Programmering

Windows Server Essentials: Stadig stor for små virksomheder

Med sin træk af stikket på Small Business Server (SBS) i 2011 opfordrede Microsoft små virksomheder (dem med så mange som 500 brugere og 500 enheder) til at gå med den nye Essentials-version af Windows Server. Windows Server 2016, nu tilgængelig til download, har fået en masse opmærksomhed - 2016-versionen af ​​Windows Server Essentials, ikke så meget.

Microsofts serverportefølje havde så mange fantastiske værktøjer, som små it-butikker anmodede om, men de ønskede ikke - eller havde ikke råd - til at oprette den nødvendige infrastruktur. For at opnå den lethed lagde Microsoft alt i SBS-boksen: Exchange, SharePoint, SQL Server osv. Men i dag kan små it-butikker bruge Office 365 i stedet.

Hvorfor gider med Windows Server Essentials nu? For selvom du helt kan stole på Office 365 i skyen, er chancerne for, at du vil have mere lokal kontrol og praktiske muligheder på lokale servere. Det er hovedårsagen til at bruge Windows Server Essentials som et supplement til Office 365. (Ja, du kan også bruge Windows Server Essentials i en lokal installation kun til basale tjenester.)

Ved at integrere din Windows Essentials Server med Office 365 kan du udføre meget af administrationen via Dashboard på din server. For eksempel kan du nemt oprette konti; du kan administrere licensopgaver ændringer af adgangskoder foretaget lokalt synkroniseres med Office 365; og du kan administrere mobile enheder og andre tjenester fra serveren. Indrømmet, du kan også gøre dette fra Office 365 admin center, men det er så meget lettere at have alt på ét sted.

Essentials Experience-serverrollen, vist i figur 1, er, hvordan du forbinder Windows Server Essentials til Office 365. Den indeholder guider til håndtering af komplekse integrationer, såsom synkronisering af mapper og opsætning af single sign-on. Husk: Office 365-integrationen fungerer kun med en enkelt domænecontroller, og guiden skal køre på denne domænecontroller.

For at illustrere, hvordan Windows Server Essentials fungerer, oprettede jeg en enkelt Windows Server 2016-server og konfigurerede Active Directory, så det ville være den eneste domænecontroller for mit domæne. Jeg aktiverede derefter Essentials-rollen og lod den installere den rolle og de funktioner, der var nødvendige for en Windows Server Essentials-server. Når rollen var installeret, valgte jeg genvej til Essentials på mit skrivebord for at åbne Essentials Dashboard (vist i figur 2).

Derefter valgte jeg valgmulighederne Tjenester for at få en liste over integrationsmuligheder for skytjenester og lokal udveksling (se figur 3).

Bemærk, at Azure Active Directory og Intune er inkluderet i listen over tjenester. Ny i 2016-versionen kan Windows Server Essentials integreres med Azure Site Recovery Services, som giver mulighed for realtidsreplikering af din server / site til gendannelsesformål. Det kan også integreres med Azure Virtual-netværk for at muliggøre punkt-til-punkt (P2P) eller sted-til-sted (S2S) virtuelle private netværk, så når du har opdelt ressourcer (nogle i skyen og nogle lokale) ser ud til at falde ind under et lokalt netværk.

For at starte guiden skal du klikke på integrationslinket og følge vejledningen. Du kan enten oprette et abonnement på Office 365 eller bruge et eksisterende gennem guiden. Når guiden er afsluttet, kan du bruge dashboardet fra serveren til at tilføje og administrere brugerkonti i Office 365.

Hat tip til Andrew Higginbotham, en Exchange MCM og Microsoft MVP, for at foreslå, at jeg dækker Windows Server Essentials 2016 i denne kolonne.