Programmering

Cloud-arkitekter, der tjener $ 150.000, er sandsynligvis underbetalt

Ifølge denne kilde tjener “skyarkitekter mellem $ 140.000 og $ 150.000” om året. Jeg har betalt mere og mindre, afhængigt af hvor arkitekten bor. En god skyarkitekt kan dog tjene så meget som $ 250.000 med korrekt erfaring og en dokumenteret track record for succes.

Mange kan spotte ”dokumenteret track record”, fordi skybaserede ressourcer er relativt nye, og at konfigurere disse ressourcer til at danne den optimale løsning er en videnskab, der stadig udvikler sig. Selvom det er sandt, stiger de, der har evner til skyarkitektur, nu til toppen. I de fleste tilfælde kunne det at have cremen af ​​høsten på personalet spare $ 10 millioner til $ 100 millioner dollars om året i ellers forkert placerede sky- og it-investeringer.

Gode ​​skyarkitekter er knappe, fordi de bærer så mange hatte. De skal være velbevandrede i sikkerhed og styring, ekspert i offentlige og private cloud-løsninger såvel som meget vidende om traditionel IT - alt sammen på samme tid. Med andre ord en Jack (eller Jill) af alle handler.

Budskabet til dem, der planlægger at få en IT-relateret universitetsgrad, svarer til rådgivning til håbende læger: Den måde, du tjener store penge på, er at specialisere dig. Derfor ser vi flere "arkitekter" derude, som har store offentlige cloudcertificeringer, der typisk fokuserer på en enkelt offentlig sky. De kan være gode til at gå et forretningsproblem gennem en AWS-, Google- eller Microsoft-tilgang, men sandsynligheden for, at løsningen er optimal og bedst af racen, er meget lav.

Som en sidebemærkning lever jeg af at rive løsningerne løs fra hinanden for at finde ud af, hvorfor de ikke lever op til forventningerne. Dette indebærer normalt at pege på alle de bedste fremgangsmåder og bedste løsninger, cloud eller ej, der ikke blev overvejet. Den manglende indsigt er, hvorfor mange foreslåede målløsninger koster meget mere, end de burde, og ofte ikke løser forretningsproblemet, helt eller delvist. Når jeg eller en anden med mit færdighedssæt ikke gennemgår foreslåede løsninger, går planen i produktion, og oddsene øges eksponentielt, at implementeringen vil blive mærket som en fiasko snarere end en succes.

Pointen er, at vi nu har lidt af en krise: Der er ikke nok sandt skyarkitekturtalent til at gå rundt. Vi har brug for talent, der har en blanding af gamle og nye færdigheder, skybaseret og ikke. Vigtigst er det, at gode skyarkitekter har brug for at blive voldsomt selvlærede for at foretage nøgleopkald til, hvilken teknologi der kan hjælpe, og hvilken teknologi der vil hindre.

Hvis du kan finde disse mennesker, skal du leje dem til hvad markedet end vil bære. Alternativet inkluderer dyre fejl, hvoraf mange ikke ved, før du er nede i kaninhullet, og det er for sent at få en anden mening.