Programmering

7 værktøjer og tjenester til realtids samarbejdskodning

Det meste af tiden betyder samarbejde om et softwareprojekt at arbejde med værktøjer som Git - skiftevis at foretage ændringer og derefter afstemme det endelige produkt til en enkelt kodebase.

Men live-samarbejde om kode - to eller flere mennesker, der arbejder på den samme fil i realtid - er blevet langt mere levedygtigt i de senere år. Du vil stadig gerne have, at en person logger af den endelige kode, men at kunne se andres redigeringer, når de sker, er en stor velsignelse for fjernundervisning, crunch-time-arbejde og peer review.

Her er syv måder til live samarbejde med dine holdkammerater, hvad enten det er via en webbaseret tjeneste eller en tilføjelse til din kodeditor.

AWS Cloud9

AWS Cloud9, et tredjepartsprodukt, som Amazon har erhvervet, leverer et udviklingsmiljø i browseren, der understøtter omkring 40 programmeringssprog med forskellige niveauer af værktøj. Flere udviklere kan samarbejde om det samme cloudhostede projekt i realtid ved hjælp af delte miljøer. De kan se hinandens skrivning (med visuelle signaler, der angiver, hvem der har skrevet hvilke kodelinjer) og chatte i en rude inden for IDE. Projektadministratorer kan give læsere / skrive eller skrivebeskyttede rettigheder til samarbejdspartnere. AWS Cloud9 har dog ikke en eksplicit "følg min lead" -tilstand i henhold til Visual Studio Live Share.

Priser: Inkluderet med enhver EC2-forekomst; du betaler kun instansgebyrer.

Codeanywhere

Codeanywhere promoveres hovedsageligt som et kode-på-farten-miljø - en in-browser, on-tablet, telefonredaktør med understøttelse af 75 sprog og miljøer til udførelse i skyen for mange af dem. Men Codeanywhere har også flere realtids-kodedeling og samarbejdsfunktioner. Du kan bare dele et projekt til andre ved hjælp af et link eller oprette samarbejde i realtid, så andre kan redigere dine filer i din editor. Du kan også give andre brugere SSH-adgang til dit projekt.

Priser: En gratis syv-dages prøveversion er tilgængelig. Planer starter ved $ 3 pr. Bruger pr. Måned.

CodeSandbox Live

CodeSandbox tilbyder en online IDE til hurtig udvikling af webapps - JavaScript, TypeScript og rammer som React, Angular og Vue. Live-tilstanden i CodeSandbox giver dig mulighed for at invitere andre til at arbejde samtidigt på det samme projekt; du kan redigere filer sammen i realtid og chatte, mens du arbejder. Classroom Mode giver dig mulighed for at udpege bestemte personer som redaktører og alle andre som skrivebeskyttede.

Priser:Et gratis niveau er tilgængeligt; $ 9 pr. Måned køber ubegrænsede private sandkasser og brugen af ​​ubegrænsede GitHub repos til dine projekter.

Codeshare

Codeshare er let det mest minimale samarbejde-kodende miljø på denne liste, men af ​​den grund kan det også være blandt de mest nyttige. Hvis alt hvad du behøver er kode-editorens ækvivalent med en Pastebin, giver Codeshare det. Start en Codeshare-forekomst, giv andre mennesker URL'en, og de kan begynde at skrive og videochatte sammen med dig med det samme. Kode skrevet i editoren kan downloades med et klik, og hver forekomst udløber automatisk efter 24 timer.

Priser:Gratis at bruge.

Floobits

Floobits tilbyder redigering og chat i realtid i samarbejde, både ved hjælp af sin egen in-browser-editor og via tilføjelser til flere redaktører inklusive Sublime Text, Atom, Neovim, Emacs og IntelliJ IDEA, men ikke Visual Studio Code. Tjenesten giver flere brugere mulighed for at samarbejde på én gang - det vil sige mere end to ad gangen - og tilbyder detaljerede tilladelser (ingen adgang, læs, skriv, administrer) til brugerne. Du kan oprette offentlige og private arbejdsområder, dele terminaler, synkronisere arbejdskataloger uden brug af en editor og bruge WebRTC og IRC til videochat og tekstchat med dine holdkammerater.

Priser:Gratis at bruge i op til fem offentlige arbejdsområder med et enkelt privat arbejdsområde til rådighed til en uges prøveperiode. Planerne starter med $ 15 pr. Måned for fem private arbejdsområder. En virksomhed bag firewall-versionen er også tilgængelig.

Teletype til Atom

Atom-kodeditoren, oprettet af GitHub, har et stort bibliotek med tilføjelser for at forbedre dets funktionalitet. Teletype gør Atom til et kodesamarbejdssystem. Du kan invitere andre udviklere til at deltage i aktive faner i din forekomst af Atom, foretage ændringer i realtid og følge dig mellem faner, når du skifter filer. Alt samarbejde foregår peer-to-peer via WebRTC-protokollen. Teletype tilbyder dog ikke mere avancerede funktioner som deling af en kørende server eller granulær adgangskontrol.

Priser:Ledig.

Visual Studio Live Share

Hvis du og dine holdkammerater allerede bruger Visual Studio eller Visual Studio Code, integrerer Microsofts Visual Studio Live Share realtids samarbejdsprogrammering i disse udviklingsmiljøer. Kodeprojekter kan deles med samarbejdspartnere i skrivebeskyttet eller live redigeringstilstand, og du kan dele terminaler eller fejlretningssessioner samt redigeringsruder. Du kan også automatisk følge en anden brugers adfærd (skifte filer, markørbevægelse osv.) Eller bede andre om at gøre det samme. Det er endda muligt at dele en kørende webapplikationsserver med andre brugere. Og dem, der ikke har Visual Studio eller Visual Studio Code installeret, kan deltage fra internettet.

Priser: Gratis at bruge.