Programmering

En rundvisning i Microsoft System Center 2012

Jeg indrømmer det: Jeg kunne aldrig lide Microsofts System Center-serveradministrationssuite. Hvis du er en af ​​mine mangeårige læsere, ved du, at jeg kun nævner det sporadisk, og selv da uden entusiasme. Det føles som et lappearbejde med ikke-relaterede produkter. Men det kommende System Center 2012 - nu tilgængeligt i form af en frigivelseskandidat - kan bare ændre mening. Det er ikke en sikkerhed endnu, men det, jeg hidtil har set af dets integrerede klient-til-cloud-styringsfunktioner, får mig til at varme op til det.

Microsoft positionerer System Center 2012 som et cloud management-værktøj til både din "private cloud" af interne servere (Windows, Solaris og Linux) og til offentlige cloud-tjenester. Denne "offentlige sky" -påstand er dog en strækning, da det kun betyder ressourcer, der hostes i Microsofts Windows Azure-sky, ikke i konkurrerende offentlige skyer.

[Windows Server 8 er på vej og kan hjælpe dig med at blive klar med Windows Server 8 Deep Dive PDF-specialrapporten. | Hold dig ajour med de vigtigste Microsoft-teknologier i vores Technology: Microsoft-nyhedsbrev. ]

Også nyt i 2012-versionen er System Center 2012's evne til at styre Android-, iOS-, Symbian- og Windows Phone 7-mobilenheder ved hjælp af de samme EAS (Exchange ActiveSync) -politikker, som Microsoft Exchange længe har haft til at styre de samme enheder. System Center forbliver også et desktop- og virtual-desktop-styringsværktøj til Windows-pc'er, som i sin tidligere version.

I de kommende måneder vil jeg gå dybt ind i flere komponenter i System Center 2012. Men først er her en oversigt over dens kernekomponenter:

App-controller giver en enkelt grænseflade til styring af både dine Windows Azure-tjenester og via VMM-værktøjet (Virtual Machine Manager) dine interne virtuelle maskiner. Bindinger til oversigtsgrænsefladen til både Virtual Machine Manager-tjenester og Windows Azure-tjenester giver dig mulighed for nemt at implementere og konfigurere nye tjenester og hele maskiner.

SCCM (Configuration Manager) hjælper med at implementere operativsystemer, softwareapplikationer og softwareopdateringer samt lagerhardware og software og udføre fjernadministration af computere. Du husker muligvis den originale SMS (Systems Management Server), som det var meget svært at arbejde med. Slap af: SCCM er lysår foran SMS med hensyn til kapacitet og brugervenlighed.

DPM (Data Protection Manager) er mere end et simpelt sikkerhedskopierings- og gendannelsesværktøj; det giver også kontinuerlig databeskyttelse. Jeg har trashed DPM 2007 og derefter rost DPM 2010. DPM 2012 er endnu bedre og tilføjer også nogle interessante funktioner. Til at begynde med vil DPM være i stand til at distribuere agenter, hvilket gør det bedre i System Center's ledelseskontekst. Det nye centraliseringselement giver dig mulighed for at administrere så mange som 100 DPM-servere fra en enkelt konsol. Den samme konsol giver mulighed for rollebaseret administration og central rapportering (noget, som mange har bedt om forbedringer af). Overvågning er også aktiveret via Operations Manager.

SCEP (Slutpunktsbeskyttelse), der findes i Configuration Manager, giver anti-malware og sikkerhedsfunktioner til dine slutpunkts Windows-pc'er. Det fungerer med SCCM for at implementere sikkerhedsklienten til pc'er og konfigurationsindstillingerne til Windows-firewall. Du kender det måske bedre ved sit gamle navn: FOPE (Forefront Endpoint Protection). FOPE var ikke værd at implementere uden SCCM, fordi du ikke fik alle rapporterings- og alarmeringselementer, så det er fornuftigt at flette FOPE i System Center.

SCOM (Operations Manager), for mange år siden kaldet MOM (Microsoft Operations Manager), er primært en overvågningsløsning, der giver dig mulighed for at snap i forskellige styringspakker (f.eks. til Exchange 2010). Via SCOM kan du overvåge tjenester, enheder og operationer via en enkelt konsol. (Dette konsolkoncept er et nøgleaspekt i System Center 2012's nye tilgang.) Nye funktioner inkluderer netværksovervågning (til at opdage og overvåge routere, switche, netværksgrænseflader og porte) og applikationsovervågning til Internet Information Services-hostede applikationer.

Orkestrator er en helt ny komponent i System Center, selvom produktet har eksisteret i årevis som Opalis vNext, som Microsoft købte i 2009 og omdøbt som Orchestrator. Workflow-styringsværktøjet bruger en grafisk brugergrænseflade kaldet Runbook Designer til at hjælpe med at automatisere processer og operationer gennem hvad der i det væsentlige er datacenter-scripts.

Servicechef fokuserer på brugeren gennem en mere organiseret måde at levere supportprocesser på. Det giver dig mulighed for at spore opgaver og støtte billetter via en arbejdslog. Dens selvbetjeningsportal giver brugerne mulighed for at hjælpe sig selv gennem en vidensbase.

Unified Installer lader dig implementere System Center 2012-komponenterne. Hvad er det store ved det? I tidligere versioner var du nødt til at installere hver ønsket komponent separat, og hver havde sit eget sæt forudsætninger og (undskyld at sige) potentielle mareridt. Unified Installer hjælper med alt det; guiden viser forudsætningerne for de komponenter, du vælger, og konfigurerer, hvad der er nødvendigt for dig.

VMM (Virtual Machine Manager) administrerer et virtuelt datacenters servere. VMM 2012's nye kapaciteter fokuserer på konfiguration af stofressourcer i et forsøg på bedre at konkurrere med EMC VMwares vSphere-styringsværktøjer.

Det er nedturen af, hvad der er i System Center 2012. Igen skal du holde øje med denne kolonne for dybere kig på flere af kernekomponenterne i løbet af de næste par måneder.

Denne artikel, "En rundvisning i Microsoft System Center 2012", blev oprindeligt offentliggjort på .com. Læs mere af J. Peter Bruzzese's Enterprise Windows-blog og følg den seneste udvikling i Windows på .com. For at få de seneste nyheder om forretningsteknologi, følg .com på Twitter.