Programmering

Prissammenligning af sky: AWS vs. Microsoft Azure vs. Google Cloud vs. IBM Cloud

Kim Weins er vicepræsident for skyomkostningsstrategi hos RightScale.

Da store skyudbydere (AWS, Azure, Google og IBM) fortsætter med at sænke priserne på skyinstanser, har de tilføjet diskonteringsmuligheder, tilføjet forekomster og droppet faktureringsstigningerne i nogle tilfælde til pr. Sekund fakturering. Omkostningerne falder, men kompleksiteten stiger. Det er kritisk vigtigt at forstå, hvordan man navigerer i denne kompleksitet. Vi estimerer, at virksomhederne vil spilde mere end 10 milliarder dollars i de næste 12 måneder på deres skyforbrug.

Så hvordan begynder du at forstå skyomkostninger? Hvilke udbydere har de laveste omkostningsmuligheder?

Denne primer giver de oplysninger, du har brug for at vide for at forstå offentlige skyprissætningsmuligheder og optimere dit skyforbrug.

Hvad der er ændret i skyinstanspriser

Når du følger cloudprissætningen nøje, kan du se, hvor ofte ting ændrer sig. Der har været et stort antal ændringer i priserne for skyinstanser alene i 2017. Her er et hurtigt resume.

 • Mange priser går ned: 70 procent af de 104 prispoint, vi inkluderer i vores sammenligning, er faldet siden vores sidste sammenligning i april 2017. Selv om dette er en brøkdel af de samlede prispoint, repræsenterer de nogle af de mest anvendte tilfælde. Af de 26 prispoint, vi analyserede for hver skyudbyder, faldt AWS 19 af 26 priser, Azure faldt 24 af 26 priser, Google faldt 4 af 26 priser, og IBM faldt 26 af 26 priser.
 • Nye forekomster til vores sammenligning: Cloududbydere fortsætter med at tilføje nye forekomster og i nogle tilfælde nye instansfamilier. For eksempel tilføjede AWS C5-instansfamilien (den næste generation for C4-forekomster), og IBM flyttede fra fuldt tilpassede muligheder til instansfamilier.
 • Rabatmuligheder øges: Der er voksende muligheder (og udfordringer) med at få rabatter. Azure introducerede reserverede forekomster med op til 72 procent besparelser, AWS tilføjede et års konvertible reserverede forekomster, og Google introducerede et år og tre år rabatter på forpligtet brug.
 • Fakturering pr. Sekund: AWS flyttet fra pr. Time til pr. Sekund fakturering for EC2 og flere andre tjenester. Google har altid leveret pr. Sekund fakturering, men reduceret den minimale faktureringstid for en instans fra 10 minutter ned til 1 minut. Azure tilbyder kun pr. Sekund fakturering på containerforekomster.
 • Lokal diskprissætning udvikler sig: Cloud-udbydere ser ud til at styre brugere væk fra en afhængighed af lokale diske i tilfælde, og i stedet for at skubbe mod vedhæftet lager. For eksempel tilbyder AWS instansfamilier med og uden lokal opbevaring, Azure har reduceret beløb af lokal opbevaring på de seneste generationer (skønt den fortsat tilbyder lokal opbevaring på alle instansfamilier), og Google tilbyder fortsat ingen lokal opbevaring ud af kassen, hvilket gør det til en "valgfri tilføjelse" til enhver VM-type.

Forståelse af clouddiskonteringsindstillinger

Med den nylige tilgængelighed af Azure Reserved Instances tilbyder de tre store cloud-udbydere - AWS, Azure og Google - alle offentligt tilgængelige rabatter (når op til 75 procent) til gengæld for at forpligte sig til brugen på skyudbyderen i et år eller periode på tre år. I alle tilfælde kan du bestemme, hvor meget brug du vil begå, og hvor meget du skal efterlade som on-demand. IBM tilbyder kun offentlige rabatter til månedlig brug, hvilket sparer ca. 10 procent i forhold til on-demand brug.

