Programmering

Hvad er JDK? Introduktion til Java Development Kit

Java Development Kit (JDK) er en af ​​tre kerneteknologipakker, der bruges i Java-programmering sammen med JVM (Java Virtual Machine) og JRE (Java Runtime Environment). Det er vigtigt at skelne mellem disse tre teknologier samt forstå, hvordan de er forbundet:

  • JVM er Java-platformskomponenten, der udfører programmer.
  • JRE er den on-disk del af Java, der opretter JVM.
  • JDK giver udviklere mulighed for at oprette Java-programmer, der kan udføres og køres af JVM og JRE.

Udviklere, der er nye til Java, forveksler ofte Java Development Kit og Java Runtime Environment. Forskellen er, at JDK er en pakke med værktøjer til udvikler sig Java-baseret software, mens JRE er en pakke med værktøjer til kører Java-kode.

JRE kan bruges som en enkeltstående komponent til simpelthen at køre Java-programmer, men det er også en del af JDK. JDK kræver en JRE, fordi kørsel af Java-programmer er en del af udviklingen af ​​dem.

Figur 1 viser, hvordan JDK passer ind i Java-applikationsudviklingslivscyklussen.

Matthew Tyson

Ligesom vi gjorde med min nylige introduktion til Java Virtual Machine, lad os overveje de tekniske og daglige definitioner af JDK:

  • Teknisk definition: JDK er en implementering af Java-platformspecifikationen, herunder kompilator- og klassebiblioteker.
  • Hverdagsdefinition: JDK er en softwarepakke, du downloader for at oprette Java-baserede applikationer.

JDK og Java-kompilatoren

Ud over JRE, som er det miljø, der bruges til at køre Java-applikationer, indeholder hver JDK en Java-kompilator. Det kompilator er softwareprogrammet, der er i stand til at tage rå .java-filer - som er almindelig tekst - og gengive dem til eksekverbare .class-filer. Vi ser snart kompilatoren i aktion. Først viser jeg dig, hvordan du downloader og opsætter en JDK i dit udviklingsmiljø.

Kom godt i gang med JDK

At få Java-opsætning i dit udviklingsmiljø er lige så let som at downloade en JDK og føje den til din klassesti. Når du downloader din JDK, skal du vælge den version af Java, du vil bruge. Java 8 er den version, der oftest er i brug, men i skrivende stund er Java 11 den langsigtede support (LTS) -udgivelse. Java opretholder bagudkompatibilitet, så vi downloader bare den seneste udgivelse.

JDK-pakker

Ud over at vælge din Java-version skal du også vælge en Java-pakke. Pakker er Java-udviklingssæt, der er målrettet til forskellige typer udvikling. De tilgængelige pakker er Java Enterprise Edition (Java EE), Java Standard Edition (Java SE) og Java Mobile Edition (Java ME).

Nybegynderudviklere er undertiden usikre på, hvilken pakke der passer til deres projekt. Generelt indeholder hver JDK-version Java SE. Hvis du downloader Java EE eller Java ME, får du standardudgaven med den. For eksempel er Jave EE standardplatformen med yderligere værktøjer, der er nyttige til enterprise-applikationsudvikling såsom Enterprise JavaBeans eller understøttelse af Object Relational Mapping.

Det er heller ikke svært at skifte til en anden JDK i fremtiden, hvis du finder det nødvendigt. Du skal ikke bekymre dig for meget om at vælge den korrekte Java-version og JDK-pakke, når du lige er begyndt.

JDK-versionskompatibilitet

Da JDK leverer compileren til dine Java-programmer, bestemmer den JDK, du bruger, hvilken Java-version du er i stand til at kode i. Hvis du f.eks. Vil bruge de nyere funktionelle programmeringsfunktioner, der findes i Java 8 (som pilen Lambda-operatør) , så har du brug for mindst Java 8 JDK til kompilering. Ellers er javac kommando afviser koden med en syntaksfejl.

