Programmering

De skjulte faldgruber ved at gå freelance inden for IT

Livet for en uafhængig it-entreprenør lyder attraktivt nok: friheden til at vælge klienter, friheden til at indstille din tidsplan og friheden til at indstille din lønsats, mens du slår koden på stranden.

Men al denne frihed har en pris. Sikker på, tunge tider for nogle færdigheder kan gøre IT-freelancing til et sælgers marked, men det er forhindringer at strejke ud alene. Jo mere du er opmærksom på udfordringerne, og hvad du skal gøre for at tackle dem, jo ​​bedre er din chance for succes som IT-freelancer.

Vi talte med en række nuværende og tidligere IT-freelancere for at få fat på de skjulte problemer ved at gå solo. Her er hvad de sagde, og hvordan man får det bedste ud af ulemperne ved frihed.

Sælger dig selv langt væk

Du kan ikke få en koncert, uden at klienten logger af, og det kan ofte være en udfordring at få vigtige interessenter til at acceptere dig som en værdsat partner - især når arbejdet er fjernt.

”For at et projekt skal lykkes, skal klienten købe sig ind i dig og visionen for projektet,” siger Nick Brattoli, grundlægger og hovedkonsulent hos Byrdttoli Enterprise Consulting.

”Dette forværres i IT-verdenen, fordi du oftere end ikke vil arbejde eksternt,” siger Brattoli, som har været freelancing til og fra i hele sin IT-karriere. ”Teknologi er vidunderlig, idet den gør det muligt for os at arbejde hvor som helst med en internetforbindelse. Men der er stadig værdi i at kunne mødes ansigt til ansigt, og mange virksomheder tøver med at stole på nogen, de ikke har mødt. ”

Derudover ved de mange teknologikyndige mennesker, der kører et projekt, hvad der skal gøres for at opfylde de ønskede resultater. ”Men når det hele er fundet, er det meget svært at overbevise folkene over dem om at gennemgå det,” siger Brattoli. "Hvad teknologien angår, vil folk, der er mindre teknologisk kyndige, være forsigtige med nye ændringer i infrastrukturen."

For at omgå disse udfordringer anbefaler Brattoli rejser på stedet for at hjælpe med at generere buy-in; at foreslå forskellige løsninger med forskellige omkostninger til et projekt; og konstant kommunikation efter første opkøb for at styre forventningerne så meget som muligt.

Navigering af ikke-omsættelige aftaler

De fleste virksomheder har standardaftaler på plads for at beskytte fortrolighed og begrænse konkurrencen. Sådanne former er normalt ikke omsættelige, selv ikke for fuldtidsansatte, siger Stanley Jaskiewicz, en forretningsadvokat hos Spector Gadon & Rosen, der repræsenterer it-arbejdsgivere og freelancere.

For freelancere kan disse aftaler vise sig at være en vanskelig forretning - især når de begynder at tilføje.

”En freelancer vil normalt ikke have nogen gearing til at forhandle de restriktive pagter eller omfanget af fortrolighed,” siger Jaskiewicz. Dette skaber flere risici, siger han. For det første kan en underskrevet form forhindre en freelancer i at være i stand til at tjene penge på fremtidige jobmuligheder eller kræve, at freelancer giver ejerskab af et arbejdsprodukt til arbejdsgiveren uden en rimelig kompensation for det, som freelancer opgiver.

Desuden kan sådanne begrænsninger akkumuleres hurtigt over en karriere, hvilket gør det svært at holde styr på, hvad du kan eller ikke kan gøre, når du får fremtidige jobmuligheder.

"Freelanceren skal føre nøje optegnelser - og konstant opdatere sin egen viden - om de begrænsninger, som han eller hun er underlagt," siger Jaskiewicz.

Alternativet er at betale en advokat for at kontrollere hvert nyt job i forhold til alle tidligere aftaler, hvilket er et økonomisk urealistisk forslag for de fleste freelancere.

”En freelancer, jeg kender, har en udtømmende viden og godt indekserede optegnelser om, hvad han har underskrevet, men han er undtagelsen,” siger Jaskiewicz.

Et praktisk alternativ (i det mindste på fortrolighedssiden) er at anmode om "standard" undtagelser fra fortrolighed, siger Jaskiewicz. Disse inkluderer forudgående viden, offentlig viden, uafhængig udvikling uden brug af fortrolige oplysninger, modtagelse af oplysninger fra en tredjepart, der ikke er bundet af fortrolighed med den afslørende part, og tvunget videregivelse (det vil sige som svar på en stævning eller deposition).

