Programmering

Hvad er det næste for Microsofts .Net CLR

Microsofts Common Language Runtime, den virtuelle maskine, der forankrer .Net Framework, skal til en makeover, hvor virksomheden offentliggør planer om at gøre CLR mere effektiv og skalerbar.

Nøglen til denne modernisering vil være forbedringer af det mellemliggende sprog, der ligger til grund for CLR, kaldet IL, som ikke er blevet opgraderet i ti år, sagde Mads Torgersen, ledende designer for C # hos Microsoft. Virksomheden ønsker at forbedre IL og gøre CLR til et rigere mål for programmeringssprog.

Målet med CLR er at køre .Net-programmer effektivt. I øjeblikket er det største problem med .Net de iboende grænser for skalerbarhed i selve runtime, sagde Ben Watson, Microsofts vigtigste softwaretekniker. CLR skubbes ud over dets oprindelige intention og design. Watson forklarede, at når flere gigabyte kode indlæses, begynder algoritmer indbygget i CLR at bryde sammen.

En forestående forbedring involverer Span, udtalt "span of tee", en ny type, der tilbyder sprog- og rammefunktioner til opnåelse af en sikrere, mere performant kode på lavt niveau. “T” i Span betyder typeparameter. Span vil blive brugt af C # og andre sprog til at skabe mere effektiv kode, der ikke behøver at kopiere store mængder data eller pause til affaldsindsamling, sagde Torgersen. Nye versioner af CLR vil have "intern viden" om Span for at forbedre hastigheden. Span vil blive rullet ud i løbet af de næste par udgivelser af .Net Framework.

CLR fungerer som Microsofts modstykke til JVM i Java-verdenen og leverer kodestyring af .Net-sprog inklusive C #, Visual Basic og F #. Kildekoden kompileres af sprogkompilatorerne til IL-kode; CLR kører programmet ved at udføre IL og oversætte output til maskinkode, mens programmet kører. Andre tjenester leveres af CLR inklusive automatisk hukommelsesstyring og typesikkerhed, hvilket sparer programmøren for at skulle levere disse tjenester.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found