Programmering

Python stiger i RedMonk-sprograngeringer

Selvom Python sluttede på andenpladsen bag JavaScript, er juni-udgaven af ​​RedMonk Programming Language Rankings, betragtes det ikke desto mindre som rapportens store vinder, fordi den kun tog besiddelse af nummer to-placeringen efter at have bundet med Java i januar. RedMonk-ranglisten offentliggøres hver sjette måned.

Dette er første gang, at et sprog udover Java eller JavaScript besætter det andet sted alene siden placeringen begyndte i 2012, og det er første gang Java har rangeret lavere end første eller anden. Som forklaring sagde RedMonk, at Python er limen til tusindvis af små projekter og grundlaget for utallige personlige scripts, herunder nogle få, der henter data til RedMonks placeringer. Virksomheden bemærkede, at Python også har fundet nicher inden for områder som datalogi.

RedMonk sagde, at Java aldrig har haft større konkurrence om udviklerens tid og opmærksomhed, end det gør nu. Mens Java vil være en grundpiller i de kommende år, sagde firmaet, at Java's fremtrædende position ikke længere er garanteret. (Java gik for nylig også til nummer to på Tiobe-sprogranglisten bag C efter mere end fem år øverst.)

RedMonk-sprogranglisten er hentet fra analyser af GitHub og Stack Overflow. For GitHub forespørger RedMonk sprog baseret på pullanmodninger, der udnytter GitHub Archive. For Stack Overflow vurderes diskussioner om sprog.

Også i juni-placeringen nåede Rust top 20 for første gang og placerede sig som 20.. Det blev nummer 48 for fem år siden. Kotlin, rangeret 19. i juni-rapporten, blev rangeret 68. for fem år siden.

De øverste 20 på RedMonk-placeringen i juni 2020 var som følger:

1. JavaScript

2. Python

3. Java

4. PHP

5. C ++ og C # (slips)

7. Rubin og CSS (slips)

9. TypeScript

10. C

11. Swift og Objective-C (slips)

13. R

14. Scala

15. Gå og skal (slips)

17. PowerShell

18. Perl

19. Kotlin

20. Rust