Programmering

13 grunde til ikke at bruge Chrome

OK, vi griner lidt. Chrome er fantastisk. Google gjorde et vidunderligt stykke arbejde med det - og fortsætter med at forbedre det hver dag. Markedet anerkender dette, og mange undersøgelser viser, at Chrome er den mest populære browser.

Det er ikke svært at se hvorfor. Chrome er stabilt, dels fordi dets arkitekter tog en smart beslutning om at placere hver webside i en separat proces. Det har fremragende understøttelse af HTML5-standarder, masser af udvidelser, synkronisering på tværs af computere og tæt integration med Googles cloudtjenester. Alle disse grunde og mere gør Chrome til det populære valg.

Men Chrome er ikke perfekt, og det er ikke det eneste bundt af bits, der kan hente en URL. Der er masser af andre gode muligheder, og du bør udforske dem af alle disse 13 grunde og måske et par mere.

Du kan lide hurtige downloads

Opera var en af ​​de første til at holde sine egne servere i stien mellem din browser og det større web. Tilføjelse af en mellemmand kan bremse nogle ting i livet, men ikke her. Opera designet sit Turbo-system til at cache websider og komprimere alle data i mindre stykker data. Dette gemmer dine mobildata og hjælper siden med at downloade hurtigere. Derfor tilbyder en række af de andre browsere lignende funktioner. Chrome-brugere kan for eksempel installere Data Saver-udvidelsen.

Du kan lide hurtig JavaScript

Benchmarks er uklar og repræsenterer ikke altid reel browsing-ydeevne, men de er bedre end ingenting. Da DigitalTrends skubbede syv browsere gennem tre forskellige sæt benchmarks (JetStream, Octane og Kraken), vandt Chrome ikke en gang. Det kom tæt på lejlighedsvis, men Edge, Opera og Vivaldi er de tre hovedbrowsere, der sluttede foran Chrome, i det mindste på nogle tests.

Du bruger et batteri

Batterier har en begrænset mængde strøm. Opera har en funktion, der lader dig bruge mindre strøm ved at lukke aktiviteten i baggrundsfaner og andre hjørner ude af syne. Det slukker også iøjnefaldende men funktionelt værdiløs animation. Alt dette tilføjer. I Operas egne tests fandt den, at dens browser varede 35 procent længere end Chrome, når han besøgte de samme sider. Det oversatte til en times ekstra browsing på testmaskinen.

Mac-brugere bør også tjekke Safari. En test rapporteret af Cult of Mac viste, at en MacBook varede 35 procent længere, da den kørte Safari i stedet for Chrome.

Du hader phishing

Sikkerhedstestegruppe NSS Labs prøvede Chrome, Edge og Firefox for modstand mod phishingforsøg ved at forsøge at indlæse farlige webadresser og måle, hvornår og hvis browserne blokerede dem. Edge blokerede de fleste webadresser over tid (93 procent mod 86 procent for Chrome og 85 procent for Firefox) og gjorde det hurtigere (med en samlet responstid på 0,4 time vs. 1 time for Chrome og 1,4 timer for Firefox). Testene varede 12 dage i oktober 2016 og omfattede 991 ondsindede webadresser. Dine ondsindede klik kan variere, men det er klart, at Microsoft seriøst med at opbygge en mere sikker browser.

Du hader malware

Den samme NSS Labs-rapport indeholdt også resultater fra test af browsernes succes med at stoppe "social engineering malware", et generelt udtryk, der inkluderer dårlig software distribueret via links, der ofte sendes via kaprede e-mail-konti. NSS Labs begyndte med mere end 220.000 webadresser og fandt 5.224 dårlige webadresser. Edge blokerede 99,3 procent, mens Chrome blokerede 95,7 procent og Firefox 81,9 procent.

Du kan lide en VPN

Operas Turbo-tjenester fremskynder ikke bare internettet. De kan også tilbyde privatliv og beskyttelse. Hvis du vil aktivere en VPN, har Opera en indbygget og klar til brug. Du behøver ikke at installere udvidelser eller abonnere på tjenester. VPN er klar til at beskytte dig, når du er på offentlige Wi-Fi-netværk.

Du har ikke brug for alle nye HTML5-funktioner

Webudviklere, der logger vedtagelsen af ​​HTML5-standarder, har længe været afhængige af HTML5Test-scores for at spore, hvordan browserne omfavner og implementerer nogle af de nye ideer, tags og funktioner. I længst tid har Chrome modtaget de bedste score (507 på min nuværende Chromebox) for at tilbyde det mest komplette sæt HTML5-funktioner. Men hvor vigtige er disse funktioner? Er en høj score bedre end en ikke så høj score? Ser nogen normalt menneske forskellen?

