Programmering

10 rigtig dårlige ideer

Det er den 4. juli (Happy 4th!), Og da jeg overvejede alle de store gaver, der er blevet sendt til os her i USA, drev mine tanker til mange andre ting, som vi ikke skulle være taknemmelige for - - en slags hitliste til virkelig dårlige ideer, der ser ud til at blive vist igen med jævne mellemrum. Så her er en liste over 10 dårlige ideer, der pirrer mig på denne strålende 4. juli:

1. Formater krig. Er jeg den eneste person, der mener, at formatkrige er kontraproduktive og dybest set nytteløse? Plakatbarnet til en mistet indsats i denne type krig er Sony (husk Betamax). Og som vi alle ved, er de midt i en anden (som de også mister) med Blu-Ray vs. HD-DVD. Alle kender resultatet - det mere dygtige og teknisk sofistikerede format (Blu-ray) mister det billigere (og hurtigere på markedet) alternativ (HD-DVD).

2. Hvis du bygger det, vil de komme. Vi ved alle om den brændende succes for websteder som YouTube, My Space, digg. Alle bliver begejstrede, når fænomener opstår, der har $ 0 forbrugeromkostninger (dvs. buzz gør arbejdet). Så kommer den hårde del - "Er det en forretning?" Kan du huske Friendster? $ 0 forbrugeromkostninger er meningsløse af indtægterne pr. Forbruger er $ 0, og de variable omkostninger for en forbruger er endda uendeligt større end $ 0. Hvem tror You Tube vil være omkring 12 måneder? Er der nogen, der tager?

3. Planlægning for opgradering til Vista. Når / hvis det nogensinde starter, er alle de seje ting enten taget ud (WinFS) eller vil kræve for meget hestekræfter for at være det værd (interface). Planlægger nogen at lancere Vista i virksomheden?

4. Google FUD. Har du hørt dette - "Hej - vi kan ikke gøre det, fordi Google vil gøre det!" Google er FUD-maskinen (tilgangen til teknologinnovation, der ophæves, perfektioneret af IBM i 70'erne). Hvem tror virkelig, at en enkelt spiller kan dominere alle aspekter af Internettet, computing, livet generelt. Gå videre - start din virksomhed og / eller dit produkt. Google kan ikke gøre alt (selvom de kan skræmme alle). Google Checkout ødelægger ikke eBay (men det ødelægger muligvis Yahoo! Search Marketing).

5. Betaler for infrastruktursoftware. Betal for applikationer, ikke infrastruktur. Hvorfor bruge Oracle 10g, når MySQL er fint for de fleste applikationer. Hvorfor købe en applikationsserver, når JBoss gør det? Kom over dit behov for at spille golf på Pebble Beach med din Oracle-rep - brug penge på applikationer, applikationsudvikling, ikke infrastruktur.

6. At tro at 'IT betyder ikke noget'. Nicholas Carr gjorde IT-verdenen en bjørnetjeneste ikke på grund af hans forskning eller potentielt hans konklusioner, men for sloganet, der med magt er papegøet gennem hallerne i det amerikanske firma. Ja - folk har overinvesteret i potentielt irrelevant teknologi, solgt funktioner til virksomheden snarere end de forretningsfordele ved teknologi. Mea culpa. Det betyder ikke, at teknologien bliver nøjagtigt som elforsyningerne eller irrelevant for virksomhedsstrategi. Hvis du tror (og implementerer dette), vil dine mere smidige og teknologisk kyndige konkurrenter fokusere på at bruge teknologi til at skabe fordel og spiser din frokost.

7. Tro på det, du læser. Når du hører "jeg læste på en blog ..", skal du bare ignorere resten af ​​udsagnet (undtagen hvis det er ITXtreme :-). Medmindre du kan lide kreativ fiktion, er det meste af det, du læser, løgne, dæmning af løgne og direkte fabrikationer.

8. Beskylder teknologi for menneskelige problemer. Tag den yndlingspiskende dreng i dag - myspace.com. Ethvert produkt, der tillader brugerbidrag og kommunikation, kan bruges af dårlige mennesker til at skade mennesker. Det er ikke teknologiens skyld - det er menneskets natur skyld.

9. Seje ideer betyder mest. Henrettelse betyder noget - Jeg er træt af genopblussen af ​​den irrationelle udmattelse af sjove nye ting på nettet. Men vi ved alle sammen, at hvis nogen af ​​disse nye virksomheder lykkes, vil det hovedsagelig være baseret på deres evne til at udføre.

10. At gøre dine kunder kriminelle er en god idé. Der er for mange eksempler på dette - RIAA sagsøger teenagere snarere end at skabe en forretningsmodel / et produkt, der fungerer for dem, og Microsofts forestående 'Windows Genuine Advantage' -smeltning i efteråret er to eksempler, der kommer til at tænke på. Hvornår blev retsforfølgning af dine kunder en god idé? hvad skete der nogensinde med at imødekomme kundens behov med et passende produkt? Telecos dovenskab i hele netneutralitetsdebatten smager også af dette (dvs. at kalde 'gratisindlæsere' på nettet, som om at betale $ 50 om måneden for ugaranteret båndbredde ikke er en telesvindel).

Jeg er sikker på, at listen kunne fortsætte, men nok til nu.