Download JDK

Vi holder fast ved Java SE til denne vejledning, så vi kan fokusere på de vigtigste JDK-klasser og teknologier. For at downloade Java SE JDK skal du besøge Oracles officielle download-side. Du får vist de forskellige tilgængelige JDK-pakker, som vist i figur 2.

Matthew Tyson

Inden du vælger Java SE-download, skal du tage et øjeblik på at se på de andre muligheder. Der er meget madlavning i Java-køkkenet!

Om Java EE

Du ville downloade en Java EE JDK, hvis du primært var interesseret i at opbygge Java-baserede webapplikationer. Java EE JDK inkluderer Java Servlet-specifikationen, som understøtter håndtering af HTTP-anmodninger. Hver Java EE JDK-implementering kræver også en beholder, som er en server, der kører Java EE-applikationer. Glassfish er Java EE-serverreferenceimplementeringen til Oracle. Andre populære implementeringer er Tomcat og Jetty.

Indtil videre skal du downloade Java Standard Edition JDK.

Installation af JDK

Når du kører JDK-installationsprogrammet, tilbydes du et udvalg af tre komponenter: Udviklingsværktøjer, Kildekodeog Offentlig JRE. Du kan installere en eller dem alle. I dette tilfælde skal du bare vælge standard.

Installation af "Udviklingsværktøjer" giver dig JDK korrekt. Installation af "Source Code" indeholder kilderne til de offentlige klasser i Java-API-kernen. Inkludering af denne mulighed giver dig mulighed for at henvise til kildekoden, når du bygger apps. Den tredje mulighed, "Offentlig JRE", kører hjem, at JDK og JRE er separate enheder: den offentlige JRE kan bruges af andre programmer til at udføre Java-programmer og kan installeres separat fra JDK.

Fortsæt med at installere alle tre komponenter og acceptere standardindstillingerne for hver enkelt. At gøre dette betyder, at din JDK og JRE vil blive installeret på standardplaceringerne for dit operativsystem. På Windows er det C: \ Program Files \ Javasom vist i figur 3.

Matthew Tyson

JDK på kommandolinjen

Installation af JDK og JRE tilføjer java kommando til din kommandolinje. Du kan bekræfte dette ved at droppe ned i en kommandoskal og skrive java -version, som skal returnere den Java-version, du har installeret. (I nogle tilfælde bliver du nødt til at genstarte dit system for at denne ændring af din systemsti fuldt ud kan tage.)

Det er godt at have java installeret, men hvad med javac? Du skal bruge dette JDK-element til at kompilere dine Java-filer.

Javac-kommandoen

Det javac kommandoen bor inde i / jdk katalog, men føjes ikke automatisk til systemstien under installationen. Vi har mulighed for at installere javac os selv, eller vi kunne installere en IDE, der inkluderer denne kommando. Vi starter med at kompilere og køre et Java-program på den gammeldags måde.

Et simpelt Java-program

Trin 1. Skriv et simpelt Java-program

Opret en ny tekstfil, kaldet Intro.java og placer det et eller andet sted på din computer, som f.eks. mappen Dokumenter.

Dernæst tilføj koden fra liste 1, som er et meget simpelt Java-program.

Notering 1. Intro.java

 public class Intro {public static void main (String [] args) {System.out.println ("Velkommen til JDK!"); }} 

Trin 2. Kompilér med JDK

Brug derefter JDK-kompilatoren til at gøre din tekstfil til et eksekverbart program. Kompileret kode i Java er kendt som bytecode og bærer .klasse udvidelse.

Du bruger javac kommando, som står for Java compiler. Skriv den fulde sti til kommandoen i din kommandoskal, og send den Intro.java fil som en kommando. På mit system ligner det Listing 2.

Liste 2. Kompiler med JDK

 "C: \ Program Files \ Java \ jdk-10.0.1 \ bin \ javac.exe" Intro.java 

Det skulle resultere i en vellykket kompilering. Det javac vil ikke svare med en succesbesked; det udsender bare den nye fil. Eventuelle fejl vil resultere i konsoloutput.

Trin 3. Kør .class-filen

Du skal nu se Intro.klasse fil i samme bibliotek som Intro.java.

