Programmering

Fiddler2: HTTP-fejlfindingsproxy

For nylig var jeg nødt til at fange nogle HTTP- og HTTPS-anmodninger og svar til den dokumentation, jeg skrev. Min første tanke var at bruge HTTP Inspector fra ActiveState Komodo 4.0. Desværre gør HTTP Inspector det ikke unencrypt HTTPS (krypteret) sessioner.

Jeg fandt dog et andet værktøj, der ikke krypterer HTTPS-sessioner: Fiddler2, skrevet af Eric Lawrence fra Microsoft, som kan downloades fra //www.fiddler2.com/Fiddler2/. Ofte stillede spørgsmål til Fiddler2 er her, og dokumentation og en hurtig startvideo til Fiddler v1.x er her. Der er MSDN-artikler om brug af Fiddler her og her.

Fra Fiddler-siden:

Fiddler er en HTTP-fejlfindingsproxy, der logger al HTTP-trafik mellem din computer og internettet. Fiddler giver dig mulighed for at inspicere al HTTP-trafik, indstille breakpoints og "fiddle" med indgående eller udgående data. Fiddler er designet til at være meget enklere end at bruge NetMon eller Achilles og inkluderer et simpelt, men kraftfuldt JScript.NET begivenhedsbaseret script-undersystem.

Hvad er en debugging-proxy? I virkeligheden er det et godartet mand-i-midten-angreb. Fiddler fungerer ved at registrere sig selv som systemproxy til Microsoft Windows Internet Services (WinInet), HTTP-laget, der bruges af Internet Explorer, Microsoft Office og mange andre produkter. Hvis du ser i dialogboksen IE 7 Internetindstillinger / forbindelser / LAN-indstillinger, når Fiddler kører, vil du se, at "Brug en proxyserver til dit LAN" er markeret; hvis du ser på de avancerede proxyegenskaber, vil du se, at Fiddler2 er proxy for både HTTP- og Secure-servertyperne og kører på port 8888 af den lokale vært. Hvis du ser på det samme sted efter at have stoppet Fiddler2, vil du se, at "Brug en proxyserver til dit LAN" ikke er markeret, hvilket betyder, at Fiddler2 har afmeldt sig selv som systemproxy.

Fiddler opfanger og logger al din HTTP- og HTTPS-trafik og lader dig se den og fikle med den (deraf navnet) på forskellige måder. Al denne logning bremser din browsing markant, men hvis du er opmærksom på, hvad den fortæller dig, kan du blandt andet bruge Fiddler til at fremskynde dine egne websteder.