Programmering

Anmeldelse: 4 gratis GUI'er til open source-styring til MongoDB

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 Side 3 Næste Side 3 af 8

phpMoAdmin: Nem installation, travl GUI

At være i en enkelt PHP-fil betyder dog ikke, at phpMoAdmin ikke kan konfigureres. Åbn moadmin.php, så finder du forskellige konfigurationsindstillinger, der kan aktiveres ved at fjerne kommentar til de linjer, der indeholder dem. For eksempel leverer phpMoAdmin som standard ingen brugergodkendelse. Fjern kommentar til en linje, rediger i et administratornavn og en adgangskode, og adgangsgodkendelse kræves, når phpMoAdmin starter. Du kan også konfigurere phpMoAdmin til at bruge et af tre skærmtemaer.

phpMoAdmin skylder sin slanke størrelse til sin oprindelse som en fjernet version af open source Vork Enterprise Framework, en MVC-ramme til opbygning af PHP-webapplikationer. Den fulde Vork Framework er omkring 500K, men designerne af phpMoAdmin redigerede den til mindre end 100K for phpMoAdmin. (Selve phpMoAdmin-filen handler om 113K.) Designerne valgte Vork Framework, fordi Vork på tidspunktet for phpMoAdmins start var den eneste ramme med integreret MongoDB-understøttelse.

Start phpMoAdmin, og i øverste venstre hjørne af skærmen ser du et rullemenu, hvorfra du kan vælge en af ​​de tilgængelige databaser, som phpMoAdmin har fundet på den aktuelle vært. (Du kan konfigurere phpMoAdmin til at oprette forbindelse til en server på en ekstern vært, men du skal ændre moadmin.php-filen for at gøre det.) Til højre for rullemenuen er knappen "Skift database", som du faktisk klikker på få databasen i rullemenuen til at blive den aktuelle database, hvor operationer kan udføres.

Også i den øverste del af siden finder du links til "Reparer database" og "Drop database", som fungerer på den aktuelle database. Du kan se, hvilken database der er aktuel, fordi dens navn vises i en overdimensioneret skrifttype ved siden af ​​knappen "Skift database". Reparationslinket udsteder reparationsdatabase drift på en database (anbefales kun under ekstraordinære omstændigheder, fordi reparationDatabase opnår en global lås på databasen, mens den udfører sit arbejde). Jeg fik at vide af phpMoAdmin-teamet, at reparationsfunktionen er en tilbageholdelse fra MongoDBs tidlige dage, da databasen ofte blev ødelagt. Droplink-funktionen er selvindlysende.

Du finder ingen smarte grafiske ikoner på nogen af ​​kontrollerne i phpMoAdmin. Et objekt, der kan redigeres, får den hyperlinkede tekst [E] vist ved siden af ​​dets navn; ved siden af ​​et objekt, der kan slettes, finder du et [X] hyperlink. Så klik på linket [E] ud for navnet på en samling for at ændre navnet. Klik på [X], og du bliver spurgt, om du virkelig vil slette samlingen.

Vælg en database, og phpMoAdmin viser en liste over samlingerne i databasen. Klik på en samling, så får du vist de første 100 dokumenter i samlingen. (Du kan ændre antallet af dokumenter, der vises pr. Side ved at redigere moadmin.php-filen eller ved at indtaste en værdi i grænsetekstfeltet, der vises, når du vælger en database.) De universelle hurtig frem og tilbage-indikatorer (>> > og <<<) vises, når antallet af dokumenter i en samling overstiger det, der kan vises på en enkelt side.

Ved at klikke på "Vis valg af database & samling" kan du kombinere visningen af ​​den aktuelle database og dens samlinger plus den aktuelt valgte samling og dens første 100 dokumenter. Dette giver en travl skærm og afslører en af ​​phpMoAdmins største svagheder: Du kan let gå tabt i den.

Copyright verticalshadows.com 2021