for hybrid cloud på samme måde som Red Hat Enterprise Linux er standardvalget for operativsystemet, ”skrev han.

På baggrund af dette under sin Think-keynote lånte Krishna VMware-CEO Pat Gelsinger's vendingsætning, da han talte om "de fire imperativer, der driver hybrid adoption" - navnlig historie, valg, fysik og lov.

Historie refererer til de arvssystemer, som de fleste virksomheder kommer med, og som skaber behovet for en hybrid multicloud-strategi. Valg henviser til organisationers ønske om at undgå at blive låst inde i "en virksomheds innovation", som Krishna udtrykte det, og have fleksibiliteten til at flytte arbejdsbelastninger fra udbyder til udbyder, som de finder passende.

Fysik henviser til de fysiske begrænsninger i nutidige systemer, når det kommer til organisationer med unikke latenstidsbehov. Dette skaber et behov for hybridinstallationer til brugssager såsom autonome køretøjer eller samlingsrobotter på en fabriksgulv.

Endelig er der lovgivning - dvs. lovgivningsmæssige og overholdelsesbehov - som kræver, at virksomheder opbevarer bestemte applikationer og data lokalt.

AI og 5g får deres skyld

Andre meddelelser omfattede Watson AIOps og et nyt sæt edge og 5G-muligheder. I Watson AIOps forfølger IBM den hellige gral for mange it-ledere: at automatisere grundlæggende it-opgaver og løse problemer, inden de opstår.

Ved at samle metrics og alarmer med ustrukturerede data som logfiler og billetter kan Watsons maskinindlæringsalgoritmer og naturlig sprogforståelse "skabe en syntetiseret holistisk problemrapport for at identificere og adressere situationen", vicepræsident for Watson AIOps-udvikling, Jessica Rockwood, forklaret i et blogindlæg.

Teletilrettede meddelelser er hængt på IBM Telco Network Cloud Manager, et løst defineret bundt teknologi parret med et nyt IBM Services-arm- og partnernetværk for at hjælpe telekommunikationsselskaber med at udrulle nye 5G- og kantaktiverede produkter.

IBM annoncerede også en Edge Application Manager, der lover AI-aktiveret indsigt og fjernstyring af op til 10.000 kantnoder af en enkelt administrator.

"IBMs nye version af Edge Application Manager og introduktion af Telco Cloud Manager er en del af IBMs hybrid cloud-strategi, som nu strækker sig gennem telekommunikation til kanten," sagde Nick McQuire, SVP og leder af virksomhedsundersøgelse hos CCS Insight.

"Flytningen følger nogle vigtige træk foretaget af AWS, Microsoft og Google Cloud i telecomrummet i løbet af de sidste 12 måneder," tilføjede McQuire. "Det, vi ser nu, er konvergensen mellem skyen, netværkskanten og 5G, der alle sker i realtid, og de store teknologivirksomheder jockeyer nu efter position i dette næste store skift på cloudmarkedet."