Google tilbyder også en vedvarende brugsrabat, der ikke kræver nogen forpligtelse, men tilbyder en automatisk rabat på hver type forekomst, der kører i en region i mere end 25 procent af en måned. I tilfælde, der kører 24 x 7 i en hel måned, maksimeres rabatten med 30 procent.

 
 AWSMicrosoft AzureGoogle CloudIBM Cloud
RabattypeReserverede forekomster (RI'er)Reserverede forekomster (RI'er)Rabat på vedvarende brug (SUD)

Rabat på forpligtet brug (CUD)

Månedlig prisfastsættelse
Forpligtelsens længde1 eller 3 år1 eller 3 årSUD: Ingen forpligtelse

CUD: 1 eller 3 år

Forpligt dig efter måned
Vifte af rabatniveauerOp til 75%Op til 72%SUD: Op til 30%

CUD: 37% (1 år) eller 55% (3 år)

Ca. 10%
Andre dokumenterede programmerRI-volumenrabatter

Spot forekomster

Hybrid brug rabat

Virksomhedsaftale

Forudgående VM'erForhandlet

Ud over de offentligt dokumenterede rabatter, der er anført ovenfor, er der muligheder for privatforhandlede rabatter fra sag til sag. Jo mere du bruger med en bestemt skyudbyder, jo mere sandsynligt er du i stand til at forhandle yderligere rabatter.

Sammenligning af forpligtelsesbaserede rabatter

De tre programmer til forpligtelsesbaserede rabatter varierer i fleksibilitet som beskrevet nedenfor.

Nem at købe: Google tilbyder den enkleste tilgang til køb, hvor din CUD kan gælde for enhver familie og størrelse i en region, og der er ikke behov for at anmode om ændringer. 

Nemme ændringer: Google CUD'er gælder automatisk for enhver forekomsttype i regionen. AWS-konvertible RI'er og Azure RI'er giver dig mulighed for at ændre dit køb (inklusive forekomststype og region), men kræver, at du gennemgår en manuel proces for at gøre det.

Evne til at annullere: Azure er unik ved at give dig mulighed for at annullere dine reserverede forekomster, men det er vigtigt at bemærke, at der er et gebyr på 12 procent for at gøre det.

Mest fleksible betalingsmuligheder: AWS tilbyder dig de fleste betalingsmuligheder og giver dig mulighed for at spare mere, jo mere du betaler forud.

 
 AWS RI'erMicrosoft Azure RI'erGoogle Cloud CUD'er
Køb baseret påSemester

Område

Instansfamilie

OS

Netværkstype

Semester

Område

Forekomsttype

Område

antal vCPU'er

Antal GB'er RAM

Kan ændre sig?Cabriolet: Kan udveksles til kombination af RI'er af samme eller større værdi

Standard: Kan ændre tilgængelighedszone, størrelse (kun for vanilje Linux), netværkstype

Kan udveksle og svare det resterende beløb til den nye købsprisSUD: Gælder automatisk for alle forekomster i regionen
Kan annullere?Kan sælge på Marketplace (ofte vanskeligt at finde købere)Ja for et afbestillingsgebyr på 12%Ingen
Betalingsmuligheder3 muligheder: Ingen foran, delvis op foran, alle foran giver stigende rabatniveauerAlt i front (Kan bruge EA-forpligtelse til at betale)Ingen foran
Kombiner med andre muligheder?Kombiner med RI-volumenrabatterIkke kompatibel med EA-instanspriserFortsæt med at få SUD kun i tilfælde, der ikke er dækket af CUD

Vi diskuterer ikke, hvordan hver type forpligtelsesbaseret rabat fungerer her, men det er vigtigt at vide, at disse rabatter ikke kræver, at du ændrer noget om dine fysiske forekomster eller VM'er. I stedet for kan du tænke på dem som "rabatkuponer", der kan anvendes på ethvert tilfælde, der matcher parametrene for denne "reservation" eller "forpligtelse".

