Programmering

Oracle kræver nu et abonnement for at bruge Java SE

Oracle har moderniseret sit kommercielle supportprogram til Java SE (Standard Edition) og valgt en abonnementsmodel i stedet for en, der har fået virksomheder til at betale for en engangs permanent licens plus et årligt supportgebyr. Abonnementerne vil være tilgængelige i juli 2018. (Personlig, ikke-kommerciel brug er fortsat gratis og kræver ikke abonnement.)

Kaldet Java SE Subscription, det nye program til missionskritisk Java-implementering giver kommerciel licensering med tilbudte funktioner såsom Advanced Java Management Console. Oracle Premier Support er også inkluderet i nuværende og tidligere Java SE-udgivelser. Det er nødvendigt for nye implementeringer af Java SE 8 og inkluderer support til Java SE 7. (Fra og med januar 2019 vil Oracle kræve et abonnement for virksomhederne for fortsat at få opdateringer til Java SE 8.)

Omkostningerne ved Oracle Java SE-abonnement

Prisen er $ 25 pr. Måned pr. Processor til servere og skyforekomster, med volumenrabatter tilgængelige. For pc'er starter prisen på $ 2,50 pr. Måned pr. Bruger igen med volumenrabatter. Et, to og tre års abonnementer er tilgængelige. Oracle har offentliggjort vilkårene for sine nye Java SE-abonnementsplaner.

Den tidligere prisfastsættelse for Java SE Advanced-programmet kostede $ 5.000 for en licens for hver serverprocessor plus et $ 1.100 årligt supportgebyr pr. Serverprocessor samt $ 110 engangslicensgebyr pr. Navngivet bruger og et $ 22 årligt supportgebyr pr. Navngivet bruger ( hver processor har et minimum af ti brugere). Oracle har lignende prissætningskombinationer for sine andre Java-licenser.

Hvad dækkes af Java SE-abonnementet

Funktioner i Java SE-abonnement inkluderer:

  • Adgang til nogle Oracle Java SE-versioner efter deres slutning af offentlig opdatering (EoPU).
  • Tidlig adgang til kritiske fejlrettelser.
  • Licensering og support til cloud-, server- og desktop-implementeringer.
  • Ydeevne, stabilitet og sikkerhedsopdateringer.
  • Enterprise management, overvågning og implementering kapaciteter.
  • Support døgnet rundt.

Hvordan dette påvirker de to årlige Java-udgivelser

Oracle har implementeret en seks måneders frigivelseskadens for Java SE, hvor Java Development Kit 10 blev sendt i marts 2018 og den næste version, JDK 11, der forventes i september 2018. Java SE-abonnenter kan følge med i denne tidsplan, eller de kan kontrollere når produktionsapplikationer flytter til de nye udgivelser; det er deres valg. Abonnenter kan også opdatere LTS-frigivelserne (Long-term-support) i så længe som otte år.

Hvad sker der, hvis du ikke fornyer

Hvis brugere ikke fornyer et abonnement, mister de rettighederne til kommerciel software, der downloades under abonnementet. Adgangen til Oracle Premier Support slutter også. Oracle anbefaler, at de, der vælger ikke at forny overgangen til OpenJDK-binære filer fra virksomheden, der tilbydes under GPL, inden deres abonnement slutter. Hvis du gør det, kan brugerne fortsætte med at køre applikationer uafbrudt.