Programmering

Microsoft Visual Studio 2010 fremhæver

Den første ting, du vil bemærke ved Visual Studio 2010, er den fornyede brugergrænseflade, som er baseret på Windows Presentation Foundation (WPF) i stedet for Windows Forms. Vaskelisten over forbedringer udvides til designere af WPF og Silverlight, browsing af kode, IntelliSense, tråddebugging, testdrevet udvikling og selve .Net-sprogene. Her er en rulletur på nogle af højdepunkterne. (Klik på hvert billede for at se nærmere på dem.) Se min forhåndsvisning for at få flere detaljer om disse og andre funktioner.

Bemærk manglen på ASP.Net MVC-projekter. Der har endnu ikke været noget ord om, hvornår de vil være tilgængelige.

Bemærk manglen på enhed- og Azure-projekter. Azure-projekter er blevet tilgængelige som et tilføjelsesprogram, siden dette skærmbillede blev taget, men der har endnu ikke været noget ord om, hvornår smart-enhedsprojekterne vil være tilgængelige.

Interfacet til Visual Studio 2010 blev bygget med Windows Presentation Foundation (WPF), så det er ikke overraskende, at WPF-designeren er meget glat.

Visual Studio 2010 advarer om, at Silverlight-projekter kan udgøre en sikkerhedsrisiko og tilbyder to projekttilstande.

Silverlight-designeren ligner meget WPF-designeren, men tilbyder færre kontroller i sin værktøjskasse.

Jeg havde planlagt at vise en demonstration af Silverlight-fejlretning. I stedet fik jeg denne fejlmeddelelse. Det kan være et 64-bit problem eller et installationsproblem. Sagde jeg, at dette er Beta 1? [OPDATERING: Installation af Silverlight 3-udviklerens runtime løste dette problem.]

Silverlight har sin egen smag af IntelliSense til hver version.

Vil du zoome ind på din kode eller vise den i et rum fyldt med mennesker? Rulning, mens du trykker på Ctrl-tasten, gør det enkelt.

ASP.Net AJAX-udvidelserne er nu en del af standard ASP.Net-websteder.

F # er .Net-varianten på ML eller OCAML. Det understøttes indbygget i Visual Studio 2010 og kan blandes med C # og andre. Net-sprog i det samme projekt.

Architecture Explorer gør det lettere at forstå store kodebaser, som f.eks. Pet Store-prøven, der er vist her.

Dette UML-klassediagram blev genereret automatisk af Architecture Explorer. Microsoft er blevet meget mere seriøs omkring UML-support, end det har været tidligere.