Programmering

Fjernkodning med Visual Studio Live Share og GitHub

Hvis du ikke allerede arbejder hjemmefra, vil du sandsynligvis være meget snart. Spørgsmålet er så, hvordan kan vi bruge de værktøjer, vi allerede har, for stadig at være i stand til at bygge og sende kode?

VPN'er og andre teknologier til fjernadgang kan forbinde vores hjemmenetværk til lokale kildekodelagre og andre vigtige devops-værktøjer, der tilbyder sikre forbindelser. En fjernudviklingsarbejdsstation behøver ikke at være helt isoleret fra nøgleressourcer, selvom den muligvis har brug for yderligere sikkerhedspolitikker for at sikre adskillelse mellem personlig information og arbejdsressourcer.

Forbindelse er vigtig, men det er sandsynligvis det mindste af dine problemer. Vi er sociale dyr, og meget udviklingsarbejde har brug for mere end et par øjne. Social distancepolitik betyder, at mange af de teknikker, der kræves til moderne agil udvikling, er svære at implementere. Selvom vi har muligheden for konferenceringsværktøjer som Teams eller Zoom til daglige video-standups, er vi stadig nødt til at finde måder til at replikere de regelmæssige en-til-en-interaktioner af kodevurderinger, parprogrammering eller debugging af samarbejde.

Sikker social kodning med GitHub Enterprise

En mulighed er at flytte til en platform som GitHub til din kode. At gøre GitHub til en del af din softwareudviklings livscyklus er meget nemmere med frigivelsen af ​​GitHub Actions, hvilket giver dig integrationspoint med resten af ​​din CI / CD (kontinuerlig integration / kontinuerlig levering) pipeline og leverer den endelige kode i artefaktlagre. Med GitHubs planlagte erhvervelse af NPM vil du snart kunne bygge en enkelt JavaScript-udviklingspipeline.

GitHub (og andre git-værktøjer) giver en platform til social kodning, hvilket gør ændringer mere synlige og integrerer test i kodeindgivelser. Arbejdende hjemmefra kan du replikere kodeopbevaringssteder for at få adgang til kollegers arbejde, foretage ændringer, teste kode og køre lokale builds, før du deler din kode tilbage til en hovedfilial via en pull-anmodning. Det er en velkendt måde at arbejde på, bevist i tusinder af open source-projekter. Kodeændringer er synlige, og teammedlemmer kan komme med kommentarer til enhver forpligtelse med yderligere værktøjer til at finde almindelige sikkerhedsfejl eller afhængighedsproblemer.

Hvis det er et problem at holde kode lokalt, kan du af lovgivningsmæssige eller intellektuelle ejendomsretlige grunde køre GitHub på dit eget netværk ved hjælp af GitHub Enterprise. Hvis du bruger en enkelt virksomhedsmappe til enkelt login, skal understøttelse af den åbne SAML-godkendelsesprotokol forenkle integrationen, så fjernbrugere kan logge ind på deres VPN og begynde at arbejde. GitHub Enterprise Cloud kan bruges med private arkiver som en administreret tjeneste på GitHubs egen infrastruktur med det samme sikkerhedsværktøj.

Samarbejde om kode i Visual Studio Live Share

Delt kode er en mulighed, men ofte har du brug for direkte samarbejde. Parprogrammering og andre lignende teknikker sætter to udviklere på det samme tastatur, der arbejder sammen om at løse problemer og debug-kode. Det er ikke muligt, når enkeltpersoner arbejder hjemmefra. Vi kan dog dele vores kodebaser med hinanden ved at forbinde vores IDE'er for at give en delt udviklingsoplevelse uden at skulle være på samme sted.

Hvis du bruger Visual Studio, har du allerede fået adgang til et sæt kraftfulde samarbejdsværktøjer, bagt ind i Visual Studio-platformen. Et aspekt er understøttelse af git-protokollen og GitHub; en anden er dens værktøjer til kodedeling, Visual Studio Live Share. Fås i den fulde Visual Studio IDE på Windows og Macintosh, som en udvidelse til Visual Studio Code og i en ny webhostet kodeditor, er det en hurtig og nem måde at dele og samarbejde i kode.

