Programmering

Neutralino tager sigte på Electron og NW.js

Neutralino, en open source-udviklingsramme til opbygning af applikationer på tværs af platforme med JavaScript eller TypeScript, placeres som en bærbar, letvægtsplatform, der tilbyder lavere hukommelsesforbrug og brugervenlighed sammenlignet med værktøjer som GitHub's Electron og NW.js.

Neutralino er bygget som et bevis på konceptet til lette, elektronlignende applikationer og udnytter JavaScript eller TypeScript og ledsagende teknologier CSS og HTML til at oprette apps, der kører på Windows, MacOS og Linux. I modsætning til Electron og NW.js, som også understøtter udvikling på tværs af platforme via JavaScript, kræver Neutralino ikke installation af Node.js og dens afhængigheder.

Neutrino anses stadig for at være i et eksperimentelt stadium med forventede sikkerhedsforbedringer og måske refactoring-kapaciteter. Men udviklerne bag open source-projektet siger, at det ikke desto mindre er produktionsværdigt.

Udviklere kan downloade den bærbare Neutralino SDK. Neutralino runtime er en letvægtsserver, der lytter til anmodninger fra klientens SDK, som er et JavaScript-bibliotek, der kommunikerer med serveren via XMLHttpRequest. En separat tråd indsættes til at køre et oprindeligt vindue, der indeholder den indbyggede browserkomponent til gengivelse af applikationerne. Client SDK-funktioner og moduler bruges til at foretage systemopkald asynkront.

Andre funktioner i Neutralino inkluderer:

  • Et let fodaftryk. En ukomprimeret app bruger cirka 5 MB og en komprimeret app omkring 1 MB.
  • Skabelonbaseret udvikling. Applikationer kan bygges via flere forudbyggede skabeloner ved hjælp af neu-CLI.
  • Native funktioner med en API til at få adgang til OS-niveau-funktioner.
  • En enkelt applikationspakke til alle platforme.
  • Ingen ekstra afhængigheder.
  • Applikationer kan debugges ved hjælp af en browser.