Programmering

Gratis udgave af Visual Studio: Cool nok til ikke-Microsoft-udviklere

Med Visual Studio 2015 ude for offentligheden i flere udgaver skiller Visual Studio 2015 Community sig ud som freebie i batchen. Ikke gratis som i open source - Microsoft er ikke så progressiv - men gratis som i øl og beregnet (med Microsofts ord) "til oprettelse af moderne applikationer til Windows, Android og iOS samt webapplikationer og cloud tjenester. "

I modsætning til for-pay-versionerne af Visual Studio er Community designet til og tilbudt udviklere uden for virksomheden og open source. Hvor meget vil det appellere til dem, der allerede har en gratis (eller open source) IDE, især når det drejer sig om softwarestakke, der ikke er Microsofts? Det korte svar: Temmelig tiltalende, selvom det koster at håndtere nogle Microsoft-ismer.

Først blandt disse fangster er licensen, som kommer med nogle strenge knyttet til erhvervsbrugere. Individuelle brugere har ingen begrænsninger og kan udvikle kommercielle apps frit, men organisationer og virksomheder er begrænset til at bruge "i et klasselæringsindlæringsmiljø, til akademisk forskning eller til at bidrage til open source-projekter."

Overvej derefter den store størrelse af Visual Studio Community sammenlignet med andre IDE'er. De, der var vant til installationen af ​​en enkelt mappe af, fx Eclipse, besvimes, når de ser udbredelsen af ​​dette program. En grundlæggende opsætning med de valgmuligheder, der er valgt som standard, Webudviklerværktøjerne alene, starter ved 6 GB og går derfra. (Min kopi af Eclipse Luna, udstyret til Python, Java og Golang-arbejde, er kun omkring 500 MB på disken.) Sprawling eller ej, en kold lancering af Community på mit system (en 16 GB, 3,5 GHz Intel Core i7) tager cirka samme tid til at starte som Eclipse selv, omkring 5 sekunder.

Installationsprogrammet til Community-udgaven inkluderer support til et par vigtige open source-udviklingsstakke, der leveres af tredjeparter. For eksempel har Python 3.4-stakken eksempler på projekter til flaske-, Django- og Flask Web-rammerne samt en skabelon til en tom Azure-skygtjeneste. Android (og iOS) udviklingsværktøjer er også tilgængelige ud af kassen sammen med JavaScript.

Et spektrum af tredjepartsudviklings tilføjelser til open source-stakke er tilgængelige via Visual Studio Gallery. Desværre er ikke alle opdateret til Visual Studio 2015. F.eks. Er PHP-værktøjer til Visual Studio blevet opdateret, men den ene tilføjelse til Golang-support (ikke leveret af Google) er ikke.

De, der allerede er fortrolige med en eksisterende inkarnation af Visual Studio, behøver ikke at gøre meget, hvis nogen, omskolering. Community har den samme interface med flere kanaler og værktøjslinjer som dets fætre på niveau, med tilføjelser, der administreres på samme måde.

De tilgængelige værktøjer til hvert enkelt sprog leveres af den installerede udvidelse til dette sprog og varierer således. Når det er sagt, sammenlignes den medfølgende Python-support positivt med løsninger, jeg har set andre steder. Syntaksfremhævning, en integreret debugger med stack-trace-funktionalitet, afhængige projekter, en klassebaseret projektvisning, performance-profilering og bevidsthed om Python-specifikke ting som virtuelle miljøer er alle her. IntelliSense-kodefærdiggørelse understøttes for dem, der ønsker det (det gjorde jeg), selvom det altid kan slås fra.

Hvis du ønsker at samarbejde med andre, skal du ikke forvente at finde noget af Microsofts Team Foundation Server-værktøjer i Visual Studio Community. Forvent dog at finde GitHub-integration og support til Git (selvom den version, der er installeret som standard, er Git 1,95). GitHub-forbindelse vises i Team Explorer-ruden, det samme som for Visual Studio Online. Jeg ville gerne have set bedre integration af GitHub-sporede problemer; lige nu består support kun af et link tilbage til den relevante GitHub-hostede projektside.

Endelig, hvad mangler der sammenlignet med de betalte udgaver af Visual Studio? Bortset fra skyhostede tjenester som Visual Studio Online inkluderer andre udeladelser værktøjer til laboratoriehåndtering til opsætning og nedrivning af testmiljøer. CodeLens, IntelliTrace og de andre skyintegrerede fejlfindingsfunktioner, som Microsoft har fremhævet med Visual Studio, er også fraværende. Når det er sagt, vil de fleste mennesker, der kommer ind uden meget af en eksisterende investering i Microsoft, sandsynligvis ikke have noget imod det, da de er tilbøjelige til at holde fast i deres eksisterende kodehostings- og samarbejdsværktøjer.

[Redigeret for at præcisere, at Visual Studio Online, ikke Team Foundation Server, er en af ​​de udeladte funktioner.]