Programmering

Kom godt i gang med GitHubs desktop- og mobilværktøjer

Microsoft har taget en meget praktisk tilgang med GitHub siden overtagelsen sidste år. Det er en tilgang, der giver meget mening; Microsofts tidligere forhold til open source-samfundet har ikke været det bedste, og der er stadig ikke meget tillid der på trods af betydelige bevægelser mod åbent design og åbne udviklingsmodeller fra Redmond.

Det har dog ikke efterladt GitHub stagnerende og drivende. I stedet for under ny ledelse og med mere klarhed om sin fremtid har GitHub fremskyndet sin produktudvikling og udrulning og tilføjet funktioner til sine webtjenester og til sin platform. GitHubs egne udviklerfokuserede værktøjer har fået meget mere opmærksomhed i det forløbne år med regelmæssige opdateringer til GitHub Desktop og frigivelsen af ​​dens første native mobilapplikationer til iOS og Android.

Bliv social med din kode

GitHub er meget mere end at dele din kode med dit team eller verden. Dens arkiver bygger på den underliggende open source Git-kildekontrolprotokol og bruger den som grundlaget for en social kodningsmodel, der har til formål at ændre den måde, udviklere arbejder på, offentligt og privat. Det er en interessant udviklingsmodel. Med skiftet til distribuerede og eksterne teams bliver det stadig vigtigere at finde nye måder at tilføje samarbejde på.

Du er ikke begrænset til at bruge GitHubs egne værktøjer, da enhver Git-klient vil arbejde med tjenesten. En mulighed er den populære Git til Windows-implementering, som Microsoft integrerer i sin Visual Studio Code-programmørs editor. Med dybe kroge i Windows Stifinder og sin egen bash-lignende kommandolinje er det en nem rute til at bruge Git og GitHub, der behandler lokale og eksterne arkiver på nøjagtig samme måde.

Så hvorfor bruge GitHubs egne værktøjer? Dens sociale kodningsmodel har tilføjet mere til Git-workflowet end kun at foretage forpligtelser og styre fusioner med værktøjer til at analysere kode og opbygge samtaler omkring dit teams handlinger. Ved hjælp af dets værktøjer behøver du ikke bruge tid i en webapplikation, skifte væk fra din arbejdsgang og værktøjskæde og miste kontekst hver gang du vil kommentere en ændring eller evaluere en pull-anmodning. Ved at overflade disse funktioner i desktop- og mobilapplikationer gør GitHub det lettere at arbejde socialt uden at komme i vejen for faktisk at gøre det arbejde og skrive kode.

Introduktion til GitHub Desktop

GitHub Desktop er GitHubs foretrukne måde at integrere din desktop værktøjskæde med tjenesten. Fås til både Windows og Mac, det er en måde at visualisere og administrere arkiver og grene på, der forbinder dit lokale filsystem med din GitHub-konto. Repositories klones lokalt, og ændringer er forpligtet til din nuværende filial. Når du er tilfreds med dem, er det let at skubbe dem tilbage til GitHub i en enkelt synkroniseringshandling.

Det er et relativt simpelt værktøj, der er i stand til at tage en GitHub URL og klone lageret lokalt eller oprette et nyt arkiv baseret på et katalogtræ i dit lokale filsystem. På den måde kan du bruge et værktøj som Draft til at oprette stilladset til en applikation, før du opretter et lager.

Du har brug for en GitHub-konto for at bruge et af GitHubs værktøjer, enten på selve GitHub eller i en GitHub Enterprise-instans. Hvis du bruger en eksisterende Git-klient, såsom Git til Windows, kan du bruge den med GitHub Desktop og samle de to værktøjer. Du kan vælge en ekstern editor og en shell med muligheder for Windows-kommandolinjen, PowerShell eller Gits bash-prompt. Der er endnu ingen support til den nye Windows Terminal eller Windows Subsystem til Linux.

