Programmering

Linux: Er Lubuntu bedre end Xubuntu?

Lubuntu versus Xubuntu

Ubuntu har en række forskellige varianter, herunder Lubuntu og Xubuntu. Begge disse Ubuntu-smag tilbyder lette skriveborde, men hvilken er bedre?

En forfatter hos Linux og Ubuntu afvejede for nylig fordele og ulemper ved Lubuntu og Xubuntu:

I årenes løb har Lubuntu og Xubuntu været to populære smag, der har givet et alternativ til mange mennesker, der har foretrukket noget andet end vanilje Ubuntu med Unity-skrivebordet. Lubuntu og Xubuntu har været valget af Linux-entusiaster og brugere, der hellere vil have en slank eller let Linux-distro eller en, der giver den bedste ydelse på en gammel desktop eller bærbar computer. Men hvordan sammenligner disse to distroer, hvilken vil jeg anbefale, og hvorfor?

Hvis du er på udkig efter den mest lette, er Lubuntu valget at gå. Det bruger de mindst systemressourcer og kommer med de færreste installerede applikationer, i modsætning til Xubuntu, der pakker noget slag i polsk og funktioner, der betyder meget mere ressourcebrug. Xubuntu er relativt let, som i, den er lettere end Ubuntu og Kubuntu, men Lubuntu er faktisk let.

Hvis du foretrækker noget polsk eller kan spare lidt mere systemressourcer, skal du gå med Xubuntu. Xubuntu er mere elegant og flottere, og den kommer med flere funktioner og er mere brugervenlig end Lubuntu, der ser forældet og blottet ud, hvilket giver meget minimal tilpasning. Medmindre du har en meget gammel pc med en smuk gammel specifikation.

Mere på Linux og Ubuntu

Linux- og Ubuntu-læsere delte deres tanker om Xubuntu og Lubuntu:

Randy Fry: “Hvis du vil have en bedre oplevelse end Lubuntu, er der en respin kaldet LXLE. Du kan få det på lxle.net. Det er en elendighed med ressourcer med et mere moderne udseende. Det har også et stort sæt applikationer. ”

Keyikedalube Ndang: “Købte min nye notesbog for nylig. Og på Intel i3 er Xubuntu den bedste, men virkelig ikke en big deal med ressourcer. Vil bare have hastighed og tilpasning! ”

Roger Parkinson: ”Vi kører begge. Fru har en mindre spec laptop, og bruger den mest til skrivning. Hun flyttede fra XP, så Lubuntu passede hende fint. Hun installerede dog Libre Office, men de medfølgende applikationer var ikke nok.

Jeg kører Xubuntu, migrerede, da Ubuntu gjorde Unity til standard. Det er lidt tilpasset, men ikke meget. Begge fungerer godt. ”

Jymm: ”Efter at have prøvet Lubuntu og Xubuntu og Mate, synes jeg Mate var det bedste valg. Jeg virker bestemt lige så "let" som de to andre og er meget lettere at konfigurere end Xubuntu eller Lubuntu. Faktisk har jeg aldrig fundet fremragende præstationer på mine kasser ved hjælp af Xubuntu. ”

Mere på Linux og Ubuntu

Artiklen om Xubuntu og Lubuntu fik også opmærksomhed fra folk i Linux-subreddit, og de delte deres meninger om begge distroer:

Willnay98: “Xubuntu er let, meget anvendelig og kan tilpasses. Lubuntu er lettere, grim og kan ikke tilpasses. ”

Ztjuh: “LXDE er lettere end XFCE.”

Waregen: “Diskussionen om, hvordan lys er DE, blev spild af tid, i det øjeblik browsere begyndte at være ubrugelige på 512 MB ram-maskiner.

hvem er ligeglad med, hvilken der er på 80 MB, og hvilken er 112 MB eller ram i verden, hvor maskinen har brug for minimum 1 GB til grundlæggende brug? ”

Lyddæmper 6: “Jeg har altid tænkt på LXDE som skrivebordsmiljø designet til CRT-skærme. Det er perfekt til 15 "med 800x600 og 17" med 1024x768. "

Wilnay98: “Skulle have sagt” let ”tilpasses. Jeg kørte det et stykke tid. Enkle ting som at ændre tastaturgenveje er ikke intuitive. Det ser ikke ud til, at professionelle polske brugere forventer, at XFCE gør det. ”

Mere på Reddit

Dræb en proces fra kommandolinjen

Kommandolinjen er et kraftfuldt værktøj i Linux. Det kan gøre mange nyttige ting, herunder drabsprocesser. En forfatter på Linux.com har en nyttig oversigt over, hvordan man bruger kommandolinjen til at dræbe en proces.

Jack Wallen rapporterer for Linux.com:

Forestil dig dette: Du har startet en applikation (det være sig fra din foretrukne desktopmenu eller fra kommandolinjen), og du begynder at bruge den lancerede app, kun for at få den til at låse dig, stoppe med at udføre eller uventet dø. Du prøver at køre appen igen, men det viser sig, at originalen aldrig rigtig lukkes helt.

Hvad laver du? Du dræber processen. Men hvordan? Tro det eller ej, din bedste indsats ligger oftest inden for kommandolinjen. Heldigvis har Linux alt det nødvendige værktøj til at give dig som bruger mulighed for at dræbe en vildfarende proces. Før du straks starter denne kommando for at dræbe processen, skal du dog først vide, hvad processen er. Hvordan tager du dig af denne lagdelte opgave? Det er faktisk ret simpelt ... når du først kender de værktøjer, du har til rådighed.

Lad mig introducere dig til de nævnte værktøjer.

Mere på Linux.com

ReactOS 0.4.5 frigivet

ReactOS er en distribution, der indeholder Windows binær kompatibilitet. Version 0.4.5 af ReactOS er netop frigivet, og en forfatter på Softpedia ser på de ændringer, du finder i denne opdatering.

Marius Nestor rapporterer for Softpedia:

ReactOS 0.4.5 er en vedligeholdelsesopdatering, der tilføjer adskillige ændringer og forbedringer i forhold til den foregående punktudgivelse. Kernen er blevet opdateret i denne version for at forbedre FreeLoader- og UEFI-opstart samt Plug and Play-modulerne, hvilket tilføjer support til flere computere til at starte ReactOS uden problemer.

Memory Manager- og Common Cache-områderne i kernen er også blevet forbedret i ReactOS, som ikke længere bliver ubootable, når du opretter en systempartition, og det undgår nu forsøg på at geninstallere en driver under genstart, når et tidligere forsøg allerede mislykkedes.

ReactOS 0.4.5 inkluderer drivere og inkluderer forskellige rettelser og speedups til FAT32-driveren, adresserer en BSoD (Blue Screen of Death), der opstod under skift af diskettedrev, rapporterer korrekt processorer til systemet og lapper nogle USB-lækager.

Mere på Softpedia

Gik du glip af en sammenfatning? Tjek Eye On Open-startsiden for at blive fanget med de seneste nyheder om open source og Linux.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found