Programmering

Sådan håndteres afslutningen på FireWire

I løbet af sommeren annoncerede Apple sin 15-tommer Retina MacBook Pro med en overraskende undladelse: ingen FireWire-port. I stedet er Apples nyeste perifere stik, USB 3.0, som giver tilsvarende ydeevne og er meget brugt i de nyere Windows-pc'er. Derefter afslørede Apple en 13-tommer MacBook Pro og nye iMac'er i oktober, alle med samme begrænsning. Hvis to punkter omfatter en linje, angiver linjen, der er foretaget med disse meddelelser, afslutningen på FireWire på fremtidige Mac-computere.

Ak, FireWire bruges i vid udstrækning i Mac-verdenen til at tilslutte eksterne harddiske, kameraer og videokameraer og musikbehandlingsudstyr. USB 2.0 er for langsom til disse formål; USB 3.0 er for nyt til at være understøttet af stadig nyttigt (og dyrt) ældre udstyr; og Thunderbolt-teknologien, der blev introduceret for 18 måneder siden i næsten alle nye Mac-modeller, er stadig for sjælden og dyrt. (Ved 10Gbps, Thunderbolt er det mere end 10 gange hurtigere end den hurtigste 800Mbps FireWire og cirka syv gange så hurtigt som USB 3.0.) Så hvad kan de mange brugere med betydelige investeringer i FireWire-enheder gøre, når de opgraderer til nye Mac'er? Der er løsninger, men alle har ulemper, som du skal veje omhyggeligt, inden du køber.

[Tjek deathmatch: Windows 8 vs. OS X Mountain Lion. | For tip og værktøjer til styring af en virksomheds Mac-flåde kan du downloade den gratis "Business Mac" Deep Dive PDF-specialrapport i dag. | Se slideshow-rundvisning i OS X Mountain Lion's top 25-funktioner. | Hold dig informeret om vigtige Apple-teknologier med Technology: Apple nyhedsbrev. ]

Der er en adapter til det

Den tilsyneladende oplagte løsning på en FireWire-udstødning er den, Apple frigav i efteråret: dens $ 29 Thunderbolt til FireWire-adapter. Denne envejsadapter (du kan ikke bruge den til at konvertere en Mac FireWire-grænseflade til Thunderbolt) understøtter en FireWire 800-vedhæftet fil; Du kan derefter bruge et FireWire 800-til-FireWire 400-konverteringskabel til at tilslutte FireWire 400-enheder.

Adapteren fungerer godt, når den fungerer, og leverer fuld FireWire 800-ydeevne. Men brugere af adapteren har stødt på en frustrerende begrænsning: Kun 7 W busstrøm leveres til en tilsluttet enhed. FireWire-standarden understøtter op til 45W, selvom de fleste computere, inklusive Mac'er, leverer 10W til 20W. Nogle busdrevne FireWire-enheder har en valgfri jævnstrømsport, selvom de ikke inkluderer en vekselstrømsadapter. Hvis du kan tilslutte enheden eksternt, kan du omgå 7W-begrænsningen. Ellers skal du udforske andre løsninger.

Selvom du kan køre inden for 7W-budgettet eller omgå det, kan en anden begrænsning muligvis stoppe dig. Apples adapter ser stadig ud som Thunderbolt til Mac, så hvis din applikation ikke fungerer med Thunderbolt, kan adapteren være ubrugelig for dig.

En dokumenteret fejltilstand kører Microsoft Windows under Boot Camp-grænseflade til ikke-harddisk FireWire-enheder. Windows fungerer fint under Boot Camp med ekstern FireWire-disk tilsluttet via Apples adapter, men den har ikke Thunderbolt-drivere, der er kompatible med Apples adapter til ikke-harddisk FireWire-enheder. En løsning er at køre din Windows-applikation i en Mac OS X-resident hypervisor, såsom Parallels eller VMware Fusion, som begge fungerer med Apples adapter.

Der kan være lignende kompatibilitetsproblemer med ikke-disk FireWire-enheder såsom scannere, kameraer og musikbehandlingsudstyr. Hvis den kontrollerende applikation ikke understøtter Thunderbolt, fungerer den muligvis ikke med adapteren.

Enhedsspecifikke løsninger: Kabinetter og mellemled

En nem, men noget arbejdskrævende løsning til eksterne harddiske, er at skifte til et nyt kabinet, der understøtter enten Thunderbolt eller USB 3.0, såsom New Technology's $ 99 MiniStack-kabinet, der har både USB 3.0 og FireWire-grænseflader. For harddiskoverførselshastigheder har USB 3.0 og FireWire 800 tilsvarende ydeevne. Du kan købe kabinettet nu for at fremtidssikre din drevinvestering.

Hvad hvis du har et væld af eksterne FireWire-harddiske? Denne situation er ikke ualmindelig hos videoprofessionelle. Hvis du ikke har brug for bærbarhed, kan du muligvis bruge en Gigabit Ethernet NAS-enhed, forudsat at enheden understøtter JBOD (bare en flok disk) RAID-teknologi, såsom Synologys $ 429 fire-bay DS413j. Afhængigt af NAS-enhedens firmware kan du muligvis bare indsætte dine drev og få adgang til dem individuelt via Ethernet. Alternativt skal du muligvis købe en indledende harddisk for at migrere dine eksisterende drev ad gangen til NAS og tilføje dine drev til NAS-arrayet, mens du går.

For andre FireWire-enheder bliver du mere kreativ. En tilgang kan være at bruge en mellemliggende enhed, såsom en strømforsynet FireWire-harddisk, til at bygge bro mellem Apples underdrevne adapter og din FireWire-enhed. En fungerende konfiguration er Other World Computing's $ 160 Mercury Elite-AL Pro 500 GB harddisk, der forbinder via FireWire både Mac og en busdrevet enhed som Digidesign's Digi 002 FireWire lydmixer. Du har muligvis allerede en sådan enhed i din beholdning, men at få 500 GB lagerplads i god handel med din adapterløsning gør $ 160-prislappen lidt lettere at sluge.

ExpressCard: Ældre es i hullet

En ulempe ved denne tilgang er antallet af sammenkoblinger og behovet for at bære og administrere flere enheder og kabler. En løs forbindelse kan bryde opsætningen, hvilket gør løsningen brugbar, men mindre end ønskelig.

Uden af ​​mulighederne: Thunderbolt eller USB 3.0 opdatering

Hvis ingen af ​​disse løsninger fungerer for dig, er du muligvis nødt til at bide i marken og opgradere dine elskede FireWire eksterne enheder til dem, der bruger Thunderbolt eller USB 3.0.

For harddiske er dette ikke så smertefuldt, fordi drevpriserne er faldet de sidste par år. Du har stadig arbejdet med at overføre dine data til det nye drev også.

Andre enheder kan være sværere at erstatte i betragtning af udgifterne og tiden og kræfterne for at arbejde med et nyt produkt i dit produktionsmiljø. At snappe på en ny harddisk er meget enklere end at lære at bruge et nyt kamera, lydmixer eller videoproduktionskonsol.

Det er svært at bebrejde Apple for at gå videre fra FireWire, da havneplads og strømbudgetter, især på MacBooks, er begrænsede. Forhåbentlig vil en af ​​de ovennævnte løsninger se dig gennem din egen flytning til Thunderbolt og USB 3.0.

Denne historie, "Sådan håndteres afslutningen på FireWire", blev oprindeligt offentliggjort på .com. Følg den seneste udvikling i Mac OS X på .com. For at få den nyeste udvikling inden for nyheder inden for forretningsteknologi, følg .com på Twitter.

Copyright verticalshadows.com 2021