Programmering

Visual Studio Code vs Visual Studio: Hvordan man vælger

I årtier, da jeg kom på arbejde om morgenen, startede jeg Microsoft Visual Studio (eller en af ​​dets forgængere, såsom Visual C ++ eller Visual InterDev), derefter brygger te og muligvis deltog i et morgenmøde, mens det gik gennem sin besværlige opstart . Jeg ville holde IDE åben hele dagen, da jeg gennemgik udviklings- / test- / fejlretningscyklusser for at undgå en ny opstartsforsinkelse. Da jeg arbejdede på et C ++ -projekt med ~ 2 millioner kodelinjer, startede jeg også hver dags arbejde ved automatisk at køre et batch-script, der foretog en kodecheck og fuldstændig genopbygning af produktet i de små timer.

I disse dage, jeg gør det ikke føler behov for at åbne mine kodeprojekter første ting hver morgen, eller at holde dem åbne hele dagen. Visual Studio Code starter normalt hurtigt nok op til, at jeg kan være produktiv på få minutter, selv til store projekter. Jeg sagde normalt ikke altid: Visual Studio Code selv har brug for en månedlig opdatering, og de mange udvidelser, jeg har installeret, har ofte brug for deres egne opdateringer. Alligevel tager selv opdatering af et dusin udvidelser i Visual Studio Code meget kortere tid end Visual Studio tager at genopbygge symboltabellerne i et stort C ++ - projekt.

Hvad er Visual Studio Code?

Visual Studio Code er en let, men kraftfuld kildekodeditor, der kører på dit skrivebord og er tilgængelig til Windows, MacOS og Linux. Den leveres med indbygget understøttelse af JavaScript, TypeScript og Node.js og har et rigt økosystem med udvidelser til andre sprog (såsom C ++, C #, Java, Python, PHP og Go) og driftstider (såsom .Net og Enhed).

Bortset fra hele ideen om at være let og starte hurtigt, har VS Code IntelliSense-kodefuldførelse for variabler, metoder og importerede moduler; grafisk fejlretning; fnug, redigering af flere markører, parameterhints og andre kraftfulde redigeringsfunktioner; snazzy kode navigation og refactoring; og indbygget kildekodestyring inklusive Git-support. Meget af dette blev tilpasset fra Visual Studio-teknologi.

Korrekt VS-kode er bygget ved hjælp af Electron shell, Node.js, TypeScript og Language Server-protokollen og opdateres månedligt. Udvidelserne opdateres så ofte som nødvendigt. Supportens rigdom varierer på tværs af de forskellige programmeringssprog og deres udvidelser, lige fra enkel syntaksfremhævning og parentesematchning til debugging og refactoring. Du kan tilføje grundlæggende support til dit yndlingssprog via TextMate colorizers, hvis der ikke er nogen sprogserver tilgængelig.

Koden i Visual Studio Code-arkivet er open source under MIT-licensen. VS Code-produktet leveres under en standard Microsoft-produktlicens, da det har en lille procentdel af Microsoft-specifikke tilpasninger. Det er gratis på trods af den kommercielle licens.

Hvad er Visual Studio?

Visual Studio (nuværende version Visual Studio 2019) er Microsofts førende IDE til Windows og MacOS. Med Visual Studio kan du udvikle, analysere, debugge, teste, samarbejde og implementere din software.

På Windows har Visual Studio 2019 i øjeblikket 17 arbejdsbelastninger, som er ensartede værktøjs- og komponentinstallationspakker til forskellige udviklingsmål. Arbejdsbelastninger er en vigtig forbedring af Visual Studio-installationsprocessen, fordi en fuld download og installation af Visual Studio 2019 nemt kan tage timer og fylde en disk, især en SSD.

Visual Studio 2019 til Mac har et mindre kompliceret installationsprogram end Windows-versionen, hovedsagelig fordi det ikke understøtter så mange mål. Det giver dig mulighed for at udvikle til web, mobil og desktop med .Net med Unity, Azure og Docker support inkluderet som standard. .Net Core-, Android-, iOS- og MacOS-målene er valgfri; de tre sidstnævnte bruger Xamarin.

Visual Studio 2019 leveres i tre SKU'er: Community (gratis, understøttes ikke til virksomhedsbrug), Professional ($ 1.199 første år / $ 799 fornyelse) og Enterprise ($ 5.999 første år / $ 2.569 fornyelse). Enterprise Edition har funktioner til arkitekter, avanceret fejlretning og test, som de to andre SKU'er mangler.

Visual Studio eller Visual Studio-kode?

Du tror, ​​at beslutningen mellem Visual Studio og Visual Studio Code for en given softwareudviklingsopgave ville være så simpelt som at beslutte mellem en IDE og en editor. Det er det ikke, for det meste fordi VS-kode kan konfigureres til at være ret tæt på en IDE for mange programmeringssprog. Imidlertid kommer der en række afvejninger langs denne konfigurerbarhed.

For eksempel, hvis din udviklingsstil er testdrevet, fungerer Visual Studio lige ud af kassen. På den anden side er der omkring 15 testdrevne udviklingsudvidelser til VS-kode, der understøtter Node.js, Go, .Net og PHP. På samme måde gør Visual Studio et godt stykke arbejde med databaser, især Microsoft SQL Server og dets slægtninge, men VS Code har masser af databaseudvidelser. Visual Studio har god understøttelse af refactoring, men Visual Studio Code implementerer de grundlæggende refactoring-operationer til et halvt dusin sprog.

Der er et par klare sager. For eksempel, hvis du er softwarearkitekt, og du har adgang til Visual Studio Enterprise, vil du gerne bruge det. Hvis du har brug for at samarbejde med teammedlemmer om udvikling eller fejlretning, er Visual Studio det bedre valg. Hvis du har brug for at foretage seriøs kodeanalyse eller ydeevne-profilering eller debugge fra et øjebliksbillede, så hjælper Visual Studio Enterprise dig.

VS Code har tendens til at være populær i datavidenskabssamfundet. Ikke desto mindre har Visual Studio 2019 en datalogi-arbejdsbyrde, der tilbyder mange funktioner.

Visual Studio kører ikke på Linux; VS Code gør. På den anden side har Visual Studio til Windows en Linux / C ++ workload og Azure support.

For daglige brød-og-smør udvikles / testes / debug-cyklusser på de sprog, der understøttes i både Visual Studio og VS-kode, som du vælger virkelig koger ned til personlig præference. Hvis du har tendens til at arbejde på et udviklingsprojekt i timevis ad gangen, er Visual Studio muligvis bedre egnet. Hvis du har tendens til at dyppe ned i udviklingen i korte perioder og rotere mellem andre opgaver, kan Visual Studio Code muligvis gøre dig lykkeligere.