Programmering

5 grunde til at lære mainframe programmering

Hvis du er en ambitiøs udvikler, har du sandsynligvis en tendens til at følge branchen, uanset hvor den fører - hvad enten det er Docker, Spark eller Kendo. At være på forkant øger din markedsværdi, holder dit arbejde givende og hjælper dig med at undgå den potentielt fatale fejl af selvtilfredshed.

Men hvis du er virkelig ambitiøst, det kunne være smart at blive modstridende og tilføje en bestemt ikke-buzzworthy teknologi til dit CV. Faktisk er denne teknologi selve modsætningen af ​​buzz, fordi folk har udtalt den død siden før du blev født.

Det er mainframe. Her er fem grunde til at give det et nyt look.

1. Virksomhedsapplikationer er multiplatform / mainframe-applikationer

Mainframe er fortsat det primære lager for kerneforretningslogik og data hos verdens største virksomheder. Således udnytter de vigtigste applikationer i enhver stor virksomhed disse mainframe-ressourcer i bagenden, selvom de er mobile / web / cloud i frontenden.

Der er en almindelig misforståelse om, at mainframe-applikationer og databaser effektivt kan udnyttes, mens de efterlades uberørt - og virksomheder kan derfor være digitalt adræt simpelthen ved at vedtage agile overalt men mainframe.

Dette er simpelthen ikke faktuelt. Hvis du bruger mainframe-applikationer og data i bagenden, bliver du konstant nødt til at tilpasse den bageste del som en del af din løbende indsats for at forblive digitalt konkurrencedygtig. Du bliver muligvis nødt til at ændre en smule Cobol-applikationslogik. Du skal muligvis kode nogle DB2-databaseopkald. Du bliver muligvis nødt til at justere nogle platformsadfærd for at opretholde ydeevne-SLA'er, når du skalerer back-end-arbejdsbelastninger i takt med stigende front-end mobil- / webefterspørgsel.

Nogen bliver altid nødt til at arbejde på mainframe, og mainframe forsvinder ikke. En forståelse af og en evne til at arbejde med alle virksomhedsplatforme - inklusive mainframe - er således et must for enhver ægte full-stack håndværker. Mainframe-færdigheder er også afgørende, hvis du har håb om nogensinde at spille en hovedrolle i en virksomheds bestræbelser på at opnå og opretholde konkurrencedygtig digital agility.

2. Fremkomsten af ​​smidige mainframe-processer og -værktøjer

Der var en tid, hvor udsigten til at komme i gang med udviklingen af ​​mainframe ville have været skræmmende. Mainframe-udviklere arbejdede udelukkende med uklar, ”grøn skærm” -værktøjer, der krævede omfattende, hårdt vundet ekspertise inden for både selve værktøjerne og idiosynkrasierne på den underliggende IBM z / OS-platform.

På grund af disse værktøjs- og platformskendeproblemer var den eneste måde at blive kompetent på mainframe på helt at hengive sig til det, og det betød at ofre enhver involvering overhovedet med cloud, mobil eller anden teknologi, der fangede din interesse.

Ikke mere. En ny generation af mainframe devops-værktøjer giver nu det samme grafiske udseende og fornemmelse, som du forventer af ethvert andet værktøj, der tilsluttes en Eclipse IDE. Disse nye mainframe-værktøjer tilbyder også indbygget intelligens, der isolerer udviklere fra de underliggende idiosynkrasier i Cobol, PL / I, Assembler, DB2, CICS og lignende.

Nogle af disse værktøjer integreres endda lige i værktøjskæder til kontinuerlig levering bygget omkring lignende Atlassian, Jenkins, SonarSource og XebiaLabs.

I stedet for at gå i gang med en årelang indlæringskurve, før du har den mindste anelse om, hvad du laver på mainframe, kan du nu hurtigt sætte dit smidige design, kodning og QA-færdigheder til at arbejde på den vigtigste computerplatform til enhver større virksomhed.

3. Praktisk engagement med den bedst udviklede platform i menneskets historie

Mainframe-platformen i sig selv er ofte dårligt forstået af dem, der kun kender det gennem rygter og myter. IBM-mainframes er faktisk bemærkelsesværdige ingeniørværker. Enterprise-mainframes overalt i verden udfører samlet mere end 1,15 millioner CICS-transaktioner hvert sekund hver dag - svarende til alle Google-søgninger, YouTube-visninger, Facebook-likes og Twitter-tweets kombineret.

Mainframes er også ekstremt effektive set ud fra et økonomisk perspektiv. I distribuerede miljøer og cloud-miljøer genererer yderligere arbejdsbelastninger ofte ekstra inkrementelle omkostninger, herunder infrastruktur og personale. I skyen kan disse omkostninger oversættes til højere månedlige regninger.

Mainframe kan på den anden side håndtere flere arbejdsbelastninger, ofte uden yderligere infrastruktur eller personale. Alt, hvad der kræves, er en smule klargøring og konfiguration af eksisterende kapacitet - for ja, mainframe har altid virtualiseret tildeling af platformressourcer.

