Programmering

TeamTrack holder forretningsprocesserne flydende

Uanset hvilken branche du arbejder i, kan procesnedbrud være et dyrt problem, som BPM-værktøjer (business process management) er beregnet til at tackle. Imidlertid fokuserer mange BPM-værktøjer, såsom fejlsporere og versionskontrolløsninger, på en enkelt facet af BPM snarere end at styre forskellige processer på en integreret måde.

Serena Softwares TeamTrack 6.1 er en kraftfuld BPM-løsning, fordi den pænt styrer flere typer forretningsprocesser out-of-the-box, samtidig med at kunderne nemt kan oprette brugerdefinerede arbejdsgange, der er direkte matchet med en given forretningsproces. Desuden kan projektteam, der bruger TeamTrack, holde projekter på sporet via den browserbaserede GUI og det rollebaserede paradigme, der giver rollespecifik information til alle projektdeltagere.

Der er to dele til TeamTrack. På serversiden styrer TeamTrack et databaselager. Kunder kan implementere TeamTracks lager ved hjælp af IBMs DB2, Oracle, Microsofts Access eller SQL Server. TeamTracks browserbaserede adgang understøttes enten via Apache-webserveren, Java Sun ONE eller Microsofts IIS, og TeamTrack kan styres på enten Solaris eller Windows. Virksomheden planlægger at tilføje support til Linux og AIX (Advanced Interactive Executive) i år.

Den anden del af TeamTrack, brugergrænsefladen, der præsenteres i browseren, giver en nem at navigere GUI, der giver brugerne den nøjagtige information, de har brug for, baseret på deres rolle i et projekt eller en arbejdsgang. For eksempel ser ingeniører kun de opgaver, de ejer, og de mangler, de retter. Managere kan på den anden side bruge det nyligt tilføjede dashboard til styring til at spore den nøjagtige status for flere projekter med en højere visning og drill-down-funktioner, når det er nødvendigt.

TeamTracks browserinterface gengives pænt i flere browsere som Mozilla, Internet Explorer, Galeon og Konqueror, og jeg var i stand til at få adgang til GUI, uanset om jeg brugte browsere på Linux, Macintosh eller Windows-desktops. Også nyttige er rapporteringsfunktionerne, som gør det muligt for brugere hurtigt at oprette eller få adgang til forespørgsler og rapporter via drop-down i browseren. De samme forespørgsler og rapporter kan også eksporteres til yderligere trendanalyse.

Opsætning af TeamTrack er ligetil, og den administrative dokumentation er detaljeret og giver nyttige instruktioner om, hvordan du opsætter datalageret og arbejdsgange, aktiverer SSL og administrerer brugerkonti via LDAP, hvis det ønskes. Oprettelse af brugerkonti og roller er meget ligetil ved hjælp af den administrative konsol - et oprindeligt Windows-program i den version, jeg testede.

Den eneste fejl, jeg observerede, var at konsollen ville hænge lejlighedsvis, da jeg forsøgte at forlade grænsefladen. Jeg var i stand til at dræbe konsollen ved hjælp af Task Manager, og efterfølgende adgang viste ingen fejl. Serena har ikke haft rapporter om administrationsgrænsefladen hængende ved exitoperationer. Virksomheden undersøger denne fejl.

Administratorer vil også sørge for, at deres database- og webserverkonfigurationer til TeamTrack understøtter antallet af tilsigtede brugere. Jeg observerede en vis træghed under mine tests ved hjælp af en enkelt server. Serena understøtter TeamTrack i klyngede konfigurationer og tilbyder load balancing, hvilket kan være tilrådeligt for større virksomhedsindstillinger.

Administratorer kan bruge TeamTracks indbyggede arbejdsgange, herunder ændringsstyring, helpdesk og softwareudvikling, et udgangspunkt for et givet projekts tilpasning. Alternativt kan de nemt oprette arbejdsgange fra bunden ved hjælp af Workflow Editor. Jeg prøvede både at tilpasse eksisterende arbejdsgange og oprette nye til tre projekter i mit fiktive forsikringsselskab og havde ingen problemer med at definere de nøjagtige arbejdsgange, jeg havde brug for.

Jeg kunne især godt lide TeamTracks evne til at linke arbejdsgange. For eksempel kan du oprette arbejdsgange til softwareudvikling, mangelfølgning og kundesupport. Når en kunde ringer med et problem, som klart er en softwarefejl, kan en supportrepræsentant videregive problemet direkte til mangelfølgning og overvåge status til løsning. Ligeledes kan kundeanmodninger om nye funktioner spores via softwareudviklingsworkflowet.

Jeg kunne også godt lide den hurtige opdateringsfunktion, når jeg skiftede mellem brugerroller. Statusoplysninger for et givet proceselement opdateres, så snart ejeren klikker på knappen Send. Da jeg loggede ind som ingeniør, kunne jeg se min opgave for at føje en komponent til en af ​​applikationerne, og efter at have afsluttet den og opdateret status, blev opgaveelementet sendt til QA-personen. Derefter loggede jeg straks ind som en QA-person, og jeg så, at modulet var afsluttet og var klar til test.

De fleste virksomheder bruger sandsynligvis allerede nogle processtyringsværktøjer. TeamTrack kan integreres med en række processtyringsværktøjer, såsom Merants PVCS (Polytron Version Control System), Mercury Interactive's TestDirector og OpenText Livelink. Dette gør dem i stand til at udvide disse løsningers processtyringsfunktioner og samtidig holde kendte værktøjer på plads.

TeamTrack er en god løsning for virksomheder, der ønsker at forhindre procesnedbrud, mens de forbedrer procesintegration på tværs af flere forretningsområder. Virksomheder, der ser procesforbedringer for at holde omkostningerne nede, vil overveje TeamTrack som en proof-of-concept-kandidat.

Scorecard Opsætning (10.0%) Administrerbarhed (15.0%) Ydeevne (20.0%) Brugervenlighed (25.0%) Værdi (10.0%) Sikkerhed (20.0%) Samlet score (100%)
Serena Software TeamTrack 6.19.07.07.09.08.08.0 8.0