Håndtering af anti-it-følelser

Mange mennesker “får eller stoler ikke på det”, siger Marc Weaver, en IT-konsulent, der for nylig dannede sit eget firma for at levere cloud-databaseløsninger.

Selv inden for it-afdelinger kan der være problemer med din tilstedeværelse som freelancer.

"Når en konsulent placeres i et team af faste medarbejdere, er der undertiden en vis vrede over for konsulenten, da de normalt tjener mere," siger Weaver. Dette kan resultere i mangel på informationsdeling eller det højt kvalificerede it-arbejde, der tildeles fuldtidsansatte, hvor det meniale arbejde går til den dyrere og erfarne konsulent, siger han.

Denne mistillid er endnu mere udtalt, når du vil ændre den måde, tingene gøres på - selvom det er en del af din kontrakt.

”Folk begynder straks at gå i panik,” siger Weaver. "De vil hellere have den smertefulde langsomme manuelle proces, der kræver intervention på daglig basis, end en, der kører automatisk og sjældent går i stykker."

Weavers forretning har specialiseret sig i at flytte databaser og applikationer til skyen, og der er ofte modstand.

”At få folk til at forstå, at [koncept] er virkelig, virkelig hårdt arbejde,” siger han. "Der er ikke tilstrækkelig it-viden, og teknologivirksomheder hjælper ikke, da nye produkter ikke forklares på en enkel måde, som de fleste mennesker vil forstå."

At uddanne folk om it og forenkle detaljerne, så alle kan forstå, er nøglen, siger Weaver.

Rid ud af barske realiteter og tromme op i nye forretninger

At levere it-ekspertise, som med andre former for freelancing, kan være fest eller hungersnød. "Ved den første duft af en økonomisk afmatning bliver projekter annulleret eller udsat, og it-konsulenter bliver enten sluppet eller ikke ansat," siger Weaver.

”Mange virksomheder har stadig den gammeldags opfattelse af, at it er et omkostningscenter snarere end et profitcenter, og som sådan er it-afdelinger altid et af de første steder, folk kigger på, når de vil 'trimme fedtet'," tilføjer Weaver.

Selvom det kan være et problem generelt at holde en jævn strøm af arbejde i gang med freelancing, siger nogle, at det er et endnu større problem for IT-freelancere.

”De fleste ingeniører og it-folk betragter ikke salg og markedsføring som deres stærkeste dygtighed, og det er ikke en sjov oplevelse at gå ud på udkig efter nye projekter, diskutere køreplaner og forhandle om betalingsbetingelserne,” siger Abbas. Akhtar, der freelancerede som softwareingeniør i tre år, før han startede et webudviklingsfirma kaldet Solutions Park.

"Ingeniører ville generelt elske det, hvis de fik et sæt krav, leverede projektet og fik en check i posten," siger Akhtar. "Freelancing betyder, at de skal gøre meget mere end bare kodning."

Hold øje med teknologiske ændringer

Som alle inden for IT ved, skifter teknologi og hvordan det bruges konstant. Især freelancere udfordres, når det kommer til at holde sig opdateret med det stadigt skiftende teknologilandskab.

"De ressourcer, der er tilgængelige for en freelancer, er muligvis ikke tilstrækkelige til at blive uddannet i ny teknologi eller omsætte denne træning i praksis i et forretningsmiljø for at indhente færdighederne," siger Scott Smith, der har arbejdet som en uafhængig IT-udvikler og databasekonsulent er i øjeblikket senioradministrator i uTest-softwaretestfællesskabet.

For at undgå at komme bagud deltager Smith i online-webinarer og fora inden for og uden for uTest-samfundet.

Nogle gange kan forandringer bringe opgaver i fare. Mens han arbejdede som freelancer, har Smith deltaget i opgaver, hvor han blev bragt ind for at udføre en bestemt opgave, så arbejdets omfang ændrede sig i en sådan grad, at det blev umuligt at gennemføre opgaven.

”I disse situationer er du nødt til at gøre dit bedste for at fortsætte med at give virksomhederne værdi for at sikre, at dit brand stadig ses i et positivt lys, på trods af at du ikke leverer til de oprindelige projekter,” siger Smith.

At forene agil udvikling med kontrakter med fast bud

Mange virksomheder har vedtaget agile udviklingsmetoder for at gentage deres projekter hurtigere i håb om at få en konkurrencemæssig fordel.

”Dette har været en velsignelse for softwareudviklere - både for fuldtids- og freelancere,” siger Damien Filiatrault, administrerende direktør og grundlægger af Scalable Path, et netværk med mere end 1.000 freelanceudviklere. "Efterspørgslen er høj, udbuddet er stramt, og projekterne er mange."

