Programmering

Windows 10 Start-menuer: Start10 vs. Classic Shell

Mest hver langvarig Windows-bruger kender den triste saga om den ringe Start-menu. Født som en knap i Windows 95, ændret i XP og Vista og blomstrer i sin mest anvendelige form i Windows 7, forankrede Start-menuen Windows UI, indtil Microsoft tåbeligt kasserede det med Windows 8 og udløste en hel sommerhusindustri af tredjeparts. udskiftninger. Nu har to af de førende producenter af startmenualternativer til Windows 8 frigivet modstykker til Windows 10.

Har du brug for en udskiftet startmenu til Windows 10? Nogle brugere finder, at Windows 10-startmenuen er god nok, men mange gør det ikke. Mange Windows-entusiaster længes efter startmenuen i Windows 7, og de to produkter, der gennemgås her, stræber efter at give det til dem, indsat oven på Windows 10.

Classic Shell koncentrerer sig om at levere en nøjagtig replika af Windows 7, og den er gratis (tidligere open source, nu freeware). Start10 fra Stardock tager et par friheder med Win7-udseendet, som du måske eller måske ikke kan lide, og koster $ 5. Begge skjuler de levende fliser, medmindre du udtrykkeligt beder om dem. Plus, de smider Cortana og tilføjer tilpassede kaskadevinduer til listen Alle apps. Begge giver dig mulighed for at komme tilbage til Win10 Start-menuen med et enkelt klik.