Programmering

En begynderguide til Raspberry Pi 3

Denne artikel er en del af en ugentlig serie, hvor jeg opretter nye projekter ved hjælp af Raspberry Pi 3. Den første artikel i serien fokuserer på at komme i gang og vil dække installationen af ​​Raspbian med PIXEL desktop, opsætning af netværk og nogle grundlæggende.

Hvad du har brug for:

  • En hindbær Pi 3
  • En 5v 2mAh strømforsyning med mini USB-pin
  • Micro SD-kort med mindst 8 GB kapacitet
  • Wi-Fi eller Ethernet-kabel
  • Kølelegeme
  • Tastatur og mus
  • en pc-skærm
  • En Mac eller pc til forberedelse af microSD-kort.

Der er mange Linux-baserede operativsystemer tilgængelige til Raspberry Pi, som du kan installere direkte, men hvis du er ny på Pi, foreslår jeg NOOBS, det officielle OS-installationsprogram til Raspberry Pi, der forenkler processen med at installere et OS på enheden .

Download NOOBS fra dette link på dit system. Det er en komprimeret .zip-fil. Hvis du bruger MacOS, skal du bare dobbeltklikke på det, så MacOS automatisk komprimerer filerne. Hvis du bruger Windows, skal du højreklikke på det og vælge "uddrag her."

Hvis du kører desktop Linux, så afhænger det virkelig af skrivebordsmiljøet, du kører, da forskellige DE'er har forskellige måder at gøre det samme på. Så den nemmeste måde er at bruge kommandolinjen.

$ udpak NOOBS.zip

Uanset operativsystem skal du åbne den udpakkede fil og kontrollere, om filstrukturen ser sådan ud:

Byt Bhili

Tilslut nu Micro SD-kortet til din pc, og formater det til FAT32-filsystemet. På MacOS skal du bruge værktøjet Diskværktøj og formatere Micro SD-kortet:

Byt Bhili

På Windows skal du bare højreklikke på kortet og vælge formateringsindstillingen. Hvis du bruger Desktop Linux, bruger forskellige DE'er forskellige værktøjer, og det er uden for denne historiens rækkevidde at dække alle DE'er. Jeg har skrevet en tutorial ved hjælp af kommandolinjegrænsefladen på Linux til at formatere et SD-kort med Fat32-filsystemet.

Når du har formateret kortet i Fat32-partitionen, skal du bare kopiere indholdet af det downloadede NOOBS-bibliotek til enhedens rodmappe. Hvis du bruger MacOS eller Linux, skal du bare synkronisere indholdet af NOOBS til SD-kortet. Åbn Terminal-appen i MacOS eller Linux, og kør kommandoen rsync i dette format:

rsync -avzP / path_of_NOOBS / path_of_sdcard

Sørg for at vælge rodmappen på SD-kortet. I mit tilfælde (på MacOS) var det:

rsync -avzP / Brugere / swapnil / Downloads / NOOBS_v2_2_0 / / Volumener / U /

Eller du kan kopiere og indsætte indholdet. Bare sørg for, at alle filerne i NOOBS-mappen er kopieret til rodmappen på Micro SD-kortet og ikke inde i nogen underkatalog.

Tilslut nu Micro SD-kortet til Raspberry Pi 3, tilslut skærmen, tastaturet og strømforsyningen. Hvis du har et kabelforbundet netværk, anbefaler jeg at bruge det, da du får hurtigere downloadhastighed til at downloade og installere basisoperativsystemet. Enheden starter i NOOBS, der tilbyder et par distributioner at installere. Vælg Raspbian fra den første mulighed, og følg instruktionerne på skærmen.

Byt Bhili

Når installationen er afsluttet, genstarter Pi, og du vil blive mødt med Raspbian. Nu er det tid til at konfigurere det og køre systemopdateringer. I de fleste tilfælde bruger vi Raspberry Pi i hovedløs tilstand og styrer det eksternt via netværket ved hjælp af SSH. Hvilket betyder, at du ikke behøver at tilslutte en skærm eller et tastatur for at styre din Pi.

Først og fremmest skal vi konfigurere netværket, hvis du bruger Wi-Fi. Klik på netværksikonet på det øverste panel, og vælg netværket fra listen og give det adgangskoden.

Byt Bhili

Tillykke, du har trådløs forbindelse. Før vi fortsætter med det næste trin, skal vi finde enhedens IP-adresse, så vi kan håndtere den eksternt.

Åbn Terminal og kør denne kommando:

ifconfig

Noter nu enhedens IP-adresse i wlan0 sektionen. Det skal være opført som "inet addr."

Nu er det tid til at aktivere SSH og konfigurere systemet. Åbn terminalen på Pi, og åbn raspi-config-værktøjet.

sudo raspi-config

Standardbrugeren og adgangskoden til Raspberry Pi er henholdsvis "pi" og "hindbær". Du skal bruge adgangskoden til ovenstående kommando. Den første mulighed med Raspi Config-værktøjet er at ændre standardadgangskoden, og jeg anbefaler stærkt at ændre adgangskoden, især hvis du vil bruge den over netværket.

Den anden mulighed er at ændre værtsnavnet, hvilket kan være nyttigt, hvis du har mere end en Pi på netværket. Et værtsnavn gør det lettere at identificere hver enhed på netværket.

Gå derefter til Interfacing Options og aktiver Camera, SSH og VNC. Hvis du bruger enheden til et program, der involverer multimedier, f.eks. Et hjemmebiografsystem eller pc, kan du muligvis også ændre indstillingen til lydoutput. Som standard er output indstillet til HDMI, men hvis du bruger eksterne højttalere, skal du ændre opsætningen. Gå til fanen Avanceret indstilling i Raspi Config-værktøjet, og gå til Audio. Der vælges 3,5 mm som standard ud.

[Tip: Brug piletasterne til at navigere og derefter Enter-tasten for at vælge. ]

Når alle disse ændringer er anvendt, genstarter Pi. Du kan tage skærmen og tastaturet ud af din Pi, da vi administrerer det over netværket. Åbn nu Terminal på din lokale maskine. Hvis du bruger Windows, kan du bruge Putty eller læse min artikel til at installere Ubuntu Bash på Windows 10.

Derefter ssh ind i dit system:

ssh pi @ IP_ADDRESS_OF_Pi

I mit tilfælde var det:

ssh [email protected]

Giv den adgangskoden og Eureka !, du er logget ind på din Pi og kan nu styre enheden fra en fjernmaskine. Hvis du vil administrere din Raspberry Pi over internettet, skal du læse min artikel om aktivering af RealVNC på din maskine.

I den næste opfølgningsartikel vil jeg tale om at bruge Raspberry Pi til at styre din 3D-printer eksternt.