Men for freelancere er der stadig en stor afbrydelse mellem traditionelle kontrakter med fast bud og agile softwareudviklingsprojekter, siger Filiatrault. ”Der skal bruges meget tid på at specificere funktionalitet og omfang, inden arbejdet overhovedet begynder på et fastbudsprojekt,” siger han.

Faktisk sætter traditionelle kontrakter med fast bud straks klienten i modstrid med entreprenøren, så snart kontrakten er underskrevet, fordi kunden ønsker at blokere så meget funktionalitet som muligt i projektet til den faste pris. ”På den anden side ønsker entreprenøren at bruge så lidt tid som muligt på jobbet til den faste pris,” siger Filiatrault.

Arbejdet i agilitet, hvor kundens mål udvikler sig over tid, er forhindret af fastbudskontrakten. ”Entreprenøren ønsker at holde omfanget låst i modsætning til at arbejde sammen med klienten for at udvikle [softwaren] på en mere samarbejdsvillig måde,” siger Filiatrault. ”Ordrer med konstant ændring til et fast bud er kedelige. I moderne softwareudvikling er det bedst for softwareentreprenøren at arbejde på timebasis snarere end på en fast kontraktpris. "

Håndtering af kommunikationshuller

Selv inden for den samme virksomhed kommunikerer it- og ikke-it-folk ofte ikke godt med hinanden. Dette kan være et problem for freelancere, da de prøver at være synkroniserede med klienter.

”Det er meget sandt, at ingeniører og ikke-ingeniører taler stort set forskellige sprog,” siger Akhtar. "Den måde, en ingeniør ser på et problem, og hvordan en ikke-teknisk person kan se på et problem, er meget anderledes."

Hvad der tilsyneladende kan være et lille problem for klienter, kan faktisk kræve en anstændig mængde teknisk arbejde at rette, og det kan være svært at kommunikere dette til ikke-tekniske mennesker.

For eksempel troede en klient af Akhtar, at det at have evnen til at sælge 10 varer på sin hjemmeside i stedet for 20 skulle reducere projektets omkostninger med halvdelen.

"Fra en ingeniørs perspektiv er den trinvise indsats for at ændre antallet af varer, du kan sælge fra en til noget, næsten nul, når den centrale e-handelsoplevelse er bygget," siger han. "Freelancere finder det en stor smerte at forsøge at kommunikere ideer som disse til klienten."

Styring af din tid

Mens tidsstyring er en udfordring, der gælder for næsten ethvert erhverv, er IT-freelancere i en unik position, fordi de måske bliver kaldt til at løse problemer, når de mindst forventer det - kaster tidsplaner i uro.

"Når du begynder at vokse din forretning, bliver tidsstyring afgørende," siger Brattoli. "For at vokse er du nødt til at styre dit fuldtidsjob, dine nuværende freelancing-projekter, din forretning, din uddannelse og dit personlige liv."

Dette kan blive ret vanskeligt inden for IT, fordi mange projekter ikke er 9 til 5. ”Du kan bruge en dag på at søge på Internettet, og du kan arbejde 24 timer i træk, fordi noget sprængte,” siger Brattoli. "Denne fleksible tidsplan kan både gøre tingene vanskelige og give dig mulighed for at få succes, afhængigt af hvordan du gør det."

De, der arbejder solo, skal især bruge deres tid klogt.

”Mange opgaver i it-verdenen indebærer at lave et par ting, vente et stykke tid og derefter gøre nogle flere ting,” siger Brattoli. ”I stedet for at surfe på internettet uden formål hver gang du får disse blokke af tid, skal du studere, læse nogle blogs. Træn dig selv. På de dage, hvor du ikke har noget at gøre, byder du på nogle job online, udvider dit LinkedIn-netværk, planlægger din middag. At bruge din tid klogt kan mindske en masse stress. ”

Relaterede artikler

  • 29 tip til at lykkes som en uafhængig udvikler
  • Den professionelle programmørs guide til forretningsoverlevelse
  • Hvordan man trives i den kommende tech-økonomi
  • Skyer fremad: Hvordan en it-karriere vil se ud fem år ud
  • De værste 33 linjer nogensinde sagt af tech-rekrutterere
  • De 10 bud om succes med it-konsulent
  • Programmørens guide til at bryde ind i ledelsen
  • Det virkelige snavs på programmørcertificeringer
  • 12 dårlige vaner, der bremser IT til en gennemgang
  • Robotisk procesautomatisering: Den nye it-jobmorder?