Programmering

Hvorfor er Ubuntu Linux så populær?

Hvorfor er Ubuntu Linux så populær?

Ubuntu Linux har eksisteret i lang tid, og gennem årene har det vist sig at være en af ​​de mest populære Linux-distributioner nogensinde. Men hvad har gjort det så populært?

En redditor stillede for nylig dette spørgsmål i Linux subreddit og fik nogle interessante svar.

Quardah startede tråden med dette indlæg:

Ærligt spørgsmål: Hvorfor er Ubuntu populært?

Jeg undrer mig stærkt over, hvorfor er Ubuntu så populær. Jeg har ikke lyst til, at det adresserer nogen "rolle" for en distro. Alle de andre "store" distroer er virkelig specifikke for deres specialisering ...

Jeg har svært ved, hvorfor Ubuntu er blevet populært. Jeg ser det personligt som en distro populariseret af en privat industri? Er det populært, fordi det lykkedes at opbygge et samfund, eller fordi det er let at arbejde med?

Mere på Reddit

Hans kolleger redditors svarede med deres tanker om Ubuntus vedvarende popularitet:

Dæk: "Fordi det aktivt søgte det uformelle brugermarked og gjorde faktisk annoncering for at øge bevidstheden."

Parceira: ”Fordi det kombinerer det fantastiske Debian .deb-pakkeformat med et godt skrivebordsmiljø. Og det var først på markedet.

På serversiden er RHEL / CentOS vanskelige at arbejde med. Du ender regelmæssigt med at trawlere rundt på websteder som rpmfind sammenlignet med det enorme katalog over software, der er tilgængeligt i Debian / Ubuntu / Mint / etc (der let kan gennemses og hurtigt installeres ved hjælp af Aptitude). .Rpm-pakkeformatet er faktisk teknisk bedre end .deb, men i praksis er emballage inkonsekvent. Sammenlign dette med Debian, hvor de nødvendige trin for at få en pakke til de officielle opbevaringssteder er strenge. Slutresultatet af dette er, at du i Debian / Ubuntu ikke får den slags "dll helvede", der kan forekomme med .rpm.

På desktop-siden har Ubuntu det allerede nævnte store .deb-format kombineret med et meget godt integreret DE. Da dette kom ud af at kunne "bare installere", var en DE forbløffende sammenlignet med kvalen (for både nybegyndere og gamle hænder) med at få X til at arbejde. Fedora (desktop) har de samme .rpm problemer som RHEL / CentOS.

Andre distroer som Arch / Slack / Gentoo er interessante og gode til læring (hvis du har tid). SUSE er tynget af sin .rpm-arv. Det forsøgte at udnytte markedet via Novell (producenter af Netware), men det var for lidt / for sent.

(Min erfaring: Jeg har administreret Linux-servere siden 2001. Før det var jeg på DOS 6.1 gennem NT 3.51, 4, 2000. Og langt før var jeg på Apple II'er, TRS80'er dengang de originale Mac-computere) ”

Guy_fawkes: ”Jeg kan faktisk ikke lide Ubuntu-skrivebordsmiljøet meget godt. Det var den første distro, jeg prøvede, da jeg kom ind i linux, så det var dejligt, at DE kom forudinstalleret, men Unity gjorde altid et forfærdeligt stykke arbejde med at styre fuldskærmsvinduer sammen med hogging RAM.

Jeg bruger xfce i Debian nu, og jeg er meget gladere. ”

Sendmetohell: “Red Hat og SUSE begge gjorde også reklamer.”

Dæk: ”Begge var betalte produkter i en tid, hvor Linux-skrivebordet var meget mere teknisk. Og begge var stadig mere fokuserede på forretning. Undervurder aldrig ordet fra munden til Ubuntu-gratis cd-initiativet. ”

Bufsabre666: ”I midten af ​​00'erne var frigivelsen af ​​Ubuntu en revolution. De lægger meget arbejde i at gøre hverdagens ting lettere. Især ting, du har brug for hver dag. Google "Nvidia-drivere linux" og indstil datointervallet et eller andet sted midt i midten, og du vil se omkring 40 måder at installere drivere i forskellige distroer med meget forskellige resultater rundt omkring. Ubuntu lagde meget arbejde i det.

De knyttede sig også til 6 måneders frigivelsescyklus omkring Gnome 2.x-udgivelser, hvilket gør dem defacto distro for den mest populære DE af tiden.

Hvis du kommer til Linux nu, bemærker du muligvis alle de store valgmuligheder, men tingene var meget forskellige en gang imellem. Ubuntu fik sin berømmelse og holder stadig på den i dag. ”

Hopfield: ”Fordi det bare fungerer…. ”

MichaelTunnell: ”Canonical erkendte potentialet i Linux på en måde, som ingen andre gjorde for, at det var vigtigt for det at være brugervenligt. Canonical har fortsat markedsføring til ikke-Linux-brugere siden starten på forskellige måder for at få navnet ud, hvor de fleste virksomheder / distroer i økosystemet praktisk talt ikke gør noget. ”

BlueGoliath: “Ubuntu tilbyder masser af GUI-anvendelsesapplikationer, som andre distroer ikke kan lide" Yderligere drivere "og tager en" meh, du gør du "tilgang til proprietær softwarebrug, når nogle andre distroer (Debian) skubber libre-software ned i halsen.

Da Ubuntu er mere praktisk i disse henseender, har den flere brugere.

Da det har flere brugere, når udviklere udvikler software til Linux (spil eller bare almindelig software) udvikler de altid først til Ubuntu.

