Programmering

Sådan snapshotes Windows 7 og genoplives SteadyState - gratis

Microsofts SteadyState tilbød administratorer muligheden for at gendanne systemer til en tidligere gemt tilstand hver gang det genstartes. SteadyState arbejdede med Windows Disk Protection (WDP) for at sikre, at ændringer foretaget i Windows 7 OS omdirigeres til en alternativ, midlertidig cache. Det var en (gratis) livredder for skoler, biblioteker og kioskmaskinadministratorer, der havde brug for at opdatere miljøet dagligt eller endda hver time med hver ny periode. Det var også fantastisk til webcaféer og lignende. Men det blev afbrudt i december 2010 og faldt ud af støtte den 1. juli 2011.

At vende tilbage til et system i kvadratisk tilstand eller til en valgt frossen tilstand med installerede applikationer, og sådan er en fantastisk måde at fjerne bekymringer om vira, spyware og andre malware-problemer. Det er også praktisk til at fjerne applikationer, der er installeret uden tilladelse, eller rense filer, der blev downloadet eller føjet til systemet via USB-nøgle.

[Vil du køre Windows 8 på din pc (eller virtuel maskine på din pc eller Mac)? J. Peter Bruzzese har en video, der forklarer, hvordan du installerer Windows 8, samt en videotur gennem Windows 8s nøglefunktioner. | Hold dig ajour med vigtige Microsoft-teknologier med vores Technology: Microsoft-nyhedsbrev. ]

Der er naturligvis alternativer fra tredjeparter, men det er svært for skoler, biblioteker og andre i disse hårde tider at købe et værktøj til at erstatte det, der tidligere var gratis. Alternativer inkluderer Deep Freeze, Time Freeze og Returnil, som hver koster omkring $ 40 pr. System.

I lyset af denne udvikling har Mark Minasi, en kendt teknisk højttaler og journalist, gennemgået den omhyggelige proces med at sammensætte de filer, du har brug for - gratis - for at oprette en ny startmulighed på dine systemer, kaldet Roll Back Windows, ved opstart. Når du har valgt indstillingen under en genstart, kan du gå væk i et par minutter og vende tilbage til det system, du oprindeligt gemte som et øjebliksbillede. Du kan rulle alle ændringer tilbage, der har fundet sted på systemet, siden det sidste øjebliksbillede blev anvendt. Det er en generøs gave til os it-administratorer, der gør dette dagligt.

Zip-filen, Minasi leverer på hans SteadierState-websted, indeholder alle værktøjerne og en PowerPoint-præsentation med 88-dias, der fuldt ud forklarer processen, og hvordan rollback fungerer. Alle scripts er inkluderet. I en nøddeskal starter Roll Back Windows en alternativ version af Windows kaldet WinPE, og genstarter derefter ved hjælp af en afvigende forældres virtuelle harddiske (VHD'er) og forskelligt øjebliksbillede VHD for at udføre tilbagevenden. Alt dette fungerer, fordi Windows 7 R2 introducerede muligheden for at starte fra VHD'er; faktisk hele dit operativsystem er på en bootbar VHD.

Den eneste advarsel er, at Microsoft blokerer Windows 7 Professional fra at arbejde med opstartbare VHD'er, men Windows 7 Enterprise, Windows 7 Ultimate og Windows Server 2008 R2 har ingen kompatibilitetsproblemer. Du kan ikke bruge det med Windows 7 Pro-baserede pc'er.

Det er altid godt, når du kan finde noget som dette, der hjælper dig med at spare penge i vanskelige budgetter. Tak, Mark!

Denne artikel, "Sådan snapshotes Windows 7 og genoplives SteadyState - gratis", blev oprindeligt offentliggjort på .com. Læs mere af J. Peter Bruzzese's Enterprise Windows-blog og følg den seneste udvikling i Windows på .com. For at få de seneste nyheder om forretningsteknologi, følg .com på Twitter.