Programmering

Hvor du stadig kan få Windows XP

Bortset fra hvad kopier af Windows der stadig findes i butikshylderne eller installeret på computere, der sidder i butikshylderne, kan du ikke længere købe Windows XP efter i dag.

Men du kan stadig få XP til nye computere, hvis du er villig til at springe gennem nogle forhindringer. Her er en guide til at få XP nu, hvor nye licenser ikke længere generelt er tilgængelige.

[Udforskproblemerne og lidenskaberne, der fik 200.000 mennesker til at bede Microsoft om at holde XP i live. ]

Få en ny "hvid boks" pc i stedet for en brand-name. Systembyggere - typisk små butikker, der samler pc'er fra komponenter til dig - kan fortsætte med at sælge Windows XP-licenser indtil 1. februar 2009. Disse Windows XP-licenser er kun gode på den computer, du har købt dem med, og kan ikke overføres. Bemærk, at definitionen af ​​"systembygger" er en smule bred, så du kan finde nogle virksomheder, der vil sælge dig en XP-licens med et nyt bundkort. Forhandlere som MacMall og CDW, der sælger Mac'er bundtet med Parallels Desktop eller VMware Fusion, tæller som systembyggere, så du kan få XP-udstyrede Mac'er på denne måde.

Køb en pc, der er klar til "nedgradering". De fleste større computerproducenter - inklusive Dell, Hewlett-Packard, Lenovo og Toshiba - vil i det mindste sælge nogle modeller, hvor XP erstatter Vista-licensen, der fulgte med maskinen. Microsoft lader computerproducenter sælge Vista-udstyrede pc'er og derefter tilbyde en "nedgradering" til Windows XP Professional. (Beklager, ikke til XP Home.) I det væsentlige dækker Vista-licensen XP-installationen, og du kan geninstallere Vista senere under den samme licens. Pc'erne leveres med Vista-diske samt XP-diske eller geninstallationspartition. Hvad der er uklart er, hvor længe computerproducenterne vil tilbyde denne mulighed; For eksempel har Dell kun forpligtet sig indtil februar 2009. Og vær ikke overrasket, hvis du skal betale ekstra for "nedgraderings" -privilegiet. Åh, og forvent ikke at finde disse i fysiske butikker som Circuit City og Best Buy; Du finder dem næsten udelukkende i computerproducenternes onlinebutikker.

"Nedgrader" Vista selv. Hvis du køber Windows Vista Business eller Vista Ultimate - hvad enten det er forudinstalleret på en pc eller som en krympeindpakket fuld version eller en opgraderingsversion af softwaren - giver Vista-licensen nogen "nedgradering" af Vista OS til Windows XP Professional. (Beklager, ikke XP Home. Og andre Vista-versioner kan ikke "nedgraderes.") Men du skal levere dit eget XP-installationsmedie. Bemærk, at enhver virksomhed eller virksomhed, der har en Vista-weblicens, også har disse nedgraderingsrettigheder.

Køb en ultrabillig pc eller bærbar computer. XP Home vil være tilgængelig på ultra-lave bærbare computere og desktops indtil 2010. Asus Eee PC er det mest kendte eksempel på denne klasse af under- $ 600-system designet til fattige lande, men også tilgængelig i rige lande som USA. De kan simpelthen ikke køre Vista, så Microsoft tillader salg af XP på dem, indtil Windows 7 kommer ud.

Rens Internettet efter resterende XP-diske. Du finder gamle eksemplarer af XP tilgængelige via forskellige onlineforhandlere. Bare vær forsigtig med at vide, hvad du får: De kan være piratkopier eller tidligere licenserede kopier, som du ikke kan få valideret. Og chancerne er mange vil være systembygger- eller OEM-licenser, der teknisk er knyttet til et system, du ikke har og ikke kan overføres til din computer.