Da Ubuntu har mere software, der mere eller mindre garanteres at fungere, bruger flere brugere Ubuntu.

Og cyklussen fortsætter ... ”

Tweakers: “Højt niveau af out-of-the-box-funktionalitet kombineret med lav vedligeholdelse fra brugerens side gør det til et godt valg for folk, der bare vil bruge deres computere i stedet for f ... rundt med OS hele tiden.”

Mere på Reddit

Hader Adobe Linux?

Mange brugere har længe håbet på, at Adobe en dag vil frigive sin grafiske suite til Linux. Ak, Adobe har stadig ikke gjort det, og der er ingen tegn på, at det nogensinde vil ske.

Adobes manglende støtte til Linux har en forfatter hos Freedom Penguin, der spekulerer på, om virksomheden faktisk hader Linux.

Jacob Roecker rapporterer for Freedom Penguin:

Der mangler en grafikpakke, og der er virkelig ingen undskyldning for ikke at have en. Ja, vi har grafikapplikationer, men der er fordele ved at have en suite, ikke kun en engangsapplikation, der kan gøre noget i 12 trin, når konkurrenten kan gøre det i tre. Branchelederen på dette marked er Adobe, hvis Creative Cloud-pakke er spring væk fra sine konkurrenter med hensyn til markedsandel.

Efter hvad jeg kan se, bliver Adobe ikke mobbet til at portere deres software. Hvis mobning og anmodninger fungerede, ville de mange forumanmodninger om Photoshop på Linux have sat deres præg for mange år siden. De har ikke været den katalysator, som folk havde håbet på, men vi har en potentiel katalysator i samfundet, Mark Shuttleworth.

Jeg synes, det er tid for Mark at prøve en ny runde på indiegogo, og denne gang er opmærksomheden tilbage på skrivebordet. Kør en kampagne for finansiering for at købe den første licens til Photoshop på Ubuntu. Ring til Adobe og bede om prislappen, og lad os hjælpe dig med at betale for den. Når de har fået en kunde, kan de have flere. Det flytter produktionsomkostningerne fra Adobe til markedet og viser samtidig, at der er efterspørgsel på markedet for at retfærdiggøre dette skift. Denne kampagne har brug for et ansigt, og der er ingen bedre end Mark.

Mere på Freedom Penguin

DistroWatch gennemgår Super Grub2 Disk

Hvis du er distrohopper og har haft problemer med din boot loader, er Super Grub2 Disk muligvis lige hvad lægen bestilte. DistroWatch har en fuld gennemgang af Super Grub2 Disk.

Jesse Smith rapporterer for DistroWatch:

Super Grub2 Disk er ikke en Linux-distribution, og faktisk tror jeg ikke, den kvalificerer helt som et operativsystem. Alligevel tror jeg, Super Grub2 Disk (SGD) er et af de mere nyttige projekter, jeg har stødt på for nylig, især for distro-hoppers som mig selv. Næsten alle, der afprøver nye operativsystemer, især folk, der skifter distribution meget, er i sidste ende kommet i en situation, hvor installation af et nyt operativsystem forårsager problemer med deres boot loader. Måske registrerer den nye distribution ikke den gamle korrekt, undtagen den fra startmenuen, måske overtager et nyt operativsystem systemet med sin egen boot loader, måske sletter vi ved et uheld den mappe, hvor vores boot loader blev installeret. Uanset årsagen kan installation af et nyt operativsystem efterlade mange mennesker i en situation, hvor deres system ikke længere starter korrekt.

SGD tilbyder en løsning for folk, der (normalt ved et uheld) har fået deres boot loader til at stoppe med at arbejde eller ikke længere genkender deres operativsystem. SGD fungerer grundlæggende som en bærbar kopi af GRUB boot loader, som vi kan kopiere til et CD- eller USB-drev. Når vi støder på et system, hvor bootloaderen ikke fungerer, kan vi starte fra SGD-mediet og bede det om at opdage alle operativsystemerne på vores computer. SGD scanner vores harddisk og præsenterer os med en liste over operativsystemer, den har fundet og kan starte. Derefter kan vi blot vælge det operativsystem, vi vil indlæse. Operativsystemet starter, ligesom det normalt ville, og vi kan derefter få arbejdet udført eller reparere skaderne på vores system.

Jeg er imponeret over SGD og hvad den kan gøre. Disken forvandler det, der normalt er en kompleks gendannelsesproces (især hvis gendannelsen sker via en telefon), til i det væsentlige at sætte disken i computeren, trykke på Enter to gange og derefter køre de to GRUB-kommandoer, jeg er anført ovenfor. Jeg havde ikke behov for at kontrollere, hvilken partition der var min rod, ikke behøver at montere nogen partitioner eller bruge chroot. Jeg var ganske tilfreds med den gendannelsesproces, SGD giver. SGD-projektet tilbyder en række muligheder for at finde oplysninger eller arbejde med LVM- eller RAID-installationer, men for de fleste kan vi sætte disken i og bare trykke på Enter for at få en liste over distributioner, vi kan starte op i. Projektets websted siger, at SGD ikke kun kan starte Linux-distributioner, men også FreeBSD, Windows og macOS, hvis vi arbejder i et mere varieret miljø.

Mere på DistroWatch

Tjek denne video for at se, hvordan du kan bruge Super Grub2 Disk:

Gik du glip af en sammenfatning? Tjek Eye On Open-startsiden for at blive fanget med de seneste nyheder om open source og Linux.