Du kan køre det ved at skrive: java Intro, hvilket vil resultere i liste 3. Bemærk, at du ikke inkluderer .klasse når du skriver denne kommando.

Liste 3. Kører Intro.klasse

 C: \ Brugere \ mtyson \ Dokumenter> java Intro Velkommen til JDK! 

Krukkommandoen

Det javac er JDK's stjerne, men /beholder bibliotek indeholder andre værktøjer, du har brug for. Sandsynligvis den mest fremtrædende efter javac er krukke værktøj.

EN .jar-fil er et pakket sæt Java-klasser. Når compileren har oprettet .klasse filer, kan udvikleren sætte dem sammen i en .krukke, som komprimerer og strukturer dem på en forudsigelig måde.

Lad os konvertere Intro.klasse til en krukke fil.

Naviger tilbage til det bibliotek, hvor du placerede din Intro.java, og skriv den kommando, du ser i Listing 4.

Fortegnelse 4. Opret en JAR-fil

 C: \ Brugere \ mtyson \ Dokumenter> "c: \ Program Files \ Java \ jdk-10.0.1 \ bin \ jar.exe" - Opret --fil intro.jar Intro.class 

Udførelse af krukken

Nu ser du en intro.jar fil i biblioteket. Du kan gøre brug af .krukke ved at tilføje det til din klassesti og udføre programmet indeni som vist her:

 java -cp intro.jar Intro 

Det -cp switch fortæller Java at tilføje krukke til klassestien. En .jar-fil er overkill for dette lille program, men de er uundværlige, da programmer vokser i størrelse og er afhængige af tredjepartspakker.

JDK i din IDE

Når jeg ser tilbage på JDK-download-siden, har du muligvis bemærket muligheden for at downloade JDK med Netbeans IDE. En IDE, eller integreret udviklingsmiljø, er software, der giver et sammenhængende sæt værktøjer til udvikling af applikationer. Tænk på en IDE som et visuelt operativsystem med et sæt værktøjer, som en filbrowser og teksteditor, med yderligere funktioner, der er specifikke for udvikling, såsom kodefuldførelse og formatering.

I Java-udvikling er en af ​​de vigtigste ting, som IDE gør, at styre kompilering for dig. Det vil sige, IDE kører automatisk kompileringsprocessen i baggrunden, så du ikke hele tiden behøver at gøre det selv. En IDE giver også play-by-play-feedback, mens du går, og fanger kodefejl i farten.

Der findes flere solide IDE'er til Java. Du har set, hvordan JDK fungerer på kommandolinjen, så lad os nu se hurtigt på, hvordan det fungerer i Eclipse IDE.

[Se også: Valg af Java IDE: Sammenligning af Eclipse, NetBeans og Intellij IDE for funktioner, brugervenlighed og projektstørrelse og -type]

Formørkelse og JDK

Installation af Eclipse er uden for denne vejlednings anvendelsesområde, men det er en simpel proces. Eclipse inkluderer et installationsprogram som ethvert andet program, og du kan finde det rigtige installationsprogram til dit operativsystem her.

Når Eclipse er installeret, skal du åbne menupunktet Vindue fra menulinjen og vælge præferencer.

Inde i præferencevinduet ser du Java vare. Åbn den, og indeni kan du se Kompilator vare. Hvis du klikker på det, vises nogle muligheder for JDK.

Figur 4 viser et screenshot af JDK-indstillingerne i Eclipse.

Matthew Tyson

Som tidligere nævnt skal du vælge den rigtige JDK-version til dit projekt. Under emhætten kører IDE JDK-compileren, ligesom du kørte den fra kommandolinjen. Eclipse IDE har også sin egen JDK-forekomst. IDE administrerer JDK og JRE for dig, hvilket gør livet meget lettere!

Konklusion

Denne artikel er den anden i en kort serie, der introducerer tre centrale Java-platformskomponenter: JVM, JDK og JRE. Se efter den næste artikel i serien, hvor du lærer alt om Java Runtime Environment.

Denne historie, "Hvad er JDK? Introduktion til Java Development Kit" blev oprindeligt udgivet af JavaWorld.