Programmering

Hvad man kan forvente af AWS re: Invent 2020

Cloud computing-giganten Amazon Web Services (AWS) har sin største begivenhed i året i næste uge, med AWS re: Invent kører kun online og gratis for første gang, der starter den 30. november og lukker den 18. december.

I år vil arrangementet ikke blive spredt over forskellige hoteller på Las Vegas-stripen, men snarere over en tre-ugers periode online. Dette bringer sine egne logistiske udfordringer.

Arrangementet starter med en ”Late Night with AWS” -session mandag aften efterfulgt af administrerende direktør Andy Jassys typiske tre timers keynote tirsdag den 1. december. Dette efterfølges af torsdagens partner keynote. CTO Werner Vogels giver sin tekniske keynote i løbet af den tredje uge, tirsdag den 15. december. De andre keynotes vil fokusere på tekniske områder som maskinindlæring og infrastruktur.

Bortset fra hovedtegnene er der forskellige "lederskabs" -sessioner, breakouts, lounger og "spørg eksperten" -sessioner på tværs af 50 indholdsspor og flere sprogindstillinger. Bortset fra sen nat-sessioner vil der ikke være noget indhold mandag eller fredag.

Branche-specifikke nyheder

Det er sikkert at forvente, at Jassy og hans seniorledelsesteam fortsætter sin nylige indsats for at gøre AWS mere tilgængelig for forretningsbeslutningstagere, samtidig med at dets kerneprogrammer for udviklere bliver begejstret og engageret.

”AWS har savnet en direkte kommunikationslinje til C-suite, ikke kun it-ledere eller udviklerfællesskabet, men en forretningssamtale. Hvordan hjælper AWS en seniorleder i en virksomhed med at reagere, reagere eller transformere? Dette er tiden for AWS at gøre det, da teknologi og forretning aldrig har været så sammenflettet, ”fortalte Nick McQuire, vicepræsident for virksomhedsforskning hos CCS Insight.

McQuire ser dette manifestere sig omkring et sæt meddelelser med fokus på specifikke brancher, såsom telekommunikation, medier og industri. AWS annoncerede en større aftale med Verizon ved sidste års re: Invent, men vil se at bevare momentum, da 5G-netværk begynder at komme online.

Dette branchespecifikke arbejde spænder over hele porteføljen hos AWS, men specifikt dets indsats omkring kanten og hybridsky, hvor forposter og lokale zoner kunne se nogle opdateringer, da de ser fart på tværs af disse nøgleindustrier. Vi ville heller ikke være overraskede over at se mere lodret-specifikke maskinlæringsprodukter, såsom afsløring af svig for finansielle tjenester og forskellige medicinske applikationer, som blev annonceret sidste år.

AWS produktmeddelelser

Med hensyn til større produktmeddelelser forventes AWS at styrke sit multicloud-styringsværktøjssæt, der gør det muligt for kunder at administrere deres arbejdsbelastninger i rivaliserende skyer såvel som dem med AWS og lokalt. En rapport fra oktober fra The Information foreslår, at et sådant produkt skal meddeles på re: Invent. AWS benægtede ikke gyldigheden af ​​kravene, når de blev bedt om det.

AWS har længe forsøgt at overbevise markedet om, at virksomhederne skal flytte alle deres arbejdsbelastninger til den offentlige sky - ideelt deres - men har siden gjort det muligt for flere hybrid cloud-muligheder at køre skylignende arbejdsbelastninger i lokale eller private skyer. Nu kan det indstilles til at blødgøre sin holdning yderligere i lyset af markedspres.

Uanset hvad der annonceres, skal det hjælpe AWS med at konkurrere med produkter som Google Clouds Anthos multicloud-styringsplatform eller Microsofts Azure Arc eller IBMs serie af muligheder via dets nyerhvervede Red Hat-aktiver.

I et interessant stykke timing offentliggjorde Google Cloud-direktør Thomas Kurian for nylig et blogindlæg, der redegør for værdierne af en "åben sky-tilgang" - en, der "sikrer operationel og teknisk konsistens på tværs af offentlige skyer eller private datacentre og effektiv styring af infrastruktur, applikationer og data på tværs af organisationen. ”

McQuire hos CCS Insight er dog mindre overbevist. ”Jeg er ikke sikker på, om multicloud nødvendigvis vil være overskriften,” sagde han.

I stedet forventer han, at AWS bygger videre på sine hybrid cloud-muligheder som AWS Outposts og Local Zones, samt fortsætter med at udbygge sin administrerede container og Kubernetes-tjenester. Det er "medmindre de kan fremvise en kapacitet, der klart overstiger konkurrencen," tilføjede han.

Deltagerne bør også forvente meddelelser omkring Amazons arbejde med brugerdefineret silicium, der bygger på sidste års meddelelse om et udvidet partnerskab med Arm for at designe Graviton2 og en ny EC2 Inf1-forekomst, der indeholder AWS's egne Inferentia-chips, som er optimeret til maskinlæringsarbejde og nu køre de fleste af virksomhedens Alexa-arbejdsbelastninger.

AWS ekspert lounger og læring

AWS re: Opfindelsen vil være særlig vanskelig at navigere i år, selv uden at skulle holde øje med shuttleplanen. Sessionskataloget er vanskeligt at analysere, og der er ingen klar dagsorden at følge.

For dem, der er bekymrede for at gå glip af alt det netværk, de normalt kommer til at gøre, opretter AWS masser af virtuelle lounger. Disse lounger vil også have tekniske eksperter fra AWS til rådighed for at nedbryde tekniske præsentationer og besvare spørgsmål.

Det ville ikke være AWS re: Opfinde uden noget træning og certificeringer, hvor AWS kører sit sædvanlige udvalg af "Jams" og "GameDays" til praktisk læring.