Programmering

Sådan køber du en Microsoft-volumenlicens til en billig pris

De fleste mennesker betragter Microsofts volumenlicenser som provinsen for store virksomheder - som Microsofts måde at forhindre hoi polloi i at købe nogle af sine mere avancerede produkter. VL'er er dyre, besværlige og ikke for svag af hjertet, fortæller historien. Men historien er forkert. Det viser sig, at der er et trick, som folk i kendskabet har brugt i årevis til at overholde, helt præcist, reglerne og afhente enhver VL-software, de måske ønsker til en sang.

Jeg har allerede skrevet om, hvordan Microsoft har begravet PowerPivot, "den bedste nye funktion til at ramme Excel i 20 år", ifølge "Mr. Excel" Bill Jelen. PowerPivot er frit tilgængeligt for alle med en kopi af Excel 2010, men Microsoft tog PowerPivot ud af næsten alle versioner af Excel 2013 - tilsyneladende som et incitament til at tvinge PowerPivot-brugere til at leje Office 360 ​​E3 til $ 240 om året. Selv Office 2013 Professional med en listepris på $ 399 inkluderer ikke PowerPivot.

Jelen har et godt kig på emnet:

Mine venner, der opretter Excel, gjorde ikke dette. De er ingeniører. De har skabt gode produkter. Jeg sætter pris på disse produkter, du har set mig begejstre over disse produkter. Det er en anden, højt oppe, der sætter pakkerne sammen, der lavede det, som jeg tror, ​​var verdens værste fejltagelse ... ja, helt sikkert i top fem.

Volumenlicensversionen af ​​Excel 2013 har PowerPivot - eller mere nøjagtigt har den PowerPivot den 27. februar, når virksomhedsversionerne af Office 2013 sendes. Jeg har set VL-versionen af ​​Excel 2013 opført for så lidt som $ 173, men få personer, der forfølger PowerPivot, har mulighed for at kvalificere sig til en Microsoft-volumenlicens ... eller vil de?

De fleste mennesker tænker på volumenlicenser som et stort volumeaftale med mindst fem eksemplarer krævet for at få en VL-kontrakt. Hvis du vil have VL Excel 2013, skal du købe fem af dem, ikke? I det mindste var det hvad jeg tænkte, indtil jeg gik gennem Jelens podcast. Jelen krediterer MVP Ken Puls for at have opdaget et smuthul.

En af mine venner, også en Microsoft MVP, bekræfter, at dette smuthul har eksisteret i årevis, og det bruges ofte af folk, der ønsker at købe et VL Windows-serverprodukt, men ikke har brug for fem eksemplarer af Windows, langt mindre fem eksemplarer af Windows Server. Sådan fungerer tricket.

For at kvalificere dig til en volumenlicens behøver du ikke købe fem eksemplarer af det samme stykke software. Du behøver kun at købe fem eksemplarer af noget software, der tilbydes i VL-programmet.

Lemington Consulting, der arbejder udførligt med Access-volumenlicenser, forklarer detaljerne i FAQ:

Er der et minimum antal licenser, der skal købes i henhold til en volumenlicensaftale?

Ja. Det mindste antal licenser, der kræves for en volumenlicensaftale, er fem (5). De fem licenser kan dog bestå af enhver kombination af produkter. Mængder på mindre end fem kan også købes økonomisk ved at kompensere for den ekstra licens ved hjælp af et billigt "make up" produkt SKU.

Når den oprindelige volumenlicensaftale er på plads, kan yderligere licenser føjes til aftalen i mængder på mindre end fem. For eksempel, hvis en virksomhed køber fem Office 2010 Professional Plus-licenser under en ny aftale, kan den samme virksomhed tre måneder senere købe en yderligere Office 2010 Professional Plus-licens under den samme aftale. Minimumslicensnummeret gælder derfor kun for den oprindelige volumenlicensaftale.

En af de værst bevarede hemmeligheder i VL cognoscenti-kredse: Microsoft DVD Playback Pack til Windows Vista Business er (som man forestiller sig) ret billig. Jeg har set det så lidt som $ 7.

Så hvis du virkelig vil have PowerPivot og ikke vil give efter for Microsofts høje Office 360 ​​E3-leje, skal du tilmelde dig en officiel Microsoft-volumenlicens, bestille fire gratis eksemplarer af Vista DVD Playback Pack ($ 28) og kaste i en ægte VL Excel 2013 ($ 173). Det hele sætter dig tilbage $ 201, giver eller tager skat og forsendelse - mindre end et års leje - og du ender med en helt gyldig volumenlicens, som du muligvis kan bruge til din fordel i fremtiden.

Microsoft har virkelig brug for at genoverveje Office 2013-licensering.

Denne historie, "Sådan køber du en Microsoft-volumenlicens til en billig pris", blev oprindeligt offentliggjort på. Få det første ord om, hvad de vigtige tekniske nyheder virkelig betyder med Tech Watch-bloggen. For at få den nyeste udvikling inden for nyheder inden for forretningsteknologi, følg .com på Twitter.