Arbejde med GitHub Desktop

Når GitHub Desktop er installeret og konfigureret, giver det dig mulighed for at arbejde med lokale opbevaringssteder eller kloning af eksterne Git-opbevaringssteder. Selvom GitHub Desktop som standard bruger Windows-dokumentmappen til dens lokale arkiver, kan du vælge en alternativ rodsti til dine filer, en der passer til din personlige arbejdsgang. Oprettelse af et nyt lokalt lager tilføjer en ny rodmappe til lageret til din lokale sti og foretager en første forpligtelse med en markeringsformateret readme-fil. Du kan derefter tilføje det lokale lager til din GitHub-konto og skubbe dine filer og ændringer til et GitHub-lager.

Meget af, hvad GitHub Desktop gør, kan gøres fra kommandolinjen med en standard Git-klient. Hvad der er vigtigt ved GitHub Desktop er, hvordan det viser dig, hvad der har ændret sig i delt kode, se historikken forbundet med et lager og hurtig visning af eventuelle forskelle.

En mulighed er at bruge GitHub Desktop som centrum for dine udviklingsaktiviteter, styre kodegrener og starte din valgte kodeditor, når det er nødvendigt. Forpligtelsesmeddelelser føjes til alle ændringer, og du kan vælge, hvilken filial til dine kodeændringer. Når du er tilfreds med dine ændringer, kan GitHub Desktop gøre dem til pull-anmodninger, klar til kodevurdering. Det er ikke nødvendigt at gå til din browser for at administrere pull-anmodninger, der sendes til dine projekter. Inde i GitHub Desktop åbner du en gren for at se den aktuelle liste, som kan tjekkes ud som lokale filialer til gennemgang og test, inden ændringer accepteres og flettes i den relevante gren.

Social kodning handler om at arbejde med andre udviklere og udnytte moderne agile udviklingsmetoder. En ulempe ved traditionelle Git-værktøjer er, at de binder forpligtelser til en enkelt bruger og skjuler samarbejdsindsats. Med GitHub Desktop kan du tilføje andre teammedlemmer til en forpligtelse og sikre, at bidrag anerkendes. På den måde kan par-programmering og fejlfindingssessioner over skulderen spores, så du kan registrere detaljer om, hvem der har ekspertise i et bestemt afsnit af et projekt, eller hvem der kan kaldes til for at hjælpe med lignende problemer i andre applikationer.

At bringe GitHub dit sted, hvor du er

Desktop er ikke den eneste officielle GitHub-klient. Virksomheden lancerede for nylig betaversioner af iOS- og Android-klienter. Ligesom desktopværktøjet er de designet til at hjælpe dig med at administrere dine arkiver. I stedet for at fungere som et knudepunkt for din kode, betragtes mobilklienterne bedre som værktøjer til triaging-arbejde, der er sendt fra samarbejdspartnere eller markeret af andre værktøjer i din CI / CD-pipeline (kontinuerlig integration / kontinuerlig udvikling).

Mobilenheder er ikke til redigering af kode, men de gør seere nok, så du kan scanne gennem kode, mens du pendler eller tager en kop kaffe, før du accepterer ændringer eller beslutter, hvad der skal gøres ved et problem. Du kan tilføje hurtige svar på pull-anmodninger, og hvis du bruger automatisk test til at godkende kode, kan du hurtigt se status for dine handlinger, før du foretager en fusion. Behandling af GitHub som en e-mail-indbakke fungerer overraskende godt, ved at gå fra opgave til opgave, markere færdig eller gemme til senere.

Selvom du ikke redigerer kode i GitHub Mobile, vil jeg stadig anbefale at bruge den med en relativt stor skærm enhed, muligvis endda en tablet. Det er ikke mindre i stand på en mindre skærm, det er bare sværere at læse kode og se ændringer i sammenhængen med et stort modul.

Social kodning er til mere end open source og offentlig udvikling. Det er et effektivt værktøj til dine egne private arkiver eller til GitHubs virksomhedstjenester. Værktøjer som disse holder dig væk fra browseren med et knudepunkt, der forbinder dine arkiver, deres lokale kloner og de forskellige grene, der bruges til din udviklingsproces, med dine kodeditorer, testværktøjer og alle de andre dele af din værktøjskæde. Metoden er kompatibel med moderne udviklingspraksis, der understøtter enkeltpersoner og teams sammen med deres arbejdsgange.