Programmering

Java EE 8 er her: Hvad du har brug for at vide

Java EE 8 - formelt Java Platform Enterprise Edition version 8 - er nu tilgængelig. Udgivelsen repræsenterer den første fase i Oracle's tofaseplan til at omfavne moderne computerparadigmer, især skyimplementeringer, i virksomheds Java.

Hvor downloades Java EE 8 JDK

Oracle har sendt Java EE 8 JDK og dokumentation til download af udviklere.

Godkendt af Java Community-processen for kun en måned siden, er Java EE 8s hovedfokus support til HTML5 og HTTP / 2-standarden samt forbedret forenkling og administreret bønneintegration og forbedret infrastruktur til applikationer i skyen. Java EE er bygget oven på Java Platform, Standard Edition (Java SE), som også blev opgraderet i dag med frigivelsen af ​​Java SE 9 og dens JDK 9.

Nye funktioner i Java EE 8

Java EE 8 understøtter mange nye Java-teknologispecifikationer, herunder:

  • JSON-B (JavaScript Object Notation Binding), der giver et bindingslag til konvertering af Java-objekter til og fra JSON-meddelelser.
  • Opdateringer til JSON-P (JSON Processing API), forbedring af objektmodellen.
  • JAX-RS (Java API for RESTful Web Services) 2.1 reaktiv klient API.
  • JAX-RS support til server-sendte begivenheder, der tilbyder en envejskanal fra en server til en klient.
  • HTTP / 2 support i Java Servlet. Java Servlet tilbyder en programmeringsklasse til udvidelse af serverfunktioner.
  • Java EE Security API, der understøtter cloud- og PaaS-paradigmer.
  • Bean Validation 2.0, der udnytter Java 8-sprogkonstruktioner til brug i validering. Bean Validation muliggør udtryk for begrænsninger på objektmodeller ved hjælp af annoteringer.
  • JavaServer Faces 2.3 til opbygning af servergrænseflader.
  • CDI (Contexts and Dependency Injection) 2.0, der understreger asynkrone begivenheder.

Sidste år rejste prominente medlemmer af virksomheden Java-samfund op for at protestere mod det, der blev opfattet som en stoppet fremgang på Java EE. Oracle udrulede derefter sin plan for at genoplive platformen og bemærkede, at virksomheden havde ønsket at trække sig tilbage fra tidligere Java EE-planer, som de anså for utilstrækkelige til moderne databehandlingsparadigmer.

En af oprørernes bestræbelser førte til udviklingen af ​​MicroProfile, der tilvejebragte en basislinjeplatformdefinition for mikrotjenester. Eclipse Foundation har siden overtaget MicroProfile, men det er fortsat en mekanisme til at fremskynde vedtagelsen af ​​Java EE 8. (Tat er især sandt nu, da Eclipse Foundation også har overtaget ejerskabet af Java EE selv.) Den nuværende 1.1-version af MicroProfile giver en stak, der inkluderer CDI, JSON, JAX-RS og en konfigurations-API.

Java EE opgraderer for at komme hurtigere

Java EE 8 vil blive fulgt næste år af Java EE 9 som en del af en to-faset indsats for at genoprette platformen til moderne cloud- og mikrotjenester implementeringer. Java EE 8 er centreret om indkvartering for at konfigurere tjenester og om sundhedskontrol for at administrere tjenester. Opfølgningen på EE 9 er planlagt til at fremme implementeringen af ​​mindre enheder af tjenester og en reaktiv programmeringsmodel til opbygning af store, begivenhedsbaserede systemer.

Bygget oven på Java SE, tilbyder Java EE et API og runtime-miljø til opbygning og kørsel af store netværksapplikationer med flere niveauer, med sikkerhed og pålidelighed, der fungerer som platformens vigtigste mål.

Som en del af sin Java EE 8-udviklingsproces har Oracle arbejdet på GlassFish 5, open source-applikationsserveren, der har fungeret som en referenceimplementering for Java EE-platformen. Hensigten er at have to GlassFish 5-kampagner, der bygger ugentligt for at fange integrationsproblemer hurtigere.