Programmering

To smagsvarianter af Small Business Server 2011: Hvilken man skal vælge

Windows Small Business Server startede i 1997 som BackOffice SMS 4.0 og omfattede tidlige serverapps som Exchange 5.0, IIS 3.0, SQL 6.5 og Proxy Server 1.0. Hvis du sporer historien om SBS, kan du se dens udvikling til Windows Server og serverapplikationer som Exchange, SharePoint Services, Proxy til ISA, SQL, Windows Update Services og mere. 2011-udgaven af ​​SBS har to varianter: den ene er et traditionelt lokalt tilbud og den ene med øje for skytjenester.

  • SBS 2011 Standard: Bygget på Windows Server 2008 R2, er dette et værktøj til ejeren af ​​små virksomheder med færre end 75 brugere eller enheder. Til administrative formål har du brug for en person med grundlæggende jack-of-all-trade-viden om Active Directory, DNS, IIS, DHCP og fildeling. Yderligere serverapplikationer inkluderer Exchange 2010 SP1, SharePoint Foundation (opdateringen fra Services) 2010 og Windows Software Update Services. Prisen for SBS 2011 Standard er omkring $ 1.000, hvor klientadgangslicenser kører omkring $ 72.
  • SBS 2011 Essentials: Oprindeligt kodenavnet Aurora, konceptet er simpelt, fordi det er bygget til hjemmekontorer og små virksomheder; det giver mulighed for så mange som 25 brugere. I stedet for at køre de hårdt rammende serverapplikationer på en pc-server, ligger disse værktøjer i skyen under en Office 365-hostet tjeneste til e-mail, samarbejde (gennem online SharePoint) og CRM.

[Læs den fulde gennemgang af SBS 2011, og lær mere af J. Peter Bruzzese om SBS 2011 Essentials i "Microsoft SBS's fremtidige fremtid" og "Et nærmere kig på den næste Microsoft Small Business Server." | Hold dig opdateret om de nyeste Windows-teknologier og teknikker med 's Technology: Microsoft-nyhedsbrev. ]

Ledsagende Standard- og Essentials-versionerne er den specielle Premium-tilføjelse, som består af understøttelse af SQL Server til line-of-business-applikationer (den inkluderer SQL 2008 R2 til Small Business) og Hyper-V.

Windows SBS 2011 er et fremragende skridt i den rigtige retning for Microsoft og for SBS-linjen. Tidligere forsøgte Microsoft at flytte ind i mellemstore virksomheder gennem sin Windows Essential Business Server, men da det blev klart, at markedet ikke havde brug for en produktlinje mellem SBS og Windows Server, trak Microsoft stikket ud på WEBS. I stedet strakte virksomheden sig ind i skyen og bankede på en intern katalogtjeneste. Det vil sige, at Microsoft kom med SBS Essentials, som jeg mener er et eksperiment i små skybaserede løsninger med det formål at levere en enkelt hybrid (on-premise / cloud) version en dag.

Den ene frustration jeg har er, at der ikke er en nem måde for eksisterende SBS Standard-brugere at opgradere til den nye Essentials-version. Det kan overtale Microsoft-partnere, der er bange for skybaseret konkurrence, men det er ikke et smart træk med hensyn til at tilfredsstille kunden. Måske når Microsoft får mere erfaring med skyen via SBS Essentials, Office 365 og andre tilbud, stopper det den dobbelte tilgang.

Eller måske vil der altid være et sted for både sky- og lokale versioner, og Microsoft tjener simpelthen begge behov. Hvad tror du på? Tror du, at vi altid har brug for en traditionel lokal SBS med alle tilføjelsesapps?

Denne artikel, "To varianter af Small Business Server 2011: Hvilken man skal vælge", blev oprindeligt offentliggjort på .com. Læs mere af J. Peter Bruzzese's Enterprise Windows-blog og følg den seneste udvikling i Windows på .com. For at få de seneste nyheder om forretningsteknologi, følg .com på Twitter.