Programmering

Microsoft vil afslutte support til IE8, IE9 og IE10

Microsoft bevæger sig endelig fra sine aldrende webbrowsere, da Internet Explorer 8, 9 og 10 modtager deres sidste sikkerhedsopdateringer og træder i slutningen af ​​deres levetid den 12. januar. Brugere vil derefter se en fane med et downloadlink til den nyeste Internet Explorer tilgængelig til operativsystemet.

Livets afslutning betyder ikke, at ældre versioner af Internet Explorer pludselig holder op med at arbejde, og der er måder at slå Microsofts nagende påmindelse fra for at opdatere. Men ikke at skifte til en understøttet browser er en kolossal sikkerhedsfejl i betragtning af at angribere ofte målretter ikke-patchede sårbarheder i Internet Explorer. En regelmæssigt opdateret browser er stadig en kritisk forsvarslinje mod webbaserede angreb.

Bemærk dog, at slutningen af ​​levetiden kun gælder for et bestemt segment - men et betydeligt antal - af Windows-brugere.

"Opdateringen gælder for Windows 7 SP1 og Windows Server 2008 R2 for brugere, der ikke har opgraderet til Internet Explorer 11 (dvs. IE8-, IE9- og IE10-brugere)," skrev Steve Thomas, seniorkonsulent hos Microsoft, i et blogindlæg. .

Undtagelser for ældre operativsystem

Livscyklusstøttepolitikken, som Microsoft vedtog for et år siden, binder softwaren til den underliggende operativsystemversion. Internet Explorer betragtes som en operativsystemkomponent, så browseren understøttes, så længe operativsystemet understøttes. En håndfuld operativsystemer, der aktuelt er i udvidet support, understøtter ikke Internet Explorer, så de vil fortsat modtage teknisk support og sikkerhedsopdateringer til IE9 og IE10. Undtagelserne fra livets udmelding er som følger:

  • Windows Vista SP2 (IE9)
  • Windows Server 2008 SP2 (IE9)
  • Windows Server 2008 IA64 Itanium (IE9)
  • Windows Server 2012 (IE10)

IE8 forsvinder udelukkende for alle operativsystemversioner.

I betragtning af, at installationsbasen til disse operativsystemer er relativt lille, vil de fleste organisationer se størstedelen af ​​deres systemer berørt. Windows 7-brugere udgør mere end 55 procent af stationære computere ifølge de seneste tal fra NetMarketShare og forbliver det dominerende operativsystem i virksomheder. "I det væsentlige driver ingen virksomheder Windows Vista," sagde James Maude, senior sikkerhedsingeniør hos Avecto.

Indvirkning på it og udviklere

For organisationer, der stadig er i ældre versioner for at understøtte ældre line-of-business-applikationer, har tre generationer af Microsofts standardbrowser samtidig mistet deres support, hvilket komplicerer IT's job enormt. Virksomheder kæmper ofte med at opdatere og teste ny software på virksomhedens build.

”At komme videre er ikke altid en simpel proces,” sagde Maude.

Nogle virksomheder kan beslutte at køre browsere i virtualiserede containere for at opretholde kompatibilitet med forældede forretningsapplikationer. Og de organisationer på ældre operativsystemer, der ikke er i stand til at køre IE11, bør overveje at flytte til andre browsere, såsom Chrome eller Firefox.

Træk ved udgangen af ​​livet er gode nyheder for udviklere, der stadig er nødt til at hoppe bøjler for at sikre, at deres applikationer fungerer på ældre browsere. Udviklere ønsker ikke at bekymre sig om, hvorvidt moderne CSS fungerer på ældre versioner, eller om deres brugere får en suboptimal oplevelse på grund af den browser, de bruger. Inden udfasning af udviklerstøtte til IE9 og IE10 fuldstændigt skal du kontrollere brugeroperativsystemstatistikken for at finde ud af, hvor mange brugere der vil blive påvirket. Selvom det ikke er en komplet levetid, bringer det udviklere tættere på den dag, de kan stoppe med at teste deres applikationer mod ældre browsere.