Arbejde med Live Share

Kom godt i gang med Live Share er relativt let. Alt du skal gøre er at tilføje support til en af ​​de Live Share-aktiverede arbejdsbelastninger til Visual Studio 2019. Hvis du bruger Visual Studio 2017, skal du først installere en udvidelse fra Visual Studio-markedet. Når de relevante funktioner er installeret, skal du genstarte Visual Studio, før du opretter forbindelse til Live Share-tjenesten. Du kan bruge din eksisterende Visual Studio-konto med Live Share, eller du kan logge på med en ny konto, hvis du vil holde Visual Studio og Live Share adskilt. Arbejdet med Visual Studio Code er meget ens.

Når du er logget ind, skal du åbne et projekt eller en løsning som normalt. Det er værd at bruge .gitignore filer for at skjule mapper, du ikke vil dele; standard er at give adgang til alle filerne i dit projekt til samarbejdspartnere. Du kan skjule filer (de vises ikke til gæsterne) eller ekskludere dem (de er ikke tilgængelige, når du træder ind i dem fra fejlretningsprogrammet).

For at dele skal du klikke på Live Share i din IDE for at få et invitationslink, som du derefter kan sende til en kollega. Sessioner behøver ikke at læses / skrives; de kan være skrivebeskyttede. Dette er en nyttig mulighed for at give en guidet rundvisning i din kodebase eller gå nogen ny til et projekt gennem koden og fortælle dem, hvad hvert modul gør, og hvorfor. Som ejer af en deling kan du åbne delte terminaler eller indstille fokus, så dine samarbejdspartnere kun kan se den kode, du viser dem.

Fejlret i dit valg af udviklingsværktøj

Co-debugging er en nyttig funktion, for sikkerhedskode kører kun på værtsmaskinen ved hjælp af standard Visual Studio-fejlfindingsværktøjer. Samarbejdspartnere deltager i debugging-sessionen ved hjælp af deres egne seere for at se debugging-oplysningerne, så de kan foretage deres egne undersøgelser i applikationstilstand. Kun værten kan gå igennem fejlfindingsprogrammet, selvom gæsterne er i stand til at tilføje og fjerne breakpoints for at fokusere på områder, der interesserer dem. Tilsvarende kan webapps startes i et sikkert miljø på gæstemaskiner, så alle får deres eget syn. Hvis din kode har brug for en lokal server, kan den også deles med samarbejdspartnere ved hjælp af en SSL-tunnel mellem maskiner.

Et nøglefunktion i Live Share er IDE-uafhængighed. Jeg bruger muligvis Visual Studio på en Windows-pc, du bruger muligvis Visual Studio til Mac eller endda internettet. alle får adgang til min kodebase, og ændringer gemmes på min pc. Du kan endda kompilere kode, køre den og få adgang til fejlfindingsprogrammet. Hvis et problem har brug for flere øjne, kan så mange som 30 personer deltage i en enkelt Live Share-session og bringe en ad hoc-sværm for at prøve at løse et problem. Den samme teknik kan bruges til mindre team- eller gruppeudvikling, hvor enkeltpersoner, når de er tilsluttet Live Share, kan arbejde på specifikke opgaver og derefter hente samarbejdspartnere, når det er nødvendigt.

Den ene ting, der mangler i Visual Studio Live Share, er et chatværktøj. Der er ingen grund til, at du ikke kan oprette et Skype-opkald eller et Teams-møde omkring en session for at fange diskussioner og handlinger. Hvis du kun bruger Visual Studio-kode, kan Live Share-implementeringen bruges til at dele stemme. Det er dog bedre til hurtige samarbejder; mere komplekse interaktioner styres bedst i andre værktøjer.

Brug af sociale kodningsværktøjer skal hjælpe med at gøre arbejdet hjemmefra i en tid med social isolation ikke så isolerende. Vi kan dele kode, endda dele vores udviklingsmiljøer, mens vi indpakker den i velkendte chat- og samarbejdsmiljøer. Det handler ikke som normalt, men i det mindste er det en måde at holde os på vores kode, uanset hvor vi er.