Programmering

Node.js, Google Go drev Uber

Uber har lavet to kommende sprogplatforme, Go og Node.js, kritiske tandhjul i sine operationer. Tom Croucher, Uber-site-pålidelighedsingeniør, detaljerede virksomhedens brug af platformene på den nylige Node.js Interactive-konference i Portland.

Afsendelsessystemer på Uber kører på Node, JavaScript-platformen på serversiden. Når en kunde åbner en app eller besøger webstedet for at booke en tur eller bruger API'er til at se, hvilke køretøjer der er tilgængelige, kører de fleste af disse systemer på Node, sagde Croucher.

"De fleste af disse blev skrevet på Node fra, vil jeg sige, det første år af virksomheden, så ret tidligt," sagde Croucher. Han bemærkede også, at Uber var en af ​​de første adoptere af Node og en af ​​de første virksomheder, der "virkelig byggede en stor virksomhed oven på den."

Men Node.js er ikke den eneste arbejdshest hos Uber. Googles Go-sprog har også skabt fodfæste. "Vi begyndte at skrive nogle ting i Go, så det har været nogle af de højtydende systemer, hvor vi oprindeligt måske skriver noget i Node. Nogle af dem omskrives i øjeblikket i Go på bestemte steder, hvor det giver mening, bare for at få lidt lidt mere optimering fra systemet. "

For øjeblikket kører Uber den ældre 0.10-version af Node, da den skal se "en klar fordel for at springe ind i en ny version." Node.js Foundation Community Manager Mikeal Rogers ønsker, at brugerne skal flytte til version 4.

Uden for trendy Node.js og Go har Python også et sted. ”En af de ting, vi fandt, er, at der er flere teknologier, som vi bruger på Uber, herunder Python,” sagde han. "Det er nyttigt for os at være i stand til at ansætte fra en række forskellige kandidater, så meget af systemet er skrevet i Python. Vi fandt ud af, at der er et væld af Python-udviklere, der skriver gode tjenester i Python, især omkring nogle af forretningsaspekter og forskellige lignende ting. "