Programmering

Få betalt! 10 programmeringssprog at lære i 2017

Programmør skal konstant opgradere deres færdigheder i henhold til markedets efterspørgsel, det være sig at lære et nyt sprog, værktøj eller bibliotek eller forbedre et eksisterende.

Der er dog andre faktorer, der letter beslutningen om at hente et nyt programmeringssprog, herunder projektspecifikation, teambehov og fremtidig levedygtighed. På den anden side ønsker mange programmører at lære et programmeringssprog, der giver dem den bedste fremtidige mulighed for at tjene mere.

At tage den rigtige beslutning

Det skal bemærkes, at det ikke er en god ide at vælge et programmeringssprog udelukkende på dets økonomiske fordel. I sidste ende skal du bruge tid på at arbejde og forbedre det bestemte programmeringssprog.

Beslutningen om at vælge et bestemt programmeringssprog afhænger også af det felt, du arbejder på. Hvis du er dataforsker, skal du passe på programmeringssprog som Python, C, C ++ og ikke JavaScript. Så vælg klogt og tag flere faktorer i betragtning, før du hopper på et programmeringssprog.

Hvad siger Internettet?

Tal spiller en afgørende rolle, når man træffer en beslutning. Der er mange undersøgelser, du kan finde på internettet om de bedste programmeringssprog, herunder Tiobe-indeks, GitHut og LiveEdu.tv.

De tilbyder et andet perspektiv på populariteten af ​​programmeringssprog. For eksempel viser GitHut de bedste programmeringssprog i henhold til antallet af arkiver på GitHub, mens LiveEdu.tv, en live-læringsplatform, får sine data fra streamere, der bruger forskellige programmeringssprog.

Men med hensyn til indtjeningspotentiale er disse top 10-sprogene baseret på årlige lønoplysninger fra Payscale.com og Indeed.com.

1. Java

Java er et populært programmeringssprog på virksomhedsniveau, der blev oprettet af James Gosling i 1995. Det er siden blevet et populært programmeringssprog til at oprette apps på virksomhedsniveau og bruges meget på Android-platformen. Det bruges også i vid udstrækning til undervisning af nybegyndere computing eller programmering generelt, og det bruges i vid udstrækning til oprettelse og styring af skyplatforme.

Gennemsnitlig løn: $102,000

2. JavaScript

JavaScript er Internets sprog. Faktisk designet Brendan Eich det i 1995 for at forbedre nettets tilstand. Men det er stadig et af de førende programmeringssprog i 2017, og med meget vækst kan JavaScript nu bruges til forskellige formål, herunder udvikling af serversiden.

Hvis du er en front-end programmør, skal du hente JavaScript uden nogen anden tanke. Samfundet vokser dag for dag, og nye rammer, biblioteker og værktøjer frigives løbende for at understøtte dets vækst.

Gennemsnitlig løn: $95,000

3. Python

Python er et moderne programmeringssprog, der blev designet af Guido van Rossum i 1991. Det er et højt niveau, generelt programmeringssprog, der er ekstremt populært inden for det videnskabelige område. Dataforskere bør samle sproget for deres arbejde. Bortset fra datavidenskabsfelt bruges Python i vid udstrækning i webudvikling takket være Django-webrammen, og det bruges som et indledende programmeringssprog på grund af dets enkelhed og brugervenlighed.

Python-samfundet er også stærkt. Flere rammer, værktøjer og biblioteker er let tilgængelige til forskellige formål, herunder datavidenskab, webudvikling og appudvikling.

Gennemsnitlig løn: $100,000

4. C ++

Bjarne Stroustrup designet C ++ i 1983 til at forbedre C-programmeringssproget, og det lykkedes ham fuldstændigt. C ++ er ekstremt populær i systemorienterede udviklingsprojekter, og den bruges meget i spiludvikling og animation. Store virksomheder bruger C ++ konstant til at forbedre deres systems tilstand og gøre det mere effektivt.

