Programmering

Samba 4 anmeldelse: Ingen erstatning for Active Directory - endnu

Samba 4.0 er en milepælsudgivelse, der bringer Active Directory-funktionalitet til open source SMB / CIFS (Server Message Block / Common Internet File System) -fil og printserver. Samba 4.0 kan fungere som en Active Directory Domain Controller, levere DNS-tjenester, håndtere Kerberos-baseret godkendelse og administrere gruppepolitik. Samba 4.0 Domain Controller kan endda administreres ved hjælp af de oprindelige Windows Active Directory-adminværktøjer.

Der er dog begrænsninger i denne udgivelse - hovedsageligt problemer med filreplikering - der begrænser antallet af domænekontrollere, som du kun kan deltage i til et enkelt domæne. Støtte til tillid på tværs af skovene og flere domænekontrollere er stadig i vente. Når denne support ankommer, vil Samba være virkelig nyttig som en Active Directory-erstatning. Indtil da er Domain Controller-funktionaliteten primært egnet til test. Ikke mange miljøer kan gøre god brug af en enkelt domænecontroller.

[Også til: Samba 4 truer Microsofts virksomhedslås | 7 måder Windows Server 2012 betaler for sig selv | Bliv på toppen af ​​Microsoft-teknologier i vores Technology: Microsoft-nyhedsbrev. ]

Ud over fil- og udskrivningstjenester

Den mest almindelige brug af Samba er stadig i klientrollen, men det har ændret sig undervejs med muligheden for at levere fil- og udskrivningstjenester til Unix- og Linux-klienter samt systemer, der kører forskellige versioner af Windows.

Samba har opretholdt en solid kapacitet som filserver og klient, men har aldrig haft evnen til at fungere som en Active Directory Domain Controller indtil nu. Samba 4.0 har været under udvikling i lang tid, og Domain Controller-funktionaliteten har været tilgængelig i beta-form i de senere faser inden udgivelsen. Samba 4.0 leverer en stabil frigivelse af denne nye kapacitet, men i en meget begrænset form.

For at Samba 4.0 skal være nyttig i store og multisite-miljøer - den slags, der er afhængig af Active Directory - skal den understøtte tillid på tværs af skovene og flere domænekontrollere. Understøttelse af flere domænecontrollere kræver replikering af bibliotek og filsystem for at vedligeholde brugerdatabasen og sysvol- og netlogon-delingen. (Sysol-aktien gemmer gruppepolitisk skabelon sammen med andre systemskabeloner og scripts, og netlogon-delen indeholder systemomspændende logon-scripts til at tildele hjemmebiblioteker og opdatere virusdefinitioner.) Katalogreplikering fungerer pålideligt i denne udgivelse, men filsystemreplikationsstykke forbliver under udvikling.

Test Center Scorecard
 
 25%25%25%15%10% 
Samba 4.0 domænecontroller75777

6.5

Retfærdig

Copyright verticalshadows.com 2021