Programmering

Oracle lancerer 11g-databasen den 11. juli

Oracle har endelig forpligtet sig til en lanceringsdato for den næste store udgivelse af sin database. Passende nok planlægger sælgeren at afsløre Oracle Database 11g den 11. juli.

Oracle sendte onsdag en invitation om lanceringsbegivenheden, som finder sted i New York og vil være vært for firmaets præsident Charles Phillips og Andy Mendelsohn, Oracle's senior vicepræsident for database- og serverteknologier.

Sælgers primære databasekonkurrenter er IBM og Microsoft.

Oracle begyndte at lægge grunden til 11 g i oktober på sin OpenWorld-konference i San Francisco, hvor ledere talte generelt om den kommende udgivelse.

De sagde, at databasen ville indeholde forbedringer i høj tilgængelighed, ydeevne, skalerbarhed, håndterbarhed og det, som leverandøren kaldte "diagnosability". Derudover henviste ledere til ny komprimeringsteknologi, der potentielt kunne reducere kundernes lagerbehov med to tredjedele og muligheden for 11 g til at gemme ustrukturerede data hurtigere end traditionelle filsystemer. Den nye database forventes også at omfatte en række forskellige partitionsfunktioner.

Oracle talte igen 11g op i lignende bredbørsteord på Collaborate Oracle-brugergruppekonferencen i Las Vegas i april. Kundeproblemer, som sælgeren sagde, at de håbede på at adressere den nye database, inklusive styring, sikkerhed og datagendannelse.

I beta-test siden september er Oracle Database 11g efterfølgeren til 10g udgivelser 1 og 2. "g" efter nummeret refererer til netcomputering. Oracle afsendte den første udgivelse af 10 g i februar 2004.