C ++ er et must-lære programmeringssprog for en programmør, der beskæftiger sig med systemniveauudvikling. Med over tre årtier på markedet er det kun vokset. C ++ er svært at lære, men streng praksis hjælper. C ++ er også en glimrende måde at lære computing eller programmering på.

Gennemsnitlig løn: $100,000

5. Ruby

Yukihiro Matsumoto designede Ruby i 1995. Det er et sprog på højt niveau og bruges i vid udstrækning i hurtig udvikling. Dens popularitet skyldes dets enkelhed og evne til at skabe sofistikerede højtydende webapplikationer. Ruby on Rails, en populær Ruby web-ramme forbedrer også dens tilstand.

Ruby er et fremtrædende programmeringssprog på markedet. Fællesskabsstøtte er imponerende, og du vil finde nok tutorials, værktøjer, biblioteker osv. Til at få dit job gjort.

Gennemsnitlig løn: $100,000

6. C

C blev designet af Dennis Ritchie og er det første rigtige programmeringssprog, der tilbød alle værktøjerne til at skabe komplekse applikationer. Det bruges stærkt i kerne- og OS-udvikling - hvis du bruger Windows, Linux eller Mac, arbejder C under emhætten. C bruges også som et startsprog til undervisning i programmering i mange colleges og online kurser.

Gennemsnitlig løn: $100,000

7. Hurtig

Swift er det nye barn på blokken. Det er efterfølgeren til Objective-C for at forbedre udviklingen af ​​iOS, og det blev designet af Chris Lattner i samarbejde med Apple. På 2 år er det blevet et højt efterspurgt programmeringssprog på markedet. Objective-C-udviklere fokuserer langsomt på Swift, da det giver dem mere værdi på markedet.

Enhver, der er seriøs omkring iOS-udvikling, bør lære Swift programmeringssprog. Det er heller ikke obligatorisk at lære Swift, da der er mange ældre applikationer, der bruger Objective-C. Men hvis du er seriøs omkring iOS-udvikling, er det godt at lære Swift.

Gennemsnitlig løn: $95,000

8. C #

C # står i samme position som Java-programmeringssprog, men det er tæt forbundet med Microsoft. Det er et objektorienteret programmeringssprog på højt niveau, der tilbyder moderne paradigmer til hurtig udvikling, så hvis du er seriøs med at udvikle Microsoft-relaterede apps, skal du hente C #. Det kan også bruges til at udvikle webapplikationer eller udvikle spil, og det er afgørende for udviklingen af ​​populære spilmotorer, såsom Unity.

Gennemsnitlig løn: $94,000

9. Montering

Samlingssprog blev først introduceret i 1949 og bruges primært til at kode chips. Enhver hardware, du bruger lige nu, bruger forsamlingssprog i sin kerne. Læring og mestring af forsamlingssprog kan være en udfordring. På grund af det færre antal professionelle og dets højt kvalificerede grænse er Assembly sprog et af de meget betalte programmeringssprog.

Gennemsnitlig løn: $90,000

10. PHP

PHP betragtes også som sproget på nettet. Rejsen startede i 1995, da en dansk programmør, Rasmus Lerdorf, designede PHP. Det bruges i vid udstrækning i webudvikling i forbindelse med andre programmeringssprog, såsom HTML, CSS og JavaScript, og det er let at lære og har et levende økosystem.

Med mere end 82 procent af internettet oprettet med PHP er der ingen grund til ikke at lære det. Men PHP er også det største sprog, når det kommer til kritik. Mange entusiaster tror, ​​at PHP vil dø i den nærmeste fremtid på grund af dets dårlige design. Du kan læse denne spændende artikel, "Er PHP død?" for at lære mere om den aktuelle tilstand af PHP.

Gennemsnitlig løn: $75,000

Det er klart, at valget af et programmeringssprog afhænger af dit underfelt, efterspørgsel og det projekt, du planlægger at arbejde med. Vælg ikke et programmeringssprog udelukkende på markedsværdien; har en ægte interesse for, hvad du lærer, og oddsen for at få succes vil stige drastisk.