Safari får en score på kun 380, en af ​​de laveste af de største browsere. Hvorfor? Det mister point for ikke at implementere mange af de nye HTML5-formularinput, der er tilpasset til indsamling af specielle datatyper som datoer eller farver. Men de fleste sider implementerer alligevel deres egen datovælger. Hvor mange mennesker vælger en farve med en webside? De fleste anstændige websider, der beder om en farve, har allerede valgt en vælger. Det er svært at dvæle for meget på FOMO (frygt for at gå glip af). Men Safari mangler også support til emner som en Gamepad-controller og tilbyder ingen måde at bruge nye peer-to-peer-funktioner som WebRTC. Hvor mange gange har du lagt mærke til det? Hvor mange gange har du sagt, "Gosh, jeg ville ønske, at jeg kunne tilslutte en spilcontroller til min Mac og surfe på nettet?"

Firefox, Edge og nogle af de andre browsere er tættere på Chromes høje score, men det er svært at blive for ked af, hvad de mangler. En dag vil vi have vores browser til at implementere en indfødt farvevælger til at vælge en ny nuance via WebRTC, men indtil da vil vi være i orden uden mange af de smarteste nye HTML5-funktioner.

Du ønsker seriøst privatliv

Tor Browser er en ændret version af Firefox, der sender dine anmodninger hoppende gennem Tor-netværket, en krypteret sump, der skjuler forbindelsen mellem dig og hjemmesiden. Det gør det meget lettere at bruge Tor-netværket.

Epic-browseren anvender en række funktioner til beskyttelse af privatlivets fred, herunder blokering af internet-"trackere", der anvendes af reklamevirksomheder. Udviklerne arbejdede hårdt for at give dig mere kontrol over de data, der er gemt, og de data, der er skjult. Du har magt over cookies, cache og historikken - hvis du vælger at bruge den. Power er vidunderligt, især over personlige data.

Dette er kun to af de mere ekstreme muligheder. De almindelige browsere som Opera og Firefox beskytter også deres brugere. Selv Chrome kan omkonfigureres for at deaktivere noget af den sporing, som Google bruger til at levere sine tjenester. Men som du måske forventer, kan Google godt lide Chrome til at støtte sin kerneforretning, der bygger på at spore, hvad vi gør på nettet.

Du vil dykke ned på nettet

Det er svært at finde den rigtige metafor til Operas eksperimentelle Neon, en ny "konceptbrowser", der smelter på nettet med dit skrivebord og arrangerer dine bogmærker og faner som objekter i rummet. En indbygget fysikmotor får disse objekter til at hoppe, snappe og pope som rigtige objekter, når du trækker eller skubber dem. Dykker du ind på nettet? Flyder i det ydre rum med websider? Det er måske en gimmick, men de sagde det om selve Internettet.

Du kan lide at dele billeder

Operas Neon tilbyder en dejlig funktion kaldet "snap to gallery", et smart ormehul, der lader dig tage et billede og gemme det på din disk. Neon gemmer også URL'en, hvis du vil vende tilbage. Det redder ikke kun IMG SRC, men plejer begyndelsen på en billeddelingsøkologi. Et billede er mere end en samling af pixels.

Din sol står op og går ned med Apple

Apple elsker at forbinde softwaren i sit univers, og Safari er stjernen i centrum af det kosmos. Bogmærker og adgangskoder er et par emner synkroniseret med iCloud. Hvis du er den type, der køber Apple-undertøj, er det fornuftigt også at bruge Safari til alt.

Du elsker open source

Firefox begyndte for længe siden som Mozilla, kernen i Netscape, den (næsten) originale browser. Virksomheden var en af ​​de første store spillere, der omfavnede åbning af kildekoden, og det er fortsat en af ​​lederne af bevægelsen. Brug af Firefox på dit skrivebord eller telefon understøtter den åbne kodebase.

Du hader monokulturer

Mellem Google Chrome, Google Wi-Fi, Google DNS, Google Domains, Google Cloud Platform, Chromebooks og Pixel, kan din HTTP-anmodning gå fra dine fingre til serveren og tilbage til dine øjne gennem Google Glass-linser i dit ansigt uden at forlade Googles silo. Hvis du elsker Google, er det ikke en dårlig udvikling. Men hvis du tror på retorikken om konkurrence, monopoler og et åbent internet, er det nødvendigt at give dig en smule bekymring. Brug af en anden browser bringer annonceindtægter til en anden virksomhed og holder konkurrencen i live.