Programmering

Spørgsmål og svar: Hvorfor io.js besluttede at forkaste Node.js

Node.js-hengivne, der er utilfredse med Joyents kontrol over projektet, bakker nu deres egen fork af JavaScript-variant på serversiden, kaldet io.js eller iojs. For at komme ned på, hvad og hvem der stod bag dette skridt, spurgte redaktør hos Large Paul Krill onsdag Mikeal Rogers, der har været involveret i gaffelen og er direktør for evangelisering hos cloud hosting-serviceleverandøren DigitalOcean, om indsatsen.

: Er du den person, der har ansvaret for gaffelen?

Rogers: Ikke engang tæt på. Fedor Indutny startede gaffelen og organisationen, men gaffelen er under en åben styringsstruktur, et teknisk udvalg. Denne TC, som mødtes for første gang i denne uge, er:

  • Indutny (opført som Node.js-kode teammedlem)
  • Trevor Norris (også et kerneteam-medlem af Node.js)
  • Isaac Schlueter (citeret som Node.js-kerneteam-alumner)
  • Ben Noordhuis (også en alumni)
  • Bert Belder (en anden alumni og en Node.js-vedligeholder)

Rod Vagg (Node.js supporter) deltager også i opkaldene, da han opretter og administrerer build-systemet. Jeg modererer og registrerer kun TC-møderne og hjælper med at opbygge dagsordenen.

: Hvorfor skete denne gaffel?

Rogers: Vi har arbejdet med Joyent siden juli for at prøve at flytte projektet til en struktur, hvor bidragsydere og samfund kan træde ind og effektivt løse de problemer, Node står over for [inklusive manglen på aktive og nye bidragsydere og manglen på udgivelser]. Mit gæt er, at Fedor var træt af at vente og satte io.js op. Han promoverede det ikke eller noget, men de af os, der var tæt nok så det og sprang videre. Derefter flyttede vi alt Node-kernerelateret Node Forward-arbejde over, som har været i opbygning i nogen tid, men ikke kan frigive på grund af varemærkerestriktioner.

: Var "forkers" i mangel af et bedre ord ikke tilfredse med Joyents indsats for åben regeringsførelse for Node.js?

Rogers: Vi synes alle, at Advisory Board-arbejdet bevæger sig i en god retning, men vi har ventet længe på, at der skulle ske noget, og der er ikke implementeret noget konkret endnu. Efter min mening er den bedste måde at bevæge Node fremad på at få samfundet organiseret omkring løsning af problemer og udgivelser, så det er det, vi laver.

: Hvilke mål har du for io.js? Jeg ser nogen hos Uber allerede er forpligtet til at bruge det.

Rogers: Nå, det første og mest oplagte mål er at få en frigivelse ud. At have rettidige udgivelser med nye versioner af V8 er øverst på dagsordenen. Undervejs forsøger vi at tiltrække flere mennesker til projektet under en mere liberal bidragsmodel og en åben styringsplan, der sikrer, at bidragsydere kan deltage i beslutningsprocessen. Vi tror også, at det vil være lettere at tiltrække flere virksomheder til at bidrage til et rent samfundsprojekt end en, der ejes af en anden virksomhed. For så vidt som Uber bruger det, så jeg det ikke, men jeg er ikke så overrasket, fordi de har været bekymrede over manglen på udgivelser i nogen tid.

: Ser du nogen chance for forsoning med Joyent og Node.js?

Rogers: Selvfølgelig ville vi elske det, hvis Joyent beslutter at placere Node.js i et fundament med åben regeringsførelse, jeg tror ikke, nogen er imod det, og vi håber alle, at det er, hvad der sker. Men jeg kan ikke se nogen grund til, at folk, der ønsker at komme i gang med at løse problemer, bare skal vente.

: Hvad er det næste for io.js?

Rogers: [Den første udgivelse er planlagt til Fedors fødselsdag den 13. januar.