Og hvornår var sidst, du hørte om en mainframe, der undergik et malwareangreb?

Udviklere, der udfordres med brugssager, der kræver optimal sikkerhed, megaskala og skrigende ydeevne med fem-nines pålidelighed, kan være bedre stillet med en afprøvet og sand platform.

4. En følelse af mission og højere formål

Hvis du er en professionel programmør, er du sandsynligvis ikke motiveret af økonomi alene. Du kræver også en følelse af mission og formål i dit arbejde.

Det er svært at tænke på noget arbejde, der er mere missionsdrevet end udvikling af mainframe. Når alt kommer til alt, giver mainframe-applikationer og data grundlaget for den globale økonomi. Få job kan sammenlignes i størrelse med enterprise mainframe-udvikling. Global bankvirksomhed, global forsikring og global detail afhænger alle af det, ligesom flyrejser næsten universelt.

Dette gælder især, da store virksomheder på tværs af alle markeder står over for forstyrrelser af nye, mindre konkurrenter, der fuldt ud udnytter den tilpasningsevne, der tilbydes af kombinationen af ​​cloud og kontinuerlig levering. Disse store virksomheder er nødt til at ændre eller dø, så de er mere åbne end nogensinde for renovering af deres centrale mainframe-applikationer.

Kort sagt, hvis du vil have, at hver linje kode, du skriver, har størst positiv indvirkning på det største antal mennesker, er udvikling af mainframe stedet at være.

5. Økonomien mellem udbud og efterspørgsel

Mens mission er en værdig motivator, bør ingen overse de økonomiske incitamenter for udviklere, der opnår læsefærdigheder i mainframe-programmering. En hel generation af veteranentreprenører til mainframe-udviklere forlader i øjeblikket arbejdsstyrken, da den skubber forbi pensionsalderen. Samtidig fortsætter efterspørgslen efter udvikling af mainframe med at eskalere på grund af det ovenfor beskrevne behov for at understøtte applikationer på tværs af platforme med en højere opdateringsfrekvens til Cobol, DB2, Assembler og andre back-end ressourcer, der kører på IBM z / OS.

Store virksomheder skal på en eller anden måde udfylde dette færdighedsgab. De vil sandsynligvis ikke gøre det ved at ansætte mainframe-kun-udviklere, fordi mainframe-udvikling næsten altid sker inden for rammerne af en applikation på tværs af platforme. I stedet for vil store virksomheder imødekomme deres behov for agile mainframe devops-færdigheder både ved at dyrke mainframe-læsefærdigheder blandt deres interne it-medarbejdere og ved at ansætte entreprenører med stærke platformskompetencer, der inkluderer funktionel læsefærdighed med mainframe devops-værktøjer.

Den enkle lov om udbud og efterspørgsel gør mainframe-læsefærdigheder meget mere økonomisk værdifuldt end bredt tilgængelige og handelsmæssige færdigheder på mere populære platforme såsom mobil og web.

Mainframe: Den næste generation

Der er endnu en grund til, at udviklere bør overveje læsefærdigheder i mainframe. Det er ikke så svært. Kode er trods alt kode. Ingen behøver at blive skræmt væk af mainframe. En ny generation af devops-værktøjer gør det lettere for en ny generation af udviklere at visuelt forstå mainframe-kode og data. Disse værktøjer hjælper også udviklere med at undgå fejl og optimere applikationsydelsen. Lige så vigtigt bringer de mainframe-udviklingsopgaver ind i IT's bredere platform-devops-værktøjskæder.

Du behøver ikke foretage et enten / eller valg mellem mainframe og mere mainstream-platforme. Du kan hurtigt blive mainframe-literate uden at ofre valutaen for dine andre færdigheder på nogen måde. Faktisk er det nøjagtigt kombinationen af ​​mainframe og mainstream-færdigheder, der gør dig mest værdifuld for store virksomheder.

Mainframe går ingen steder. Store virksomheder har simpelthen for meget investeret i deres mainframe-applikationer og data. Omformning er generelt upraktisk og omkostnings-uoverkommelig.

Bundlinjen: Det er et godt tidspunkt at tage et nyt kig på mainframe. Behovet for mainframe-literate udviklere er større end nogensinde, og mulighederne for mainframe-udvikling er mere lukrative end nogensinde. Bedst af alt, at arbejde på mainframe kan være meget sjovere og mere givende, end du måske har forestillet dig.

Christopher O'Malley er administrerende direktør for Compuware.

New Tech Forum giver et sted at udforske og diskutere nye virksomhedsteknologier i hidtil uset dybde og bredde. Valget er subjektivt baseret på vores valg af de teknologier, som vi mener er vigtige og af største interesse for læserne. accepterer ikke markedsføringssikkerhed til offentliggørelse og forbeholder sig retten til at redigere alt bidraget indhold. Send alle forespørgsler til [email protected].

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found