Programmering

Hvorfor Microsoft Certified Master-programmet skulle slutte

I to uger har jeg overvejet nyheden om, at Microsoft afslutter flere avancerede certificeringsprogrammer.

Microsoft fratræder certificeringseksamener på masterniveau, som inkluderer Microsoft Certified Master, Microsoft Certified Solutions Master og Microsoft Certified Architect. Mange af dem, der arbejdede så hårdt og brugte så meget tid og penge på at nå disse niveauer og udmærke sig, er eksploderet med vrede og frustration over denne beslutning, for ikke at nævne dem, der stadig var i færd med at opnå den eftertragtede Mester (alias Ranger ) betegnelse.

[Gennemgangen: Windows 8.1: Ny version, samme rod. | 10 fremragende nye funktioner i Windows Server 2012 R2. | Bliv på toppen af ​​Microsoft-teknologier i vores Technology: Microsoft-nyhedsbrev. ]

MCM-programmet startede i 2001 som Exchange Ranger-programmet og blev senere udvidet til at omfatte Active Directory, Lync, SharePoint og SQL som en del af 2005's MCA-program. Disse programmer har kørt godt. Hvad angår hvorfor Microsoft klipper programmet, er det meget simpelt, siger Tim Sneath, seniordirektør for Microsoft: For få mennesker forsøger at blive certificeret, hvilket betyder, at der er få penge til at vedligeholde det.

I Microsofts formelle meddelelse skrev Sneath: "Kun få hundrede mennesker har opnået certificeringen i de sidste par år, langt færre end vi havde håbet. Vi ønskede at skabe en certificering, som mange ville stræbe efter, og det ville være den ultimative top af Microsoft Certified-programmet, men med kun ca. 0,08 procent af alle MCSE-certificerede personer, der er i programmet, har det bare ikke fået den trækkraft, vi håbede på. "

Jeg indrømmer det: Jeg har altid ønsket at være en Ranger - specifikt en Exchange Ranger. I årenes løb har jeg mødt nogle mestre, og den betegnelse inspirerede altid lidt ærefrygt i mig. Det er godt, selv for voksne, at have helte.

Desværre skulle det koste mere end $ 20.000, og jeg skulle være på Redmond i flere uger for at fokusere og studere, hvilket var en hård salg for min kone og vores små børn. For nylig droppede Microsoft kravet til træning på stedet, så du kunne teste uden træningen - men jeg ville have træningen, og jeg tvivler på, at jeg kunne have bestået uden den.

I sidste ende hvad betyder alt dette? Hvis du er en Ranger, forbliver din legitimation gyldig og behøver ikke at blive fornyet - en gang en Ranger, altid en Ranger på dette tidspunkt. For dem, der forsøgte at opnå certificeringen, har de indtil 1. januar 2014 til at gøre det. (Microsoft tilbød oprindeligt en deadline den 1. oktober, men har givet udtryk for, at den hurtigt nærmer sig datoen.)

Microsoft vil overveje, hvad der kan give mening for en fremtidig "pinnacle" -certificering til at erstatte Masters-programmerne, en der kan være bæredygtig og mere rimelig i omkostninger og dermed mere attraktiv. Hvor kan det føre, hvem ved det?

Ja, nogle mennesker er bittert skuffede. Men tiderne ændrer sig. Microsoft reorganiserer og ændrer faktisk den slags forretning, det ønsker at være. Ledere skiftes, CEO Steve Ballmer fratræder snart, TechNet afbrydes, Masters-programmet slutter, og det kan også være Microsoft Management Summit, selvom det endnu ikke er bekræftet.

Men nogle af dem kommer tilbage, såsom Microsoft Exchange Conference (MEC) efter et årti fravær. Uanset hvad nye programmer, certificeringer osv. Microsoft måtte oprette, håber jeg, at de vil bygge på den eksisterende arv fra det, der kom før det. For at citere John Lennon: "Du kan sige, at jeg er en drømmer, men jeg er ikke den eneste."

Denne historie, "Hvorfor Microsoft Certified Master-programmet skulle slutte", blev oprindeligt offentliggjort på .com. Læs mere af J. Peter Bruzzese's Enterprise Windows-blog og følg den seneste udvikling i Windows på .com. For at få de seneste nyheder om forretningsteknologi, følg .com på Twitter.