Beslutter, hvor mange RI'er der skal købes

Det kan være komplekst at beslutte din forpligtet dækningsniveau—Hvor meget af dit fodaftryk i en bestemt skyudbyder skal være dækket af forpligtelsesbaserede rabatter. Generelt er svaret aldrig 100 procent dækningsniveau (på trods af hvad din cloududbyderes salgsrepræsentant måske fortæller dig).

Du skal overveje en række faktorer, når du køber, herunder:

 • Historisk brug (efter region, instansfamilie osv.)
 • Steady state-forbrug versus deltidsbrug
 • Fremtidige planer for:
  • Vækst eller fald i brugen
  • Skiftende cloududbydere
  • Familier i skiftende instanser
  • Regioner i bevægelse
  • Skift til andre computermodeller (containere, serverfri osv.)
 • Balance mellem besparelser over tid og kontante betalinger på forhånd
 • Krævet fleksibilitetsniveau

RightScales cloud cost management-produkt, RightScale Optima, kombinerer analytisk rapportering om historisk brug med menneskelig intelligens om fremtidige planer for at skabe en skræddersyet plan for forpligtelsesbaserede rabatter. Vi hjælper dig med at beslutte det passende dækningsniveau og gør det derefter til en komplet Optima Discount Plan til køb af RI'er eller CUD'er som vist nedenfor. Denne plan kan derefter bruges til at give muligheder til dine it-ledere og økonomiteams.

RightScale

Sammenligning af prisfastsættelse af eksempler

Nu hvor du forstår de forskellige rabatmuligheder, skal vi sammenligne både on-demand og nedsatte priser.

Vigtig note: Husk, at de årlige on-demand-priser, der anvendes i denne analyse, inkluderer Google SUD, fordi den automatisk finder anvendelse. Vores nedsatte priser inkluderer AWS og Azure RI'er samt Google CUD'er. For IBM bruger vi månedlig prisfastsættelse og antager 30 procent forhandlet rabat. Som et resultat kan dine IBM-priser variere afhængigt af din forhandlede sats.

Ved sammenligning af beregningspriser er det vigtigt at bemærke, hvor de sammenlignede forekomster er ens, og hvor de ikke er. I vores analyse valgte vi seks scenarier til sammenligning, vist i den første kolonne i nedenstående tabel. Vi kiggede på standard-, høj hukommelses- og CPU-forekomststyper med to vCPU'er. For hver af disse tre forekomststyper kiggede vi på scenarier, hvor en lokal SSD er påkrævet, og hvor en lokal SSD ikke er påkrævet, hvilket resulterer i i alt seks scenarier. Alle scenarier er baseret på den laveste prisregion for hver udbyder, og bortset fra sammenligningen mellem Linux og Windows antager man at bruge en af ​​de standard gratis Linux-distroer, der er tilgængelige uden ekstra gebyr (ikke RHEL eller SLES).

For hver skyudbyder kortlagde vi derefter den passende forekomsttype for hvert scenarie. Du kan hurtigt se, at alt ikke kan sammenlignes nøjagtigt "æbler med æbler."

 • Bemærk, at mængden af ​​hukommelse varierer i de samme tilfælde på tværs af skyudbydere. I de fleste tilfælde er forskellen i hukommelse relativt lille (10 procent eller mindre), men for høje CPU-scenarier tilbyder AWS og Azure mere end det dobbelte af hukommelsen fra Google og IBM.
 • AWS har instansfamilier med og uden den lokale SSD til standard (M3 og M4) og høj CPU (C3 og C5) instanstyper. For typer med høj hukommelse er der kun R3-familien, som inkluderer et SSD-drev.
 • Azure inkluderer altid lokal SSD med alle dets forekomststyper, så som et resultat betaler du for det som en del af instansprisen, uanset om du har brug for det eller ej.
 • Google inkluderer aldrig lokal SSD med forekomsttypen, så du skal betale for det som en ekstraomkostning. Minimumstørrelsen for en lokal SSD-tilføjelse er 375 GB, hvilket er ret stort. Du kan bruge Google Persistent Disk som et alternativ, men det tilbyder ikke de samme adgangstider som den lokale SSD.
 • IBM inkluderer normalt et SAN-drev, men der er mulighed for et lokalt drev på standardtypen af ​​instans.
RightScale

