Programmering

Visual Studio Code vs. Atom: Hvordan de stabler op

Hvis du er fan af Microsoft Visual Studio-kode - og det ser ud til, at der er flere mennesker hver dag - er det fordi den populære kodeditor tilbyder en masse tiltalende funktioner. Det kan endeløst tilpasses, yderst konsekvent på tværs af platforme og skrider frem i et hurtigt klip med månedlige opdateringer.

Men Visual Studio Code er næppe den eneste populære kodeditor derude. Faktisk er markedet fyldt med meget tilpasselige redigeringsapps, ikke mindst som "hackbare" Atom, et værktøj udviklet af GitHub, der befaler en trofast følge af brugerne. Både Visual Studio Code og Atom er bygget med lignende komponenter, hovedsageligt Electron-systemet til opbygning af desktop-applikationer med webteknologier.

Forsøger du at vælge mellem Visual Studio Code og Atom? Her er nogle af de vigtigste forskelle.

Visual Studio Code vs. Atom: Oprindelse og udvikling

Visual Studio Code og Atom har meget til fælles. Begge blev bygget ved hjælp af GitHub's Electron framework til at skrive desktop-apps ved hjælp af JavaScript og HTML og implementere dem med Node.js runtime. Atom begyndte udviklingen på GitHub, der debuterede i 2014, mens Visual Studio Code stammer fra Microsoft, der vises i 2015. Og derefter købte Microsoft GitHub i 2018.

Nu hvor begge elektronbaserede kodeditorer tilhører Microsoft, skal vi forvente, at Atom afskaffes over tid? Det korte svar er "i det mindste endnu ikke." Udviklingen på Atom er fortsat hastigt af det samme team, med nye versioner, der vises regelmæssigt siden GitHub-salget. Indtil videre er Atoms udviklingsspor ikke udtrykkeligt styret af Microsoft, hvilket gør det til et muligt alternativ for dem, der ikke er glade for Visual Studio Codes mere direkte links til Redmond (f.eks. Stille brug af telemetri).

Uanset om det var fald fra Microsoft-erhvervelsen eller ej, var Facebooks tilbagetrækning af sit Nuclide-projekt i slutningen af ​​2018 bestemt et slag for Atom. Nuclide var en open source-udvidelse til Atom, der leverede en række IDE-lignende faciliteter til at udvikle projekter ved hjælp af React Native, Hack og Flow. På plussiden nyder dele af Nuclide et andet liv i andre redaktører - herunder, gættede du det, Visual Studio Code. (Bemærk, at tredjeparter også har udviklet en "de-Microsofted" version af Visual Studio Code, VSCodium, fri for Microsoft branding, telemetri og licensering.)

Visual Studio Code vs. Atom: Tilpasning og udvidelse

Både Atom og Visual Studio Code er designet til at kunne tilpasses og udvides via tredjeparts add-on-pakker. I den henseende er de omtrent lige. Begge har store og velorganiserede indekser over udvidelser og temaer. Begge giver dig mulighed for at søge, installere og administrere tilføjelsesprogrammer direkte inde i selve programmet. En mindre forskel er temaer. I Visual Studio Code betragtes temaer som en udvidelse som enhver anden. I Atom er temaer en anden klasse af udvidelse, der styres i deres egen særskilte del af brugergrænsefladen.

Et andet område, hvor Atom adskiller sig, er dets hackbarhed. Atoms online-dokumentation har en hel sektion, der straks nok hedder Hacking Atom, som gennemgår den potentielle Atom-hacker gennem mange almindelige tilpasninger. Visual Studio Code har en guide til oprettelse af udvidelser, men intet som den top-down hacker's tour Atom giver.

Visual Studio Code vs. Atom: Plug-ins og integration

Atom blev designet til at være meget hackbar og brugerkonfigurerbar. Til dette formål leveres mange af Atoms kernefunktioner som plug-ins. En standardliste over plug-ins, der leveres uden for boksen, inkluderer Git / GitHub-integrations- og redigeringsfunktioner som at arbejde med hvidt mellemrum og faner.

Visual Studio Code bygger derimod mere funktionalitet direkte i. F.eks. Er noget Git-integration tilgængeligt uden for boksen i Visual Studio Code som en indfødt del af editoren. Visual Studio Codes oprindelige funktionalitet kan dog udvides eller formørkes med plug-ins. Faktisk, fordi Visual Studio Codes oprindelige Git-integration er minimal, skal du bruge en af ​​Git-udvidelser fra tredjepart som GitLens til mere seriøst arbejde.

Visual Studio Code vs. Atom: Brug og markedsandel

Lige siden det først dukkede op, har Visual Studio Code spist væk fra markedsandelen fra mange andre redaktører, inklusive Atom. Ifølge Triplebyte blev Visual Studio Code ved udgangen af ​​2018 brugt af 22% af de kandidatudviklere, den interviewede i løbet af året; Atom, 6%. Disse tal var vokset fra henholdsvis omkring 5% og 11% i 2017.

Tag ikke dette som et evangelium om, at Atom er på vej ud. Atoms design, udviklingsproces og funktionsblanding appellerer til publikumets helt egne. Men stigningen i Visual Studio Code skyldes ikke Microsofts opbakning alene - det er fordi Visual Studio Code er et virkelig kraftfuldt, fleksibelt og nyttigt værktøj.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found