Programmering

Skal du betale for Elementary OS?

Elementært operativsystem og betalinger

Elementary OS har tiltrukket sig meget opmærksomhed på det seneste. Men der er en kontrovers over, hvordan distro-udviklerne opretter deres nye websted til betaling af brugere. Elementary OS-webstedet er ved at blive redesignet for at tilskynde brugerne til at betale for distro. Men skal Elementary OS-udviklerne forvente en betaling i første omgang?

Elementary OS-webstedet forklarer udviklernes perspektiv:

Vi ønsker, at brugerne skal forstå, at de stort set snyder systemet, når de vælger ikke at betale for software. Vi ekskluderede ikke en $ 0-knap for at bedrage dig; vi mener, at vores software virkelig er noget værd. Og det er ikke som om vi tjener penge til at købe lystbåde; I øjeblikket har de eneste mennesker, der har modtaget penge til at arbejde på elementært operativsystem, været medlemmer af samfundet gennem vores bounty-program.

Det handler om at bede en rimelig pris for at udligne omkostningerne ved udvikling. Det handler om at sikre fremtiden for elementært operativsystem for at sikre, at vi kan fortsætte med at fremstille software, som millioner af mennesker elsker og bruger hver dag.

elementary er ikke forpligtet til at frigive vores kompilerede operativsystem til gratis download. Vi har investeret penge i dets udvikling, vært for vores websted og support af brugere. Vi forstår imidlertid den kultur, der i øjeblikket omgiver open source: brugere har tendens til at føle sig berettiget til de fulde, kompilerede udgivelser af software til nul pris. Mens vi med rette kunne afvise gratis downloads, kunne en anden tage vores open source-kode, kompilere den og give den væk gratis. Så der er ingen mening i at afvise det fuldstændigt.

Men vi bør fraråde det.

Mere på Elementary OS

Som du måske forestiller dig, ramte holdningen fra Elementary OS-udviklerne en nerve med Linux-brugere på Reddit. Og de var ikke genert over at dele deres meninger:

Q5sys: "Hvis du forventer at blive betalt for dit kodningsarbejde, må du ikke VOLUNTEER på noget projekt.

EDIT: De har lydløst redigeret deres side.

Før redigering: //i.imgur.com/WAeS4JU.png

Efter redigering: //i.imgur.com/BJ8MRlh.jpg "

Clintonswat: "Bedre mulighed er bare at betale binærfiler til vægge og skrive god dokumentation til bootstrapping af kilden. Men du er bedre forberedt på konsekvenserne af at gøre det."

Endnu en nybegynder: "At føle, at de har ret til betaling for deres arbejde - helt fint efter min bog. De gør en masse arbejde fra bunden, og det kan ikke benægtes. Formulerer det som de gjorde? Slags modbydeligt, men også forkert. Hvis de giver softwaren gratis, så snyder den ikke. Piratkopiering ville snyde systemet. "

Ventomareiro: "Det var meget dårligt skrevet. Deres pointe er, at strømmen på deres hjemmeside eksplicit ville få brugerne til at sige" nej, jeg vil ikke give jer nogen penge ". Forhåbentlig får det folk til at tænke lidt. Jeg er enig med deres mål og implementering. , men ElementaryOS i sig selv er et levende bevis på, at der ikke er nok af et marked for at lave en kvalitetsdistribution af GNU / Linux. "

WhyIsArt: "De fleste brugere har forskellige forventninger til operativsystemet, og når noget går i stykker, vil de være som" WTF, jævla udvikler ". Med andre ord har brugeren en forventning om, at udvikleren har en forpligtelse over for dem. Er det uretfærdigt for udvikleren at sige "hvis jeg har en forpligtelse over for dig, så har du en forpligtelse over for mig"? "

Devosion: "Denne linje sammen med, hvordan de har oprettet deres download, fik mig til ikke at downloade eller understøtte elementært operativsystem. Og det handler ikke om at snyde systemet, det handler om at støtte foss og bidrage til samfundet. Det er grunden til, at jeg downloadede Ubuntu, Crunchbang, Arch osv. Jeg synes, det er fint, at der er distributioner derude, som du enten betaler for eller kan donere til, men du får normalt noget ud af det, som personlig teknisk support i tilfælde af Red Hat. den måde, dette præsenteres på, føles som om de forsøger at få dig til at købe deres skyldtur.

De kunne også lige have tilføjet en anbefaling om at donere i stedet for dette, og endda en meddelelse, hvis de gerne vil donere, før de downloades, ville ikke være uhørt. Men budskabet og den måde, det gøres på, efterlader en dårlig smag i min mund. "

SalatMedHotDogsInIt: "De har ret. Jeg donerede $ 10 til debian til deres ære."

Mere på Reddit

Og der var også en endnu større tråd på Reddit, der skabte mere end 600 kommentarer fra redditors på begge sider af sagen.

Rediger billeder på din Chromebook

Chromebook-salget er rødt varmt i disse dage, hvor enhederne vises overalt på Amazons liste over bedst sælgende bærbare computere. Redigering af billeder på en Chromebook er noget, som mange brugere måske gør ofte, men de er muligvis ikke opmærksomme på, hvordan de skal gøre det. Linux.com har en primer til, hvordan du redigerer billeder på din Chromebook.