On-demand-skyforekomstpriser: AWS vs. Azure vs. Google vs. IBM

For hvert af de nedenstående seks scenarier kan du se prisen på on-demand (OD) for hver sky og derefter timeprisen pr. GB RAM for hver. Vi beregner begge, så du kan normalisere priserne, hvis mængden af ​​hukommelse er vigtig for dig.

I diagrammet nedenfor angiver rødt den højeste pris for skyudbyderne inden for et scenarie, og grøn repræsenterer den laveste pris. Hvis der er bånd, er begge skyudbydere fremhævet grøn eller rød.

RightScale

I rene on-demand priser i en time

 • Azure er den laveste pris i otte scenarier; højeste pris for et scenario.
  • Azure er den laveste pris for alle de scenarier, der inkluderer en lokal SSD og alle sammenligninger baseret på per GB RAM.
  • Azure matcher eller er lavere end AWS for alle scenarier.
 • Google Cloud er den laveste pris i fire scenarier; højeste pris for fem scenarier.
  • Google Cloud har tendens til at være den laveste pris, når der ikke er behov for SSD.
  • Google Cloud er højere prissat til prisen "pr. GB RAM" for høj CPU på grund af det faktum, at den inkluderer mindre end halvdelen af ​​hukommelsen til AWS og Azure.
 • AWS er ​​den laveste pris for to scenarier; højeste pris for to scenarier.
 • AWS er ​​oftest en middelprisindstilling.
 • IBM er den laveste pris for et scenario; højeste pris for fem scenarier.

Diskonterede priser på skyforekomster: AWS vs. Azure vs. Google vs. IBM

Ved sammenligning af nedsatte priser så vi på årlige (i stedet for timepriser) omkostninger for at give en bedre sammenligning. Dette skyldes, at den forpligtelsesbaserede rabat gælder mindst et år.

Nedenfor for hvert af de seks scenarier kan du se den nedsatte årlige pris for hver sky og derefter den nedsatte årlige pris pr. GB RAM for hver. Vi beregner begge, så du kan normalisere priserne, hvis mængden af ​​hukommelse er vigtig for dig.

I diagrammet nedenfor angiver rødt den højeste pris for skyudbydere inden for et scenarie, mens grøn repræsenterer den laveste pris. Hvis der er bånd, er begge skyudbydere fremhævet grøn eller rød.

RightScale

I årlige priser for et års forpligtelse:

 • Azure er den laveste pris for ni scenarier; højeste pris for et scenario.
  • Azure er den laveste pris for alle scenarier baseret på per GB RAM.
  • Azure matcher eller er lavere end AWS for alle scenarier.
 • Google Cloud er den laveste pris i to scenarier; højeste pris for syv scenarier.
  • Google Cloud har tendens til at være den laveste pris, når der ikke er behov for SSD.
  • Google Cloud er højere prissat til omkostningerne "pr. GB RAM" for høj CPU på grund af det faktum, at den inkluderer mindre end halvdelen af ​​hukommelsen til AWS og Azure.
 • AWS er ​​den laveste pris uden scenarier; højeste pris for to scenarier.
 • AWS er ​​oftest en middelprisindstilling.
 • IBM er den laveste pris for et scenario; højeste pris for fire scenarier.
  • IBM-priser afhænger af den forhandlede pris.